Για να επιστρέψει η ελπίδα πρέπει να γυρίσουμε σελίδα, είσαι μέσα;

Image22

Ιδιοκτήτρια Κέντρου Εκπαίδευσης
Πρόεδρος Συντονιστικής «Project Για τη Δράμα»
Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Δράμας
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δράμας
«Project Για τη Δράμα»

Η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη στο Δήμο Δράμας εάν δεν γυρίσουμε σελίδα αναφέρει η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Θεοδώρα Κατρανίτσα.

Καλεί τους δραμινούς να εμπιστευτούν το «Project για τη Δράμα», μια παράταξη που χαρακτηρίζεται από συνεργατική κουλτούρα, η μοναδική παράταξη που διαθέτει ανθρώπους με μεράκι για δουλειά, καταρτισμένους επιστήμονες, οι οποίοι ο καθένας από το δικό του μετερίζι θέλει να προσφέρει στο Δήμο Δράμας.

Να βγει ο Δήμος μας από την αφάνεια και να έχουν κίνητρο να επιστρέψουν οι Δραμινοί που ζουν σε άλλους τόπους. Έχουμε λαμπρούς ανθρώπους και έναν υπέροχο τόπο. Είναι επιτακτική ανάγκη να τον αναδείξουμε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συνέντευξη Βαγγέλης Ελευθεριάδης

Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της παράταξης Project για τη Δράμα με τις εκλογές της γενικής συνέλευσης στις 7/11/2021.

Αντιπρόεδρος β του Πανελλήνιου Συλλόγου Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης-Κέντρων Δια Βίου Μάθησης (ΠΑΣΥΚΕΚ) από τις 11/7/2021.


Αναπληρώτρια εκπρόσωπος των Επιμελητηρίων της ΠΑΜΘ στην Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από τις 26/4/2021.

Μέλος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Δράμας από τον Μάρτιο του 2019.

Από το Δεκέμβριο του 2017 εκλεγμένη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Δράμας.


Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού) από τον Ιούλιο του 2017.


Διατηρεί Γραφείο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού / Σταδιοδρομίας και είναι σύμβουλος εργαζομένων, ανέργων και υποψηφίων πανεπιστημιακών σχολών από το 2017.


Το καλοκαίρι του 2018 τιμήθηκε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τα προγράμματα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων.


Από το 2016 με το παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε προγράμματα Ελληνικών και ξένων Πανεπιστήμιων.


Τον Σεπτέμβριο του 2015 ιδρύει παράλληλα Κέντρο Διά Βίου Μάθησης και προσφέρει υπηρεσίες εκπαίδευσης και σε ενήλικες.


Μέλος της PALSO (Panellenic Federation of Language School Owners-Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών) από το 1998 και εκλεγμένη στο τοπικό διοικητικό συμβούλιο αναπτύσσοντας συνδικαλιστική δράση από το 2003. Αντιπρόσωπος στην ομοσπονδία της PALSO για τον νομό Δράμας από τον Απρίλιο του 2013. Έχει συμμετάσχει σε πολλά εκπαιδευτικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ήταν μέλος της οργανωτικής επιτροπής του πρώτου συνεδρίου PALSO που διεξήχθη στην Δράμα το 2008.

Καθηγήτρια αγγλικών, ίδρυσε το κέντρο ξένων γλωσσών της το 1998 στην οδό Ναυαρίνου 14, απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας. Το 2008 μεταφέρθηκε σε νέο χώρο ειδικά σχεδιασμένο για εκπαιδευτήριο στην Κιλκισίου 1.

– Κυρία Κατρανίτσα καταρχάς να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στον προεκλογικό σας αγώνα. Δεύτερη φορά υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Project για τη Δράμα». Έχει δικαιώσει την απόφαση σας η πορεία της παράταξης στον αντιπολιτευτικό ρόλο που της ανατέθηκε από τους Δραμινούς ψηφοφόρους;

– Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας για καλή επιτυχία στον προεκλογικό μας αγώνα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές για το Δήμο Δράμας το 2023 με την παράταξή μας Project για τη Δράμα. Μία παράταξη η οποία από το 2019 που συμμετέχω έχει αποδείξει περίτρανα, πρωταρχικά σε εμένα, πόσο σωστή ήταν η απόφασή μου αυτή, γιατί έχοντας εκλέξει οκτώ δημοτικούς συμβούλους, αντιπροσωπεύει την ιδεολογία της παράταξης με τον καλύτερο τρόπο και εμένα προσωπικά, ως πρόεδρο της συντονιστικής επιτροπής ενώ μεταφέρει και τον παλμό και τις απόψεις όλων των μελών της παράταξής μας επάξια μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, αρθρώνοντας λόγο, καταθέτοντας προτάσεις και στηλιτεύοντας όλα τα κακώς κείμενα του Δήμου.

«Η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη στο Δήμο Δράμας εάν δεν γυρίσουμε σελίδα»

– Το μικρόβιο της πολιτικής υπήρχε πάντα μέσα σας ή η ομάδα της παράταξης σας ενέπνευσε να ασχοληθείτε με τον χώρο;

– Η παράταξη «Project για τη Δράμα» και μάλιστα η ίδια η κα. Παρθένα Κιόρτεβε το 2019 μου πρότεινε να θέσω υποψηφιότητα ως δημοτική σύμβουλος. Άμεσα ενημερώθηκα ουσιαστικά για τη λειτουργία, τους θεσμούς και τους στόχους της παράταξης. Διαπίστωσα ότι με εκφράζει πλήρως.

Μετέχοντας επί σειρά ετών σε συλλογικές διαδικασίες ήμουν έτοιμη να γίνω μέλος σε μία παράταξη η οποία έχει σαν γνώμονα τις συλλογικές αποφάσεις και προωθεί όλα τα θέματα με δημοκρατικές διαδικασίες. Έχω μία πολύ μακρά συνδικαλιστική πορεία και πάντοτε με ενδιέφερε να διεκδικώ για τον κλάδο μου, την πόλη μου, τον νομό μου. Είμαι εκλεγμένη αντιπρόεδρος Β στον Πανελλήνιο Σύλλογο Κέντρων Δια Βίου Μάθησης, στο Διοικητικό Συμβούλιο στον τοπικό σύλλογο των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία PALSO και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Δράμας.

– Η πολυετής εμπειρία σας στο χώρο της εκπαίδευσης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε καθημερινά στον κλάδο σας, αποτέλεσε κίνητρο για την κάθοδο σας στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

– Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τις καταστάσεις που προκαλούν δυσκολίες στην εκπαίδευση. Είμαι σε συνεχή επαφή με συναδέλφους μετέχοντας στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Δράμας.

Οι δράσεις για να προαχθεί ο κλάδος και όλη η τοπική εκπαιδευτική κοινότητα είναι σημαντικό κίνητρο για μένα. Η παράταξή μας έχει ήδη διοργανώσει ημερίδες που αφορούν τους δημότες και ιδιαίτερα τους γονείς & κηδεμόνες και τους μαθητές, όπως «Θετική Ψυχολογία και Ποιότητα Ζωής στους Νέους», καθώς και την ημερίδα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» με εισηγητές ακαδημαϊκούς και συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού. Η συνεχής προσφορά του «Project για την Δράμα» προς την κοινωνία συνολικά σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς που επιτελούν σημαντικό λειτούργημα έχει θετικό πρόσημο στον τόπο μας.

– Τι πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει για να μπορέσει το όραμα που έχετε για το Δήμο Δράμας να αποκτήσει μορφή;

– Για να μπορέσει το όραμα που έχουμε για το Δήμο Δράμας να αποκτήσει μορφή πρέπει οι Δραμινοί να μας εμπιστευτούν με την ψήφο τους, να στηρίξουν τους ανθρώπους μας και την προσπάθειά μας, και από κει και μετά όλοι μαζί να υλοποιήσουμε τα έργα τα οποία έχουμε στο προεκλογικό μας πρόγραμμα με πάρα πολύ σκληρή δουλειά. Το ψηφοδέλτιο του «Project για τη Δράμα», το οποίο έχει στελεχώσει η κα. Κιόρτεβε, απαρτίζεται από ανθρώπους άξιους, με γνώσεις επάνω σε συγκεκριμένους τομείς του προγράμματός μας. Χρειάζεται να υπάρχουν ικανοί άνθρωποι με όρεξη για δουλειά για να αναστραφεί η συνεχής πτωτική πορεία του Δήμου μας.

«Κάθε κομμάτι, κάθε τμήμα, κάθε τομέας του προγράμματός μας δημιουργήθηκε από επιστήμονες οι οποίοι έχουν σχέση με ακριβώς αυτό τον τομέα και μπορούν και επαγγελματικά να υποστηρίξουν και να ολοκληρώσουν τα έργα που θα αλλάξουν το δήμο μας»

– Υπάρχουν κοινά σημεία επαφής με τις υπόλοιπες παρατάξεις; θα μπορούσατε να διαμορφώσετέ ένα πλαίσιο συνεργασιών που θα δίνει μεγαλύτερη ευελιξία κινήσεων μέσω της συναίνεσης;

– Το «Project για τη Δράμα» χαρακτηρίζεται από συνεργατική κουλτούρα. Φυσικά, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο όποτε υπήρξαν προτάσεις οι οποίες αφορούν και προάγουν την πόλη, από όποια παράταξη και αν προτείνονται και τις επικροτήσαμε και τις υπερψηφίσαμε. Ωστόσο, κοινά χαρακτηριστικά δεν υπάρχουν και αυτό φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο είναι διαμορφωμένη η κάθε παράταξη, από τον τρόπο με τον οποίο κινούνται, ο οποίος είναι τελείως διαφορετικός από την παράταξη του «Project για τη Δράμα». Όπως ξέρετε, δεν υπάρχει στήριξη στην δική μας παράταξη από την κεντρική πολιτική σκηνή ούτε και πρόκειται να ζητήσουμε ποτέ. Η επιλογή της επικεφαλής μας έγινε μέσα από δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες την άνοιξη του 2022.

– Υπάρχει μια στοχευμένη προσέγγιση των νέων ηλικιακά ψηφοφόρων. Πόσο σημαντική πιστεύετε ότι είναι η ενεργός συμμετοχή των νέων στα κοινά; μπορούν να αλλάξουν την οπτική που όλοι έχουμε για την καλή λειτουργία της τοπικής μας κοινωνίας;

– Οι νέοι είναι το μέλλον του τόπου μας και έχω την χαρά και την ευτυχία να είμαι καθημερινά μαζί τους λόγω της δουλειάς μου ως εκπαιδευτικός. Βλέπω τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται, μου μιλάνε για την πόλη μας και μου εκφράζουν το πως θα ήθελαν να την δούνε. Φυσικά θα έχει μεγαλύτερη επίδραση εάν οι ίδιοι τους συμμετέχουν σε όλες αυτές τις αποφάσεις και μεταφέρονται οι γνώμες τους απευθείας έτσι ώστε το δικό τους όραμα να προχωρήσει και να υλοποιηθεί.

Να αλλάξει ο Δήμος μορφή, να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και να έχει όλα τα χαρακτηριστικά που οι ίδιοι οι νέοι θέλουν να έχει ο τόπος στον οποίο ζουν. Σίγουρα μπορούν να αλλάξουν την οπτική που έχουμε για την καλή λειτουργία της πόλης μας και του Δήμου μας με τον τρόπο τον οποίο λειτουργούν, την τεχνογνωσία που διαθέτουν και τις καινοτόμες ιδέες τους, τις οποίες μπορούν να τις κάνουν πράξη μέσω των αποφάσεων και των υλοποιημένων προγραμμάτων ενός Δήμου, όπως του Δήμου Δράμας.

– Θα μου επιτρέψετε, τροποποιώντας την ερώτηση που αποτελεί τμήμα της επικοινωνιακής στρατηγικής της κα. Κιόρτεβε, να σας ρωτήσω γιατί τώρα; γιατί με εσάς, με την ομάδα του «Project»; Τι διαφορετικό υπάρχει στο πρόγραμμα σας και τι είναι αυτό που σας διαφοροποιεί αισθητά από τις υπόλοιπες υποψήφιες παρατάξεις;

– Γιατί τώρα πλέον δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο. Γιατί θα είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση εάν δεν επέμβουμε άμεσα. Γιατί η ομάδα του «Project» είναι η μοναδική παράταξη που απαρτίζεται από ανθρώπους με μεράκι για δουλειά, καταρτισμένους επιστήμονες, οι οποίοι ο καθένας από το δικό του μετερίζι θέλει να προσφέρει στο Δήμο Δράμας. Το διαφορετικό που έχει το πρόγραμμά μας είναι ότι υπάρχουν ήδη οι κατάλληλοι άνθρωποι με τεχνογνωσία, οι οποίοι είναι ικανοί να το υλοποιήσουν.

Κάθε κομμάτι, κάθε τμήμα, κάθε τομέας του προγράμματός μας δημιουργήθηκε από επιστήμονες οι οποίοι έχουν σχέση με ακριβώς αυτό τον τομέα και μπορούν και επαγγελματικά να υποστηρίξουν και να ολοκληρώσουν τα έργα που θα αλλάξουν το δήμο μας.

«Οι νέοι είναι το μέλλον του τόπου μας και έχω την χαρά και την ευτυχία να είμαι καθημερινά μαζί τους λόγω της δουλειάς μου ως εκπαιδευτικός»

– Ποιος είναι ο προσωπικός σας στόχος μέσα από τη νέα πολιτική διαδρομή;

– Η καινοτομία, η πρόοδος, η δημιουργία, η εργατικότητα είναι αυτά τα οποία με χαρακτηρίζουν εδώ και χρόνια. Αυτό, λοιπόν, το οποίο θέλω από την παράταξή μας και από εμένα προσωπικά είναι να μπορέσουμε να προχωρήσουμε τη Δράμα στο επόμενο βήμα που είναι η ψηφιακή εποχή. Να βγει ο Δήμος μας από την αφάνεια και να έχουν κίνητρο να επιστρέψουν οι Δραμινοί που ζουν σε άλλους τόπους. Έχουμε λαμπρούς ανθρώπους και έναν υπέροχο τόπο. Είναι επιτακτική ανάγκη να τον αναδείξουμε.

 

Please follow and like us:
fb-share-icon