Χάρης Τσιαμπάζης – “Ψηφίζουμε μέλλον για το μέλλον!”

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «PROJECT ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ» ΘΕΟΧΑΡΗ ΤΣΙΑΜΠΑΖΗ

«Το “Project για τη Δράμα” αποτελεί τη μοναδική επιλογή για τη Δράμα»
«Με ταπεινότητα και σεβασμό ζητώ τη ψήφο σας για να αλλάξουμε σελίδα στην πόλη που τόσο αγαπάμε»
«Θα δώσω την καρδιά και τη ψυχή μου για τον Δήμο Δράμας και τους ανθρώπους του»

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Εργασία… συν» παραχώρησε ο υπ. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δράμας με την παράταξη «Project για τη Δράμα» κ. Θεοχάρης Τσιαμπάζης. Όντας ένας από τους νεότερους υποψηφίους, ο κ. Τσιαμπάζης αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να συμμετέχει στα κοινά, καθώς και πως αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της γενιάς του την τοπική αυτοδιοίκηση. Ακόμη, ο υπ. Δημοτικός Σύμβουλος μιλάει για τα προβλήματα του Δήμου Δράμας και πως αυτά μπορούν να επιλυθούν, καταθέτοντας τις προτάσεις του.

Κύριε Τσιαμπάζη, πρώτα από όλα σας ευχαριστώ για αυτή τη συνέντευξη. Είστε ένας από τους νεότερους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους στον Δήμο Δράμας σε όλες τις παρατάξεις. Για ποιους λόγους αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά και γιατί επιλέξατε την παράταξη «Project για τη Δράμα»;

Αρχικά να σας ευχαριστήσω για το βήμα που μου δώσατε! Αναφορικά με το «Project για τη Δράμα» είναι μια ομάδα, μια «παρέα» ανθρώπων, νέων ανθρώπων, επιτυχημένων ο καθένας στον επαγγελματικό του χώρο. Είναι μια παράταξη πολυσυλλεκτική, χωρίς να έχει ενταχθεί σε κάποιο κομματικό «καλούπι», χωρίς εξάρτηση και στήριξη από κάποιο πολιτικό κόμμα, χωρίς να έχει σχέση αλληλεπίδρασης με Βουλευτές και παρατάξεις.

Ένα ακόμα στοιχείο που με ώθησε στην ενεργή μου συμμετοχή στα κοινά με την παράταξη του Project ήταν η παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κατέθεταν προτάσεις, έθεταν ερωτήσεις, ψήφιζαν προτάσεις, ακόμη και «αντίπαλης» παράταξης, εφόσον έκριναν ότι αυτές εξυπηρετούν το συμφέρον των συμπολιτών μας. Όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν το κίνητρο να συστρατευθώ με το «Project για τη Δράμα» και να στηρίξω την Παρθένα Κιόρτεβε και το σχέδιό της.

Θεωρείτε πως οι άνθρωποι της γενιάς σας, όσοι βρίσκονται στο τέλος της σχολικής εκπαίδευσης ή στα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής τους, ενδιαφέρονται για την πολιτική και ειδικότερα για την τοπική αυτοδιοίκηση;

Εδώ θα σας δώσω μια απάντηση που πιθανόν δεν θα σας ξαφνιάσει. Όχι, οι νέοι άνθρωποι δεν ασχολούνται με την πολιτική, πόσο μάλλον με την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο όρος στους περισσότερους τους είναι άγνωστος. Αν κοιτάξει κανείς στα μάτια έναν νέο 18 χρονών θα διαπιστώσει τη βαθιά δυσπιστία του. Όταν ακούει τοπική αυτοδιοίκηση φαντάζεται το τυπικό επίπεδο ενός κομματικού συστήματος. Εμείς στην παράταξη του «Project» δεν συμβιβαζόμαστε με αυτή τη συμβατική προσέγγιση.

Όσοι διατηρούν θέσεις ευθύνης είτε έχουν ξεχάσει τους λόγους εκλογής τους είτε έχουν απορροφηθεί από τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, ώστε να μην μπορούν να αντιληφθούν πως οι νέοι χρειάζονται μέριμνα έτσι ώστε να καταφέρουν να εξελιχθούν και να μπορούν προσφέρουν με το δυναμισμό που τους διακρίνει. Εμείς οι νέοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι διαδραματίζουμε ένα πολύ σημαντικό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες και κατ’ επέκταση σε όλη την κοινωνία. Πρέπει να συμμετέχουμε στη λήψη αποφάσεων και να μην περιοριζόμαστε μόνο στην άκριτη εφαρμογή τους.

Με τη ματιά ενός νέου ανθρώπου, ποια πιστεύετε πως είναι τα σημαντικότερα προβλήματα της Δράμας και πώς αυτά μπορούν να αλλάξουν;

Οι νέοι σήμερα θεωρούν ότι η Δράμα είναι μια ξεχασμένη πόλη, με προβλήματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις, εκτεταμένο ζήτημα αδέσποτων και κακό δίκτυο οδοποιίας ακόμα και στο κέντρο της πόλης μας και φυσικά η καθαριότητα.

Είναι αναγκαία η λήψη κι εφαρμογή μέτρων που θα λύσουν τα επείγοντα προβλήματα του Δήμου. Πρέπει να υλοποιηθούν μεγάλα έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και θα αλλάξουν προς το καλύτερο την εικόνα της πόλης έτσι ώστε να επιτευχθεί και η προσέλευση των τουριστών κι ίσως και νέων κατοίκων.

Προτείνουμε λοιπόν Ανάπλαση του Πάρκου της Αγίας Βαρβάρας που θα πετύχει την ανάδειξη του χώρου και θα επιτρέπει την πρόσβαση για όλους σε αυτόν. Επιπλέον την ανάπτυξη του ορεινού όγκου του Δήμου Δράμας με την συνεργασία όλων των φορέων που εμπλέκονται. Έτσι, με την ανάπτυξη και συντήρηση του οδικού δικτύου και σε συνδυασμό με projects για την προβολή του, θα διαφημιστεί ως ένας μοναδικός προορισμός στη Β. Ελλάδα.

Αναγκαίο έργο στον τομέα της καθαριότητας θα είναι η συλλογή των απορριμμάτων και η διαχείριση της ανακύκλωσης, με σταδιακή αύξηση του ποσοστού της ανακύκλωσης, με κομποστοποίηση οργανικών απορριμμάτων, επιπλέον προσλήψεις προσωπικού, συχνότερη καθαριότητα των κάδων κι άμεση αντικατάσταση των παλιών και κατεστραμμένων.

Όσον αφορά τα αδέσποτα θα πραγματοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης και ανάπτυξης φιλοζωικής παιδείας των δημοτών, επιτακτική ανάγκη η βελτίωση εγκαταστάσεων και λειτουργίας του κυνοκομείου, σε συνέχεια με αυστηρές κυρώσεις για τις περιπτώσεις εγκατάλειψης ζώων.

Εν κατακλείδι, η αναβάθμιση των μεγάλων πολιτιστικών γεγονότων του Δήμου, όπως το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, η Ονειρούπολη, η Δραμοινογνωσία, το Καρναβάλι Χωριστής κ.ά, και η σύνδεσή τους με τουριστικούς προορισμούς του Νομού (Χιονοδρομικό Φαλακρού, Σπήλαια, Ιστορία Παρανεστίου κ.ά) θα προβάλει την πόλη μας αποτελεσματικότερα.

Εφόσον οι συμπολίτες μας σας εμπιστευτούν και σας εκλέξουν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, σε ποιους τομείς σκοπεύετε να δώσετε βαρύτητα;

Όλοι οι τομείς είναι βασικοί και πρέπει να δουλέψεις επάνω σε αυτούς προκειμένου να έχεις ένα καλό σε πρώτη φάση αποτέλεσμα, με πολλές πιθανότητες εξέλιξης. Σε περίπτωση λοιπόν που με τιμήσουν οι συμπολίτες μου και είμαι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, θα ήθελα να ασχοληθώ με τον τομέα του πολιτισμού, όπου έχω πολλές ιδέες και σε συνδυασμό με την όρεξη και την ορμή της νιότης είμαι διατεθειμένος να κάνω αρκετά πράγματα και να αποκομίσει ο Δήμος ένα ιδανικό αποτέλεσμα. Με τον ίδιο ζήλο θα αγωνιστώ για να τα καταφέρω και σε ό,τι άλλο μου ανατεθεί.

Κλείνοντας τη συνέντευξη, για ποιους λόγους οι συμπολίτες μας να επιλέξουν την παράταξη «Project για τη Δράμα» στις προσεχείς εκλογές και ειδικότερα γιατί να στηρίξουν τη δική σας υποψηφιότητα;

Το «Project για τη Δράμα» είναι μια δημοτική παράταξη αφοσιωμένη στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας με ένα πρόγραμμα που είναι σωστά σχεδιασμένο, κοστολογημένο κι άμεσα υλοποιήσιμο, χάρη στην ενεργή συμμετοχή, το δυναμισμό, την εργατικότητα και το όραμα τόσο της Παρθένας Κιόρτεβε όσο και όλων των συνεργατών της.

Το «Project για τη Δράμα» αποτελεί τη μοναδική επιλογή για τη Δράμα.

Με ταπεινότητα και σεβασμό ζητώ τη ψήφο σας για να αλλάξουμε σελίδα στην πόλη που τόσο αγαπάμε! Δώστε το βήμα στους νέους! Να σας αποδείξω το τι μπορώ να κάνω!

Ζητώ μια ψήφο με το χέρι στην καρδιά, γιατί θα δώσω την καρδιά και τη ψυχή μου για τον Δήμο Δράμας και τους ανθρώπους του.

Ψηφίζουμε μέλλον για το μέλλον!

Please follow and like us:
fb-share-icon