Κασάπη Βίκυ – Δήμος Δράμας – Δημοτικές εκλογές 2023

Βασιλική Κασάπη
Υποψήφια Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Δράμας

Project για τη Δράμα
Δημοτικές Εκλογές 2023

Ονομάζομαι  Βασιλική Κασάπη του Γεωργίου και της Γεωργίας. Γεννήθηκα το 1978 στη Δράμα, όπου και μεγάλωσα. Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Νομικής Κομοτηνής (ΔΠΘ), στην οποία εισήλθα με  αύξοντα αριθμό «19» στη σειρά κατάταξης των επιτυχόντων.

Το 2001 αποφοίτησα με βαθμό πτυχίου <<ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ>> και αμέσως εγγράφηκα στον Δικηγορικό Σύλλογο  Δράμας. Διήνυσα την περίοδο της υποχρεωτικής πρακτικής μου εξάσκησης στο Δικηγορικό Γραφείο της κ. Έλλης Διβανίδου – Βρακά. Το αντικείμενο της εργασίας μου ήταν ποικίλο, με μεγαλύτερη εξειδίκευση στον τομέα του εργατικού δικαίου (συλλογικό και ατομικό, ομαδικές απολύσεις π.χ. Αγωγή Απολυομένων SOFTEX Δράμας), στα αυτοκινητικά ατυχήματα (ειδικής διαδικασίας), στις ειδικές διαδικασίες γαμικών διαφορών και στις εκδόσεις διαταγών πληρωμής σε επιταγές και συναλλαγματικές.

Διατηρώ Δικηγορικό Γραφείο επί 20 έτη επί της οδού Θέμιδος 2 στον πρώτο (α’) όροφο στην Δράμα και ασκώ τα καθήκοντά μου ως Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω μετά από σχετική προαγωγή μου. Από την ορκωμοσία μου και την έναρξη της επαγγελματικής μου δραστηριότητας μέχρι και σήμερα, έχω απασχοληθεί σε πλήθος αστικών και ποινικών υποθέσεων διαφόρων αντικειμένων και βαθμών ( πταίσματα εώς και κακουργήματα π.χ. απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροήν, διακεκριμένες κλοπές, ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, ληστρικές κλοπές, πειθαρχικά συμβούλια ενστόλων, παραστάσεις σε στρατοδικεία, κακουργηματικές και πλημμεληματικές παραβάσεις του Νόμου Περί Ναρκωτικών, Κτηματολογικές Αγωγές, Διαζύγια και Διατροφές, Ασφαλιστικά μέτρα, Καταστατικά Συλλόγων, Μισθωτικές διαφορές, Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά  κ.α.).

Είμαι απόφοιτος πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ποινικό Δίκαιο και Εξαρτήσεις», το οποίο αποτέλεσε διιδρυματικό πρόγραμμα σπουδών σε συνεργασία της Νομικής του Α.Π.Θ., της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του ΚΕΘΕΑ. Αποφοίτησα με γενικό βαθμό «7,75» στις 03-10-2018.

Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο  "Κτηματολογικο Δίκαιο", της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ – Νομικές, Τεχνικές και Περιβαλλοντικές Διαστάσεις». Η φοίτησή μου ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο 2022.


 

Κασάπη Βασιλική
- υπ. Δημοτικός σύμβουλος
- Συνέντευξη STAR Βορείου Ελλάδος
(24-08-2023)


 

Συμμετοχή σε Επιτροπές και Συλλόγους:

 1.  Είμαι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας,  Πρόεδρος της Τριμελούς Επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας για το Κτηματολογικό Γραφείο και Υποθηκοφυλακείο Δράμας και μέλος της Πενταμελούς Επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας για την συνεργασία του Συλλόγου με την αντίστοιχη Πενταμελή Επιτροπή του Επιμελητηρίου Δράμας.
 2.  Είμαι Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. της ΓΥΝ.Ε.Δ.Ε ( Γυναικεία Ένωση Δικηγόρων Ελλάδας για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας )
 3.  Είμαι Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Αμίσθων Αυταπασχολούμενων Δικηγόρων Ελλάδας.
 4. Είμαι Συντονίστρια του Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής της Δημοτικής Παράταξης «PROJECT ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ» και Εκπρόσωπος Τύπου της ίδιας παράταξης.
 5.  Διετέλεσα τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας Προστασίας Αποφυλακιζομένων Δράμας.
 6. Είμαι τέως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Καταναλωτών Δράμας από το 2004 και με αυτή την ιδιότητα συμμετείχα στην Τριμελή Επιτροπή Φιλικού Διακανονισμού Δράμας.
 7.  Διετέλεσα μέλος για τρεις διετίες του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δράμας ( Δ.Ε.Υ.Α.Δ. Δράμας.
 8.  Διετέλεσα μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΚΠΟΤΑ Δράμας, εκπροσωπώντας την παράταξη «PROJECT ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ».
 9.  Διετέλεσα μέλος του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Δράμας εκπροσωπώντας την παράταξη «PROJECT ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ».
 10.  Είμαι πρώην μέλος του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Νομού Δράμας και του Συλλόγου Εβριτών, καθώς σε αυτούς συμμετείχα ως ερασιτέχνης ηθοποιός σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις.
 11.  Είμαι πρώην μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αντισφαίρισης Νομού Δράμας.
 12.  Διετέλεσα μέλος της χορωδίας του Συλλόγου της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Δράμας, όπου συμμετείχα ως σολίστ Σοπράνο.
 13.  Στις Περιφερειακές εκλογές του 2010 ήμουν υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Κοινωνική Συμμαχία – Άρης Γιαννακίδης»

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Είμαι έγγαμη με τον Θεόδωρο Δέλτσιο του Χρήστου και της Ευρυδίκης, Κτηνίατρο και Διευθυντή της Σχολής Κρέατος Δράμας, που εδρεύει στο Καπνολογικό Ινστιτούτο Δράμας και μητέρα δυο ανηλίκων τέκνων, 16 ετών και 11 ετών αντίστοιχα.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΣΑΠΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ
ΘΕΜΙΔΟΣ 2 ΔΡΑΜΑ Τ.Κ. 66100
ΤΗΛ. 2521027111- κιν. 6945411480
Email :  advlaw2005@yahoo.gr