Παρθένα Κιόρτεβε – Υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Δράμας – Δημοτικές Εκλογές 2023

Project TV 3

ΚΙΟΡΤΕΒΕ ΠΑΡΘΕΝΑ

Γεννήθηκε στη Δράμα το 1972. Είναι απόφοιτος της ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έλαβε την εξειδίκευση του νεφρολόγου από τα νοσοκομεία Καβάλας και Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης. Από το 2007 εργάζεται ως ειδικός νεφρολόγος στη μονάδα τεχνητού νεφρού του Γ.Ν.Δράμας. Κατέχει το βαθμό της Διευθύντριας.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με τίτλο << Αγγειακές προσπελάσεις σε ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου υπό αιμοκάθαρση >> από την Αγγειοχειρουργική κλινική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει συμμετέχει ως ομιλήτρια σε πολλά ελληνικά νεφρολογικά συνέδρια.

Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών του Νοσοκομείου Δράμας από το 2019 και διανύει τη 2η θητεία ως πρόεδρος ενώ συμμετείχε στο ΔΣ από το 2015.

Είναι παντρεμένη με τον Χατζηπροδρόμου Στέφανο και μητέρα δύο τέκνων.

Μέλος του πρότζεκτ από το 2014, κατείχε τη θέση της υπεύθυνης της ομάδας κοινωνικής πολιτικής, ισότητας και μεταναστών του Project Δράμα 2020.

Από αυτή τη θέση, έχει διοργανώσει δύο εκδηλώσεις μαζί με το σύλλογο νεφροπαθών Δράμας, η πρώτη με θέμα την δωρέα οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις και η δεύτερη με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφιερωμένη στα παιδιά του παραρτήματος προστασίας παιδιού Δράμας.

Στις εκλογές του 2019 εκλέχθηκε 5η δημοτική σύμβουλος λαμβάνοντας 630 ψήφους. Συμμετέχει ενεργά σε όλα τα δημοτικά συμβούλια και έχει καταθέσει σημαντικές προτάσεις στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής προς το ΔΣ Δράμας.

Eίναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΔ, αναπληρωματικός αντιπρόεδρος στη ΔΡΑΣΗ και αναπληρωματικό μέλος στο ίδρυμα Μακεδονικού βραβείου.

Στις ενδοπαραταξιακές εκλογές του Μαρτίου 2022 προκειμένου να αναδειχθεί ο επόμενος υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης αναδείχθηκε νικήτρια λαμβάνοντας ποσοστό 79% έναντι του συνυποψηφίου της Ι. Δερμεντζόγλου.

Στις Δημοτικές εκλογές 2023 του Δήμου Δράμας θα είναι η υποψήφια Δήμαρχος της παράταξης Project για τη Δράμα.

Ομιλία Παρθένα Κιόρτεβε στις 6/11/2022

Ευχαριστώ πολύ, όλους αυτούς τους ανθρώπους, τους πρώτους υποψήφιους του ψηφοδελτίου μας, που εμπιστεύτηκαν το Project και εμένα προσωπικά, που πίστεψαν στις αξίες και τις αρχές της παράταξης και αποφάσισαν να συμπορευτούμε, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να χαράξουμε όλοι μαζί μια νέα πορεία ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ, ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών και όλων των κοινωνικών τάξεων, που μας ενώνει η αγάπη μας για τη Δράμα και η διάθεση για προσφορά στον τόπο μας. Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι το Project έκανε τόσους πολλούς ανθρώπους να θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά, να βρουν χρόνο και ιδέες για το πώς θα δώσουμε πνοή στον δήμο μας.

 Και είναι ακόμη πιο σημαντικό ότι έκανε ελκυστική την πολιτική στους νέους μας, στα παιδιά μας, στο μέλλον αυτού του τόπου και έχω σήμερα την χαρά να παρουσιάζω στο ψηφοδέλτιο του Project για τη Δράμα και δύο νέους, μαθητές ακόμη, που παρά το νεαρό της ηλικίας τους διακρίνονται από περισσή ωριμότητα, θέληση, αγωνιστικότητα και αγάπη για τη Δράμα και που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και υπόδειγμα ενεργού πολίτη για όλους εμάς.

Κυρίες και κύριοι,

Αυτό είναι το Project για τη Δράμα!  Μία παράταξη που ήρθε για να μείνει! Μία παράταξη πολύχρωμη, πολυσυλλεκτική, μία παράταξη των δημοκρατικών διαδικασιών, της εξωστρέφειας, μία ομάδα δυνατή, ανεξάρτητη, χωρίς χρώματα, χωρίς χρίσματα, χωρίς αγκυλώσεις! Μία παράταξη φτιαγμένη από τους πολίτες για τους πολίτες. Το Project για τη Δράμα είναι η δημοτική παράταξη όλων των δημοτών της Δράμας.

Το Project για τη Δράμα είστε εσείς!

Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, εδώ και 8 χρόνια, το Project ακολουθεί πιστά και σταθερά τις αρχές και τις θέσεις του:

  1. Πιστεύουμε σε μια συμμετοχική Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πιστεύουμε στις απολύτως συμμετοχικές, δημοκρατικές και πλειοψηφικές διαδικασίες, που θα έχουν ως πρωταγωνιστή τον πολίτη. Δημιουργούμε μια δεξαμενή πολιτών, οι οποίοι δεν αναλώνονται σε ένα μήνα εθελοντική εργασία, αλλά συνδιαμορφώνουν την ατζέντα της δημοτικής αρχής και συμμετέχουν ενεργά στη λήψη αποφάσεων προσδιορίζοντας έτσι οι ίδιοι την κατεύθυνση του Δήμου.
  2. Παλεύουμε για μια ακομμάτιστη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ξεκινούμε από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες. Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει από το να βάζουμε ψηλότερα αυτό που μας ενώνει. Και αυτό δεν είναι άλλο από τη Δράμα.  Στα πλαίσια αυτά, δεσμευόμαστε πως δεν θα ζητήσουμε, αλλά ούτε και θα δεχτούμε, στηρίξεις και χρίσματα από πολιτικά κόμματα, την ύπαρξη των οποίων σεβόμαστε, αλλά δε μας δεσμεύoυν.
  3. Πιέζουμε για μια οικονομικά και διοικητικά αυτόνομη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Προωθούμε την αποκέντρωση. Παίρνουμε την πρωτοβουλία να δικτυώσουμε αυτοδιοικητικές κινήσεις σε Δήμους με κοινά προβλήματα, αλλά και οράματα, ώστε η πίεση για περισσότερη συνεργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να γίνει πράξη.
  4. Πιστεύουμε σε μια κοινωνικά ευαίσθητη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με τον εθελοντισμό και τη συμμετοχικότητα επιτυγχάνουμε τη δημιουργία λειτουργικού δικτύου κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης μέσω κοινωνικών φροντιστηρίων, φαρμακείων, ιατρείων, σίτισης, στέγασης, νομικής στήριξης κλπ. Ο εθελοντισμός γίνεται πρότυπο κοινωνικής συμπεριφοράς και η συμμετοχή των πολιτών διασφαλίζει την αλληλεγγύη στους οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερους συμπολίτες μας.
  5. Αναδεικνύουμε την ανάγκη να υπάρχει διαφάνεια, αξιοκρατία, ισότιμη αντιμετώπιση των δημοτών, εξοικονόμηση πόρων με σωστή διαχείριση και αλλαγή νοοτροπίας στην άσκηση εξουσίας. Αποφεύγονται κεντρικές φιέστες, που κοστίζουν και απευθύνονται συνήθως σε λίγους, αποτελούν όμως την εκλογική πελατεία της εκάστοτε δημοτικής αρχής.
  6. Πιστεύουμε στη δύναμη του πολιτισμού και της τέχνης ως στοιχεία που επηρεάζουν την ποιότητα της διαβίωσης των πολιτών.
  7. Επιθυμούμε με στοχευμένες δράσεις να ζωντανέψουν η πόλη και τα χωριά μας και να αναδειχθούν τουριστικά, πολιτιστικά και χωροταξικά. Ομορφαίνουμε την πόλη και τα χωριά μας με αστικές αναπλάσεις, αλλά και μικρότερου μεγέθους παρεμβάσεις. Κρατάμε τους νέους στη Δράμα βοηθώντας τους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του τόπου και τις νέες τεχνολογίες. Αξιοποιούμε τη δημοτική περιουσία.
  8. Εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους με νέες ιδέες και την εναλλαγή των προσώπων στον πολιτικό στίβο.
  9. Πιστεύουμε στην ύπαρξη μιας δυνατής ομάδας και όχι στο προσωποκεντρικό, δημαρχοκεντρικό μοντέλο που ακολουθείται από όλες τις παρατάξεις που στήθηκαν ουσιαστικά για να εξυπηρετεί τις προσωπικές φιλοδοξίες και ανάγκες του εκάστοτε επικεφαλής και των γύρω του. Ως εκ τούτου, ο υποψήφιος δήμαρχος προκύπτει από δημοκρατική και διαφανή διαδικασία από ευρύ εκλεκτορικό σώμα των στελεχών μας. Κι εγώ, ως υποψήφια δήμαρχος, δεσμεύομαι να εκφράζω ως ίση μεταξύ ίσων τα στελέχη, στα οποία και απολογούμαι.
  10. Επιλέγουμε μια προεκλογική εκστρατεία, που το κόστος της δεν θα προκαλεί. Στον καιρό του διαδικτύου και της γρήγορης διακίνησης των πληροφοριών δεσμευόμαστε πως ο τρόπος που θα απευθυνθούμε στους Δραμινούς, αλλά και ο λόγος μας, θα είναι βασισμένοι στην οικονομία και τη σύνεση.

Κυρίες και κύριοι,

Η ενασχόληση με τα κοινά, είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας.  Ο καθένας πρέπει να προσφέρει στο σύνολο αυτό που ξέρει και μπορεί να κάνει καλύτερα, από όποια θέση κι αν βρίσκεται και με όποιον τρόπο μπορεί.

Έτσι σκεπτόμενη, αποφάσισα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον σύλλογο νοσοκομειακών ιατρών Δράμας, στον οποίο μετέχω ως πρόεδρος για δεύτερη συνεχή θητεία.

Με το ίδιο σκεπτικό, λειτουργώ και ως δημοτική σύμβουλος του Project για τη Δράμα από το 2019.

Και σήμερα, ως υποψήφια δήμαρχος Δράμας, έχοντας συναίσθηση της τεράστιας ευθύνης που αναλαμβάνω, του χρέους και του καθήκοντος που έχω πρώτα απέναντι στον εαυτό μου, στους συνοδοιπόρους μου στην παράταξη αλλά και στους δραμινούς συμπολίτες μας, σας δηλώνω ότι θα δώσω έναν καθαρό, αξιοπρεπή και έντιμο αγώνα, για έναν δήμο ανοιχτό, δημιουργικό, ανθρώπινο. Έναν δήμο με όραμα ανάπτυξης και εξωστρέφειας, έναν δήμο που θα αναδείξει την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του, έναν δήμο που θα προσφέρει ποιότητα ζωής σε όλους!

Με σχεδιασμό, διαφάνεια και πρόγραμμα θα δώσουμε όποια μάχη χρειαστεί για να βάλουμε και πάλι τη Δράμα στον χάρτη. Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο. ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ, Είμαστε αποφασισμένοι να κυνηγήσουμε κάθε κονδύλι από την κεντρική κυβέρνηση, να αξιοποιήσουμε κάθε πρόγραμμα κοινοτικό ή εθνικό, να υλοποιήσουμε κάθε έργο που έμεινε μόνο στα χαρτιά.

Ο τόπος μας πρέπει να αποκτήσει φωνή, δυνατή φωνή, φωνή που θα διεκδικεί, που θα ακούγεται, που θα ενοχλεί τα συμφέροντα και το κατεστημένο, το οποίο καταδίκασε τη Δράμα στην αφάνεια και τον μαρασμό.  Είμαστε αποφασισμένοι να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο που θα βρούμε μπροστά μας, να συγκρουστούμε με κάθε δύναμη που θα προσπαθήσει να μας κλείσει το δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Θα χτυπήσουμε όποια πόρτα χρειαστεί , θα μιλήσουμε με όποιον ξέρει, μπορεί και οφείλει να βοηθήσει το δήμο της Δράμας να βγει στο προσκήνιο των εξελίξεων, να γίνει ελκυστικός για να μείνουν εδώ τα παιδιά μας, για να κερδίσουμε ξανά την περηφάνια μας για τον τόπο μας και την αισιοδοξία μας για το μέλλον.

Αποτελεί προτεραιότητα για εμένα προσωπικά αλλά και για όλη την παράταξη, η δημιουργία ενός δήμου που θα έχει στο κέντρο του ενδιαφέροντός του τον Άνθρωπο, τις ανάγκες του, τους στόχους του και τους προβληματισμούς του. Έναν δήμο ανθρώπινο και ανθρωποκεντρικό, που θα δίνει λύσεις στα προβλήματα και ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά μας.

Είμαστε έτοιμοι, είμαι έτοιμη να διεκδικήσω αυτό που μας αξίζει. Χωρίς κραυγές, χωρίς κινδυνολογίες, χωρίς ακρότητες. Αλλά με ταπεινότητα και εργατικότητα, κάνοντας μικρά και σταθερά βήματα, βάζοντας μικρά λιθαράκια που θα οδηγήσουν στη μεγάλη αλλαγή και την εξέλιξη. Αυτόν τον αγώνα θέλω να δώσω, αυτός ο αγώνας ταιριάζει στις αρχές και τις αξίες τουProject για τη Δράμα. Είμαστε μάχιμοι και συγχρόνως συναισθηματικοί, είμαστε δυναμικοί και συγχρόνως κοινωνικά ευαίσθητοι, είμαστε ξεκάθαροι στις θέσεις και τις προθέσεις μας και αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μας δεν είμαι διατεθειμένη να θυσιάσω.

Σας ζητώ, λοιπόν, να μου δώσετε τη δύναμη να υπηρετήσω τον τόπο μου, να διοικήσω το δήμο Δράμας δίκαια και αποτελεσματικά, με όπλο την αλήθεια και με πρόγραμμα ρεαλιστικό.

Κυρίες και κύριοι,

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να συνδιαμορφώσουμε ένα νέο πρόγραμμα για τη Δράμα!

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να αλλάξουμε πορεία ως δήμος!

ΜΑΖΙ ΓΙΝΕΤΑΙ να χτίσουμε το μέλλον μας ως δραμινοί!

Μέλλον με προοπτική, με όραμα, με σχεδιασμό, με ποιότητα!

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ μας ανήκει!

ΤΟ ΜΕΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ!

 Σας ευχαριστώ.