Ραδής Θεοδωρίδης – Υπ. δημοτικός Σύμβουλος Project Δράμα 2020

«Το Project Δράμα 2020 λειτουργεί ως ομάδα μέσα από την οποία, όμως, καλλιεργείται το έδαφος να αναδεικνύονται τα ιδιαίτερα προσόντα και οι ικανότητες του καθενός προκειμένου να αξιοποιηθούν προς όφελος των συμπολιτών μας» υπογραμμίζει σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το Project Ραδής Θεοδωρίδης.

Αναφέρει ότι η σημερινή δημοτική αρχή απέτυχε να προσφέρει στους πολίτες τα αυτονόητα και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Θέλει μια πόλη του πολιτισμού και του αθλητισμού, με χώρους αναψυχής, με πάρκα και σχολεία ανοικτά στο κόσμο, με συναυλίες και παντός είδους εκδηλώσεις, που θα αναβαθμίσουν το επίπεδο του δήμου μας. Τέλος υπόσχεται ότι χωρίς πολλά λόγια αν εκλεγεί θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για την Αναγέννηση της Δράμας.

- Κύριε Θεοδωρίδη, στις προηγούμενες εκλογές για το δήμο Δράμας ήσασταν υποψήφιος με την Πόλη και Ζωή, αυτή τη φορά με το Project Δράμα 2020. Τι σας ώθησε να αλλάξετε παράταξη;

- Θα σας απαντήσω ως άνθρωπος του αθλητισμού, ως προπονητής, ένα επάγγελμα - λειτούργημα που το υπηρετώ εδώ και πολλά χρόνια. Η απόφαση για να μη συνεχίσει η συνεργασία μιας ομάδας με έναν προπονητή μπορεί να είναι είτε του ίδιου του προπονητή είτε της διοίκησης. Στη περίπτωσή μου, λοιπόν, λειτούργησαν και τα δύο.

H περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην παράταξη Πόλη και Ζωή μου δημιούργησε την αίσθηση ότι είχε κλείσει ένας κύκλος στο συγκεκριμένο χώρο και θα ήταν προτιμότερο να προσφέρω στον τόπο μου μέσω κάποιου άλλου πολιτικού σχήματος. Έτσι, όταν μου έγινε πρόταση από το Project Δράμα 2020 και τον επικεφαλής της παράταξης κ. Αλέξανδρο Τσιαμπούση να συμμετάσχω στην «ομάδα» αυτή, αποδέχθηκα με μεγάλη χαρά.

Για την απόφασή μου μεγάλο ρόλο έπαιξε η στάση του Project Δράμα 2020 στο Δημοτικό συμβούλιο, στάση η οποία ήταν σαφής, ξεκάθαρη και αποφασιστική. Άλλωστε, το Project Δράμα 2020 λειτουργεί ως ομάδα μέσα από την οποία, όμως, καλλιεργείται το έδαφος να αναδεικνύονται τα ιδιαίτερα προσόντα και οι ικανότητες του καθενός προκειμένου να αξιοποιηθούν προς όφελος των συμπολιτών μας.

- Έχουν συμπληρωθεί 4,5 σχεδόν χρόνια που η παράταξη «ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΜΑ» ανέλαβε τα ηνία στο Δήμο Δράμας. Πως κρίνετε το μέχρι τώρα έργο της δημοτικής αρχής;

- Η σημερινή δημοτική αρχή δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις και προσδοκίες των δημοτών της. Απέτυχε να προσφέρει στους πολίτες της τα αυτονόητα. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, γιατί πολλοί δήμοι κατάφεραν, μέσα στη χειρότερη κρίση που χτύπησε τη χώρα μας μετά την μεταπολίτευση, να εντυπωσιάσουν με τα προγράμματα τους, τις δράσεις τους και με τον τρόπο που έσκυψαν πάνω στα καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών τους, χρησιμοποίησαν νέες τεχνολογίες και πρότειναν καινοτόμες ιδέες.

Το δύσκολο εν τέλει είναι να βρεις τρόπο να αποδώσεις τα μέγιστα στο έργο που έχεις αναλάβει. Στη σημερινή εποχή των μνημονίων, βέβαια, και όχι μόνο, αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν οι αρχές του τόπου καταφέρουν να εμπνεύσουν τους πολίτες τους και τους δώσουν την αξία που τους αναλογεί.

 

“Η διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών με απλή αναλογική μπορεί να αποτελέσει για τους δήμους ευχή και κατάρα”

 

- Υπέρ ή κατά της απλής αναλογικής που φέρνει το πρόγραμμα Κλεισθένης στην τοπική αυτοδιοίκηση; Θα ενισχύσει τη συνεργασία ναι ή όχι;

- Η διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών με απλή αναλογική μπορεί να αποτελέσει για τους δήμους ευχή και κατάρα. Σαφώς και θα υπάρξουν περισσότερες δυνατότητες για συνεργασίες, παρότι θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι αυτές, έχουν χαρακτήρα «εξαναγκασμού» και καθίστανται «υποχρεωτικές», προκειμένου να επιτευχθεί η πλειοψηφία.

Το ποια θα είναι η εξέλιξη, εξαρτάται καθαρά από την δημοτική αρχή που θα αναλάβει τα ηνία του δήμου. Η παράταξή μας Project Δράμα 2020 και ο επικεφαλής της Αλέξανδρος Τσιαμπούσης έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε ένα πεδίο ανοιχτού διαλόγου με όλες τις παρατάξεις, για το καλό της πόλης μας, παρότι υπάρχουν σαφείς ιδεολογικές διαφορές και αποστάσεις.

- Ο Δήμος Δράμας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στον τομέα των αθλητικών υποδομών. Διαφαίνεται από τις προγραμματικές σας δηλώσεις ότι το Project Δράμα 2020 εστιάζει ιδιαίτερα στον τομέα του αθλητισμού. Ποιες είναι οι τοποθετήσεις σας επ’ αυτού;

- Έχω την τιμή να είμαι συντονιστής στον Τομέα Αθλητισμού στην ομάδα Project Δράμα 2020 και μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες έχουμε εκπονήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αθλητικών δράσεων για την πόλη της Δράμας, το οποίο παρουσιάστηκε αναλυτικά, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση της παράταξης, που έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο Hydrama στις 16 Μαρτίου 2019.

Στόχος μας είναι να υλοποιήσουμε ένα σύγχρονο αθλητικό μοντέλο ανάπτυξης, που θα ενθαρρύνει τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στα αθλητικά δρώμενα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η υγεία, η ευεξία, η χαρά και η κοινωνική συνοχή. Σ’ αυτό θα διαδραμάτιζε καθοριστικό ρόλο η ίδρυση ενός Γραφείου Αθλητισμού μέσω του οποίου θα υπήρχε η δυνατότητα στοχευμένης προώθησης και υποστήριξης αθλητικών δράσεων για όλες τις κοινωνικές ομάδες, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Εξάλλου, λαμβάνοντας υπόψη ότι όμοροι Δήμοι της Περιφέρειάς μας εξασφαλίζουν χρηματοδοτήσεις για τη δημιουργία και τη συντήρηση των αθλητικών τους εγκαταστάσεων, ενώ την ίδια ώρα ο Δήμος Δράμας βρίσκεται πολύ πίσω στο θέμα αυτό, οφείλουμε να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε τα μέγιστα δυνατά, για να αποκαταστήσουμε το «αθλητικό προφίλ» της πόλης μας.

- Ποιος είναι ο δήμος που οραματίζεστε κ. Θεοδωρίδη;

- Ονειρεύομαι μια πόλη του πολιτισμού και του αθλητισμού, με χώρους αναψυχής, με πάρκα και σχολεία ανοικτά στο κόσμο, με συναυλίες και παντός είδους εκδηλώσεις, που θα αναβαθμίσουν το επίπεδο του δήμου μας ή όπως πολύ εύστοχα το έθεσε η ηθοποιός Κόρη Καρβούνη με «τάγματα εφόδου» πολιτισμού, όπου κάθε γειτονιά και δημόσιος χώρος θα αξιοποιείται.

Μια πόλη φιλική, καθαρή και ανθρώπινη, σύγχρονη και φωτεινή. Με συνεχή φροντίδα, ανανέωση, εξέλιξη και απεριόριστο σεβασμό. Μια έξυπνη, με βλέμμα στο μέλλον πόλη που θα νοιάζεται για πολλά πράγματα, έχοντας όμως πάντα ως επίκεντρο τον άνθρωπο.

Μια πόλη που θα ενδιαφέρεται για τον πολίτη της, για την υγεία του, την άθλησή του, την καθημερινότητά του.

Μια πόλη που θα προστατεύει κάθε αδύναμο πολίτη της με ολοκληρωμένα και στοχευμένα προγράμματα που θα διασφαλίζουν μια πορεία απεξάρτησης από τις σύγχρονες μάστιγες (ναρκωτικά, τζόγος, διαδίκτυο) αλλά και με προγράμματα επανένταξης.

Με υποδομές για ομαλή πρόσβαση των πολιτών με κινητικά προβλήματα.

Με μια δημοτική αρχή, δηλαδή, που θα ζει και θα αναπνέει με τα προβλήματα της πόλης και θα επενδύει παράλληλα σε δράσεις με σκοπό την αλλαγή της νοοτροπίας των πολιτών της, ώστε αυτοί να νιώθουν ακόμη περισσότερο το Δήμο δικό τους. Συνεπώς, μια δημοτική αρχή και θα στηρίζεται στους ίδιους της τους πολίτες και την συμμετοχή τους, αλλά και θα βρίσκεται στο πλευρό τους ανά πάσα στιγμή.

Με σωστή διαχείριση των υπαλλήλων του δήμου και αναδιάρθρωση των οργανωτικών του δομών.

Η επόμενη δημοτική αρχή πρέπει να είναι η αρχή που θα χαράξει μια νέα πορεία.

“Δεν μπορώ να λέω πολλά λόγια για να πείσω τους Δραμινούς πολίτες να με ψηφίσουν”

- Γιατί κάποιος να επιλέξει το ΠΡΟΤΖΕΚΤ;

- Η ηλικία της πλειοψηφίας των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων αλλά και του επικεφαλής της παράταξης μας Αλέξανδρου Τσιαμπούση είναι ένα πλεονέκτημα.

Δε θέτουν εαυτόν στη κρίση των Δραμινών όντας λίγο πριν την «σύνταξη» ή την «πολιτική αποστρατεία». Πρόκειται, αντιθέτως, για νέους ανθρώπους έμπειρους, ενεργούς, ασυμβίβαστους, άφθαρτους και μάχιμους πολίτες, άρτια επιστημονικά καταρτισμένους και εξειδικευμένους, ο καθένας στον τομέα του.

Η δύναμή μας είναι η ομαδικότητα, το κοινό όραμα, ο κοινός αγώνας, η συνέπεια, η ενότητα στη δράση. Είμαστε πολίτες με διαφορετική αφετηρία, αλλά κοινό προσανατολισμό. Ισότιμα μέλη μιας ομάδας ενεργών πολιτών με υποψήφιο δήμαρχο τον Αλέξανδρο Τσιαμπούση, έναν εξαιρετικό και χαρισματικό στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού άνθρωπο. Μια ομάδα που προβληματίζεται για την πορεία και την εικόνα της πόλης μας.

- Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους πολίτες της Δράμας;

- Η εικόνα μιας πόλης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πολιτιστικό επίπεδο του κάθε πολίτη.

Όλοι θέλουμε και επιζητούμε την αλλαγή, αλλά θα πρέπει να αποφασίσουμε να γίνουμε μέρος της αλλαγής για να μπορεί να υλοποιηθεί και να προχωρήσει.

“Tο Project Δράμα 2020 λειτουργεί ως ομάδα”

Η πόλη μας δεν είναι υπόθεση του ενός, είναι υπόθεση όλων μας. Η δύναμη της αλλαγής είναι στα χέρια μας. Η πόλη είμαστε Εμείς!

Οι «επαγγελματίες» πολιτικοί χωρίς όραμα και αξίες φρόντισαν να οδηγήσουν τους νέους στην απαξίωση της ενασχόλησης με τα κοινά.

Οι αξίες, οι θεσμοί, οι δομές υπάρχουν. Ο σεβασμός και η δικαιοσύνη δεν χάθηκαν. Μπορεί να φαντάζουν ως εξαίρεση, αλλά αρκεί μια σπίθα, ένα υγιές πρότυπο, μια υγιής «Ο μ ά δ α» ανθρώπων, υποψηφίων όπως είναι η παράταξή μας το Project Δράμα 2020, για να συμπαρασύρει μαζί του και άλλους πολλούς.

Σας καλώ να δώσουμε όλοι μαζί αυτόν τον αγώνα. Πιστεύω ότι οι λύσεις στα προβλήματα βρίσκονται ανάμεσά μας, μας περιμένουν, αρκεί να καθίσουμε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι και να συνεργαστούμε για τον ίδιο στόχο, την «Αναγέννηση της Δράμας».

- Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;

- Αυτό που με παρακίνησε να ασχοληθώ με τα κοινά είναι ο θυμός μου κάθε φορά που ακούγονται οι φράσεις «αυτό δεν είναι δική μας αρμοδιότητα» ή «δεν υπάρχει λύση για αυτό». Δεν μπορώ να λέω πολλά λόγια για να πείσω τους Δραμινούς πολίτες να με ψηφίσουν.

Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι έτσι όπως με γνωρίζετε, έτσι θα παραμείνω. Οραματιστής, αγωνιστής, αεικίνητος, εργατικός, ασυμβίβαστος, αληθινός.

Please follow and like us:
fb-share-icon