Αχιλλέας Παπαδόπουλος: Να στηρίξουμε και να εμπιστευθούμε τους νέους ανθρώπους

Συνέντευξη με τον καρδιολόγο Αχιλλέα Παπαδόπουλο, υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με την παράταξη Project Δράμα 2020

Από Βαγγέλης Ψωμάς

Ο Αχιλλέας Παπαδόπουλος είναι Ειδικός Καρδιολόγος στην Κλινική Αγία Ειρήνη. Είναι απόφοιτος της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Ρώμης, La Sapienza. Υπηρέτησε ως αγροτικός γιατρός Σιταγρών και ιατρός καρδιολογικής κλινικής της Δράμας. Είναι κάτοχος διπλώματος ειδικότητας από τη Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών.

Διετέλεσε αντιπρόσωπος στο Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για 6 χρόνια και μέλος του Πειθαρχικού του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας καθώς και μέλος του Δ.Σ. του. Υπήρξε αντιπρόεδρος του ποντιακού συλλόγου “Oι Κομνηνοί” και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Δράμας. Επίσης ήταν διευθύνων σύμβουλος της ψυχιατρικής κλινικής Αγία Ειρήνη για 2 θητείες και μέλος του Δ.Σ. της ίδιας κλινικής. Παράλληλα είναι μέλος του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας. Στις εκλογές της 26 Μαΐου, ο Αχιλλέας Παπαδόπουλος θα είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη Project Δράμα 2020 με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Αλέξανδρο Τσιαμπούση.

Kύριε Παπαδόπουλε, πώς προέκυψε η συνεργασία σας με την παράταξη Project Δράμα 2020 και τι σας παρακίνησε να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση;

Κοινές συζητήσεις με φίλους εδώ και 1,5 χρόνο γύρω από τα θέματα που απασχολούν τη πόλη μας, με φέραν κοντά με την ομάδα του Project. Έτσι ξεκίνησε σιγά – σιγά να διαμορφώνεται μια κοινή άποψη για την λύση των προβλημάτων της πόλης μας. Το γεγονός ότι κατεβαίνω ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος ήταν αποτέλεσμα αυτών των συζητήσεων που διαμορφώθηκε η τελική άποψη για τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ήταν αδύνατον να μη συμμετέχω ενώ ήμουν ένα από τα άτομα τα οποία παρακινούσαν την ομάδα του Project να διεκδικήσει την δημαρχία της πόλης μας. Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις την πόλη μας η οποία έχει τόσες φυσικές ομορφιές να μαραζώνει, να μην μπορεί να επιδείξει δυναμική ανάπτυξης.

Ποιά είναι άποψή σας για την ποιότητα ζωής στην πόλη σήμερα; Χωρά περιθώρια βελτίωσης;

Η Δράμα είναι η περισσότερο αδικημένη πόλη. Έχει όλες τις χάρες και ταυτόχρονα όλες τις αμαρτίες. Κυριαρχούν ο θόρυβος, η ασφυξία και η προχειρότητα. Λείπουν οι κοινόχρηστοι χώροι, οι πεζοδρομήσεις, ένα σύγχρονο και εύκολο κυκλοφορικό δίκτυο. Μια πόλη λουσμένη στα νερά και στο πράσινο δεν έχει ακόμη αξιοποιήσει αυτόν τον πλούτο της. Ζούμε στριμωγμένοι μέσα σε αυτοκίνητα, σε στενά πεζοδρόμια και χωρίς σχέδιο δομημένης πόλης, ενώ δίπλα μας υπάρχει ο φυσικός πλούτος αναξιοποίητος. Δεν χρειάζονται χρήματα για να αξιοποιήσουμε αυτήν την μεγάλη ευλογία της πόλης μας.

Χρειάζονται έξυπνες λύσεις, που μόνο οι νέοι άνθρωποι μπορούν να τις εφαρμόσουν. Οι παλιοί κρατούν την πόλη σε στασιμότητα και σε παρακμή εδώ και 20 χρόνια. Όλοι τρέχουν, οι πόλεις εκσυγχρονίζονται και εμείς ακόμη είμαστε καθηλωμένοι στα παλιά και τις κομματικές ιδεολογίες.

Και φυσικά υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης. Γι’ αυτό εξάλλου αποφάσισα να στρατευτώ και εγώ. Γι’ αυτό και αποφάσισα να στηρίξω αυτήν την ομάδα των νέων ανθρώπων του Project 2020 που έχουν όλες τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες να αλλάξουν και να αναγεννήσουν την πόλη μας. Να αξιοποιηθεί επιτέλους αυτό το μικρό δασάκι μέσα στη πόλη από το Δημοτικό στάδιο μέχρι το κολυμβητήριο. Αυτό το μοναδικό φυσικό δώρο εγκαταλειμμένο εδώ και 70 χρόνια στην τύχη του και στον μαρασμό, να γίνει ένα πνεύμονας αθλητισμού, συνάντησης, διασκέδασης και υγείας με φωτισμό, νερά, υπαίθρια όργανα, παγκάκια και εύκολους δρόμους.

Να γίνει πρότυπο μοντέλο και για όλες τις γειτονιές της πόλης και των χωριών που έχει ο Δήμος. Με άξονα αυτή τη πρωτοποριακή αξιοποίηση θα γίνει μοντέλο για αντίστοιχες παρεμβάσεις στην Αγία Βαρβάρα, στις πλατείες των συνοικιών και σε μεγέθυνση στον ορεινό όγκο του Δήμου, δηλαδή τουριστική ανάπτυξη σε συνδυασμό με την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου.

Ποιές πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της επόμενης Δημοτικής Αρχής;

Οι προτεραιότητες της επόμενης Δημοτικής Αρχής πρέπει να είναι μικρά και επείγοντα προβλήματα του Δήμου και αμέσως μετά η εφαρμογή και η υλοποίηση του προγράμματος της παράταξής μας. Αυτό το πρόγραμμα θα αλλάξει την ποιότητα της ζωής μας και θα καλυτερεύσει την εικόνα της πόλης μας και των χωριών μας. Θα αποκτήσει η Δράμα ταυτότητα και θα γίνει τουριστικός προορισμός.

Tι γνώμη έχετε για την διαρροή ανθρώπινου δυναμικού στο εξωτερικό; Πιστεύετε ότι ο Δήμος μπορεί να συμβάλλει στην μείωση αυτού του φαινομένου και να κρατήσει τους νέους στον τόπο τους;

Η ερήμωση της χώρας μας και φυσικά σαν επόμενο κακό και η Δημοτική μας περιφέρεια, είναι το μεγαλύτερο κακό των τελευταίων χρόνων. Οι νέοι μας και μάλιστα οι πιο ικανοί εγκαταλείπουν την χώρα μας. Δεν θα σταματήσει αυτή η αιμορραγία με ευχές και δημιουργικές κορώνες. Πρέπει να δούμε ψύχραιμα και λογικά την αιτία της ή καλύτερα τις αιτίες αυτής της αιμορραγίας. Και αυτό δεν είναι δύσκολο. Φταίει η κακή μας πολιτική όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης. Και συνεχίζει ακόμη και σήμερα και μάλιστα με πιο άγριο και άδικο τρόπο. Τρώμε τα λεφτά από το μέλλον των παιδιών μας.

Ο δήμος και ο θεσμός γενικά της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ένα από τα σοβαρότερα εργαλεία για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου της ξενιτιάς των νέων ανθρώπων. Η συμμετοχή μου στο συνδυασμό Project Δράμα 2020 σηματοδοτεί έμπρακτα αυτήν την πεποίθησή μου. Να στηρίξουμε και να εμπιστευθούμε τους νέους ανθρώπους.

Σε αυτούς ανήκει το μέλλον. Αυτοί είναι το μέλλον. Να αφήσουμε την υποκρισία των μεγάλων στην μπάντα. Δήθεν αυτοί θα τα κάνουν καλύτερα. Εγώ λέω ότι καλύτερα τα κάνει αυτός που ξέρει, μπορεί και έχει άμεσο ενδιαφέρον. Η Δράμα έχει την τύχη να έχει αυτά τα ταλέντα στον συνδυασμό μας, που έχουν όλα όσα χρειάζεται να γίνει η πόλη μας παράδειγμα για τις άλλες πόλεις.

Τι μήνυμα θα στέλνατε στους πολίτες με φόντο τις δημοτικές εκλογές της 26ης Mαΐου;

Εμπιστοσύνη λοιπόν στους νέους, στους άξιους και ικανούς. Το ίδιο που έκανα και εγώ. Αυτό πρέπει να κάνουν όλοι οι Δραμινοί. Να δουν και να εμπιστευθούν τους νέους και άφθαρτους. Να στηρίξουν το μέλλον της πόλης, των παιδιών τους και του ίδιου του εαυτού τους.

Να δουν μπροστά και όχι τις ξεθωριασμένες κομματικές ταμπέλες. Εύχομαι και ελπίζω να αρπάξουν την ευκαιρία που έχει η Δράμα. Πληροφορούμε πως 6 ή 7 ακόμη πόλεις έχουν τέτοιαν αντίστοιχη ποιοτική ομάδα για την ανάληψη της Δημοτικής αρχής. Η Δράμα εύχομαι να είναι μέσα σε αυτές τις πόλεις που θα μπούνε στην γρήγορο εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη. Εμπιστευθείτε νέους όπως τόλμησα και εγώ. Δουλεύουμε και χτίζουμε με αυτούς γι αυτούς.

57246964_701130650368883_4507363629334528000_n
Please follow and like us:
fb-share-icon