ΠΡΟΒΟΛΗ – συνέντευξη Αλέξανδρος Τσιαμπούσης – Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Δράμας

-Κύριε Τσιαμπούση, πρώτη φορά υποψήφιος δήμαρχος, με την παράταξη Project Δράμα 2020, με την οποία είσαστε ήδη και δημοτικός σύμβουλος. Πώς νιώθετε; Τι σκέφτεστε;

-Το πρώτο που νιώθω είναι τεράστια τιμή. Τιμή που μου έκαναν τα μέλη και οι φίλοι της παράταξης και με εξέλεξαν υποψήφιο δήμαρχο Δράμας. Αλλά και τιμή, που καλούμαι να υπηρετήσω από αυτή τη θέση τους Δραμινούς, εφόσον επιλέξουν το Project, ως την επόμενη δημοτική αρχή του τόπου. Προσωπικά, πιστεύω ότι το να εκλεγεί κάποιος στη θέση του δημάρχου Δράμας είναι η πιο σημαντική και τιμητική πολιτική θέση για έναν Δραμινό. Ο δήμαρχος είναι αυτός που βρίσκεται, τουλάχιστον θα έπρεπε να βρίσκεται, δίπλα στους δημότες για όλα τα θέματα της καθημερινότητας.

Αλλά, από την άλλη, μπορεί να συνδέσει και το όνομά του με μεγάλα έργα, που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης. Είναι, πάντως, ο πολιτικός, που ο πολίτης βλέπει πιο συχνά δίπλα του, εξ’ ου και η φράση «τα παράπονα στο δήμαρχο». Από την άλλη είναι και τεράστια ευθύνη, αφού η Δράμα και οι Δραμινοί δεν αντέχουν άλλη μια αποτυχημένη δημοτική αρχή. Και είναι μεγάλο το στοίχημα που έχουμε βάλει. Να μην καταλήξουμε σαν τους προηγούμενους.

-Πώς ιεραρχείτε τα προβλήματα της Δράμας; Που θα δώσετε βάση αν εκλεγείτε δήμαρχος;

-Αναμφισβήτητα, ένας δήμαρχος κρίνεται πρώτα και κύρια από την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Καθαρή πόλη, σωστή και συχνή αποκομιδή των απορριμμάτων από την πόλη και τα χωριά, ανακύκλωση, φωτισμένη πόλη, καλή ποιότητα νερού, χαμηλά δημοτικά τέλη, αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού και της έλλειψης παρκινγκ και  αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων είναι τα βασικά θέματα για τα οποία ο πολίτης κρίνει μια δημοτική αρχή καθημερινά. Και δε νομίζω να είναι κανένας ευχαριστημένος από την σημερινή κατάσταση της Δράμας. Επιπλέον, οι δημότες θέλουν να υπάρχει διαφάνεια και απολογισμός στη διοίκηση του δήμου. Να γνωρίζει που πάνε τα λεφτά του, να συμμετέχει στην λήψη αποφάσεων, να έχει λόγο και να εισακούεται, όταν πρόκειται για παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την όψη των γειτονιών της Δράμας και των χωριών μας.

Ακόμη, πρέπει να ανοίξουμε τη συζήτηση για το μέλλον της Δράμας όσο αφορά την ανάπτυξή της, τον σχεδιασμό κάποιων αναπλάσεων και, τελικά, την υλοποίηση μιας εκτεταμένης πεζοδρόμησης του κέντρου της Δράμας, την οποία θα τη χαίρονται οι πολίτες και θα αποτελέσει μέτρο οικονομικής ανάτασης για τους επαγγελματίες. Τέλος, υπάρχουν κάποια έργα που πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη τετραετία.

Τα σημαντικότερα ίσως από αυτά είναι η κατασκευή νέου κολυμβητηρίου, η κατασκευή νέων κοιμητηρίων και η κατασκευή κερκίδων στο εθνικό στάδιο, τρία έργα που κανένας από τους δύο πρώην δημάρχους δεν μπόρεσε να υλοποιήσει και που έμειναν μόνο στα λόγια. Για τη δημοτική μας αρχή αυτά τα τρία έργα θα είναι βασικές δεσμεύσεις.

project 2020

-Πώς κρίνεται τις υποψηφιότητες για το δήμο της Δράμας;

-Κατεβαίνει ένας πρώην δήμαρχος, ο οποίος έπραξε το βαρύτατο πολιτικό αδίκημα να αποποιηθεί της εκλογής του το 2014. Κατεβαίνει ο νυν δήμαρχος, ο οποίος και αυτός έχει χάσει σχεδόν όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του, αυτούς δηλαδή που του έδωσαν τη νίκη το 2014 και διοίκησαν το δήμο μέχρι σήμερα και ο οποίος έχει αποτυπωθεί στα μάτια του κόσμου ως ο πιο ελλιποβαρής, πολιτικά, δήμαρχος της μεταπολίτευσης.  Υπάρχουν και άλλες μικρότερες ποσοτικά παρατάξεις, οι οποίες είναι είτε κομματικές είτε προσωποκεντρικές, δημιουργήθηκαν δηλαδή είτε για να καλύψουν κομματικά ακροατήρια είτε για να καλύψουν τις προσωπικές επιδιώξεις των επικεφαλής τους.

Μέσα σε αυτό το πεδίο, υπάρχει και το Project Δράμα 2020, μια παράταξη που δημιουργήθηκε από κάτω προς τα πάνω και έδωσε τα διαπιστευτήριά της από το 2014 ως το 2019 μέσα στο δημοτικό συμβούλιο με προτάσεις και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Μια ανεξάρτητη και κυρίως αδέσμευτη από κάθε είδους δέσμευση δημοτική παράταξη, που ένωσε ανθρώπους με διαφορετικές ιδεολογικές και κοινωνικές αφετηρίες, αλλά έναν κοινό στόχο, να κάνουμε καλύτερο τον τόπο που επιλέξαμε να κατοικήσουμε.

Κυρίως όμως μια συνεκτική και συμπαγή ομάδα μα ανθρώπους από όλο το δήμο, από όλες τις τάξεις, ανθρώπους που τους συναντάς στο δρόμο και τους γνωρίζεις. Όλα αυτά έχουν αποτυπωθεί πλέον στη συνείδηση των Δραμινών και ευελπιστούμε ότι η πρότασή μας και η ομάδα μας θα πείσει την πλειοψηφία των δημοτών και θα μας δώσει την ευκαιρία να διοικήσουμε με τον δικό μας τρόπο τη δήμο της Δράμας. Προφανώς, μετεκλογικές συνεργασίες θα απαιτηθούν και για αυτό το λόγο, εμείς έχουμε επιλέξει το δρόμο των προτάσεων και της πολιτικής αντιπαράθεσης και όχι το δρόμο των προσωπικών επιθέσεων, οι οποίες, φοβάμαι, θα ενταθούν το επόμενο διάστημα από κάποιους που χάνουν την ψυχραιμία τους μπροστά στο φάσμα της εκλογικής ήττας.

-Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους Δραμινούς εν όψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου;

-Αν οι Δραμινοί είναι ευχαριστημένοι με τη σημερινή κατάσταση της Δράμας και των χωριών μας, τότε δεν έχουν μια επιλογή, αλλά δύο. Αυτές του πρώην και του νυν δημάρχου. Αν όμως θέλουν να δούνε τη Δράμα να αλλάζει σελίδα και να κοιτά το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, μια είναι η επιλογή. Η επιλογή είναι να ψηφίσουν μέλλον, να ψηφίσουν Project Δράμα 2020.

 

*Ο Αλέξανδρος Τσιαμπούσης είναι Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός ΑΠΘ, ελεύθερος επαγγελματίας από το 2005, σύζυγος και πατέρας 2 παιδιών. Σήμερα είναι υποψήφιος δήμαρχος Δράμας με το Project Δράμα 2020, με το οποίο είναι ήδη δημοτικός σύμβουλος Δράμας.

project 20202
Please follow and like us:
fb-share-icon