Παρθένα Κιόρτεβε – Υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Δράμας – Δημοτικές Εκλογές 2023

Project TV 3

ΚΙΟΡΤΕΒΕ ΠΑΡΘΕΝΑ

Γεννήθηκε στη Δράμα το 1972. Είναι απόφοιτος της ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έλαβε την εξειδίκευση του νεφρολόγου από τα νοσοκομεία Καβάλας και Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης. Από το 2007 εργάζεται ως ειδικός νεφρολόγος στη μονάδα τεχνητού νεφρού του Γ.Ν.Δράμας. Κατέχει το βαθμό της Διευθύντριας.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με τίτλο << Αγγειακές προσπελάσεις σε ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου υπό αιμοκάθαρση >> από την Αγγειοχειρουργική κλινική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει συμμετέχει ως ομιλήτρια σε πολλά ελληνικά νεφρολογικά συνέδρια.

Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών του Νοσοκομείου Δράμας από το 2019 και διανύει τη 2η θητεία ως πρόεδρος ενώ συμμετείχε στο ΔΣ από το 2015.

Είναι παντρεμένη με τον Χατζηπροδρόμου Στέφανο και μητέρα δύο τέκνων.

Μέλος του πρότζεκτ από το 2014, κατείχε τη θέση της υπεύθυνης της ομάδας κοινωνικής πολιτικής, ισότητας και μεταναστών του Project Δράμα 2020.

Από αυτή τη θέση, έχει διοργανώσει δύο εκδηλώσεις μαζί με το σύλλογο νεφροπαθών Δράμας, η πρώτη με θέμα την δωρέα οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις και η δεύτερη με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφιερωμένη στα παιδιά του παραρτήματος προστασίας παιδιού Δράμας.

Στις εκλογές του 2019 εκλέχθηκε 5η δημοτική σύμβουλος λαμβάνοντας 630 ψήφους. Συμμετέχει ενεργά σε όλα τα δημοτικά συμβούλια και έχει καταθέσει σημαντικές προτάσεις στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής προς το ΔΣ Δράμας.

Eίναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΔ, αναπληρωματικός αντιπρόεδρος στη ΔΡΑΣΗ και αναπληρωματικό μέλος στο ίδρυμα Μακεδονικού βραβείου.

Στις ενδοπαραταξιακές εκλογές του Μαρτίου 2022 προκειμένου να αναδειχθεί ο επόμενος υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης αναδείχθηκε νικήτρια λαμβάνοντας ποσοστό 79% έναντι του συνυποψηφίου της Ι. Δερμεντζόγλου.

Στις Δημοτικές εκλογές 2023 του Δήμου Δράμας θα είναι η υποψήφια Δήμαρχος της παράταξης Project για τη Δράμα.

Project TV 4
Project TV 1 (1)