Δημοσκόπηση 2023 Δήμος Δράμας – Οι μπλόφες αποτυγχάνουν

Δημοσκόπηση Δράμας

Είναι κάτι περισσότερο από εμφανές ότι η ορμή που έχει δημιουργηθεί γύρω από το Project τις τελευταίες εβδομάδες και έπειτα από την τελική ανακοίνωση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της παράταξης, έχει φοβίσει τις υπόλοιπες παρατάξεις.

Καταφεύγοντας σε δύο φτηνά επικοινωνιακά τρικ, ο επικεφαλής της παράταξης Πόλη και Ζωή, Κυριάκος Χαρακίδης, παίζει το τελευταίο του χαρτί, προκαλώντας τις υπόλοιπες παρατάξεις και μπλοφάροντας ενώ στα χέρια του έχει μακράν το πιο αδύναμο φύλλο.

Ζήτησε λοιπόν μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, από τις δημοτικές παρατάξεις που έκαναν το περασμένο διάστημα δημοσκοπήσεις, να τις δημοσιοποιήσουν, πιστεύοντας ότι δεν θα του απαντήσει κανείς και με αυτόν τον τρόπο θα εξακολουθήσει να διαδίδει ψευδείς δημοσκοπήσεις στους δημότες.

Αν και δεν αντιλαμβανόμαστε την χρησιμότητα μιας τέτοιας απαίτησης εκ μέρους του και μάλιστα 7 μέρες πριν τις εκλογές, εμείς θα ικανοποιήσουμε το αίτημά του .

Και βέβαια δεν χρειάζεται να περιμένουμε τις υπόλοιπες παρατάξεις, προκειμένου να δημοσιοποιήσουμε την δημοσκόπηση που κάναμε.

Ούτε καν την παράταξη του κυρίου Χαρακίδη χρειάζεται να περιμένουμε, η οποία αναφέρει ότι διεξήγαγε δημοσκόπηση, αλλά δεν την δημοσιοποιεί, ποντάροντας ότι κάποια ή κάποιες παρατάξεις δεν θα δημοσιοποιήσουν τίποτε.

Δημοσιοποιούμε λοιπόν σήμερα τα στοιχεία και την πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης που διεξήγαγε η εταιρεία Palmos Analysis μεταξύ της 23ης και 28ης Αυγούστου με δείγμα 711 ατόμων για τον δήμο Δράμας.

Σημειώνουμε οτι το διάστημα κατά το οποίο διενεργήθηκε η δημοσκόπηση ήταν πριν την ολοκλήρωση του ψηφοδελτίου μας.

Δημοσκόπηση Δράμας

Δημοσκόπηση Δράμας

Επίσης, ζήτησε, τελευταία στιγμή και με ρεσιτάλ ανοργανωσιάς, μια συζήτηση με όλους τους υποψηφίους δημάρχους, δίχως να έχουν συζητηθεί οι όροι της τηλεμαχίας.

Εμείς, πέραν της δημοσιοποίησης στοιχείων της έρευνας που έγινε για λογαριασμό της παράταξής μας, απαντάμε ότι θα συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε τηλεμαχία, έχοντας όμως πρώτα συμφωνήσει στους όρους και τις λεπτομέρειες αυτής με όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις.

Όσο για την κοινή δημοσκόπηση, την οποία είχε προτείνει ο κύριος Χαρακίδης, ξέρει και ο ίδιος ότι την πρότεινε μόνο επειδή δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει.

Οι δημοσκοπήσεις είναι ένα εργαλείο για το κάθε κόμμα ή την κάθε παράταξη, προκειμένου να χαράξει την στρατηγική της. Δεν είναι αποτέλεσμα που καθορίζει το ποιος θα κερδίσει τον δήμο. Αυτό το ορίζουν οι εκλογές.

Αντίθετα ο κ. Χαρακίδης, επιστρατεύει τις δημοσκοπήσεις (και μάλιστα ψευδείς διαρροές αυτών) απλά και μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Η ανατροπή του σκηνικού στον δήμο Δράμας, που ξεκίνησε το 2019, όταν για 28 ψήφους η Δράμα στερήθηκε μιας καλής δημοτικής αρχής, αυτής του Project, θα ολοκληρωθεί σε δύο πράξεις, στις 8 και 15 Οκτωβρίου, όταν οι Δραμινοί θα επιλέξουν τον αέρα αλλαγής που μόνο το Project μπορεί να φέρει απέναντι σε δοκιμασμένες λύσεις του παρελθόντος.

Και αυτό δεν σταματάει πια  ούτε με μπλόφες ούτε με αστείες διαρροές υποτιθέμενων ποσοστών.

Για τα υπόλοιπα, περιμένουμε τις άλλες παρατάξεις να απαντήσουν!

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

Please follow and like us:
fb-share-icon