Κουρσακλής Σταύρος – Στις 26 Μαΐου ψηφίζουμε Project Δράμα 2020 – (Χρονικά Δράμας)

Ο Σταύρος Κουρσακλής γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Καλό Αγρό Δράμας. Εισήχθη στο Τμήμα Ανθρωπογεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου από όπου και αποφοίτησε το 2001.

Στην συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.), στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής και τον Τομέα Χωροταξίας- Πολεοδομίας. Το 2002 εκλέχθηκε πρόεδρος της Ένωσης Γεωγράφων Ελλάδος, όπου παρέμεινε έως το 2004.Το 2012 ήταν υποψήφιος Βουλευτής με την Δημοκρατική Αριστερά για το Νομό Δράμας. Είναι λάτρης του αθλητισμού και θεωρεί πως μία από τις καλύτερες εμπειρίες που είχε στη ζωή του ήταν αυτή της συμμετοχής του στον Κλασσικό Μαραθώνιο του 2013. Είναι ιδρυτικό μέλος της Δημοτικής Παράταξης “Project Δράμα 2020” με την οποία θα είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος για δεύτερη φορά στις εκλογές του Μαΐου…

Κύριε Κουρσακλή, παρότι η Δημοτική Παράταξη Project Δράμα 2020 έχει ως κύριο χαρακτηριστικό της την συλλογική προσπάθεια, είστε ένα από τα κεντρικότερα στελέχη της σε οργανωτικό επίπεδο. Πόσο εύκολο, μπορεί να είναι αυτό σε μια προεκλογική περίοδο όπως αυτή που διανύουμε;

Είναι αλήθεια ότι κατά την τελευταία πενταετία εγώ προσωπικά, αλλά και πολλά άλλα στελέχη της παράταξής μας, στηρίξαμε το δύσκολο αυτό εγχείρημα, ξοδεύοντας πολύ μεγάλο μέρος από τον προσωπικό μας χρόνο, προκειμένου σήμερα που μιλάμε να είμαστε όλο και πιο έτοιμοι να κινηθούμε προς τη νίκη στις εκλογές του Μαΐου. Τα μέλη του Project Drama 2020 με τίμησαν προσωπικά και με εξέλεξαν δύο φορές, τη μία ως αντιπρόεδρο (2014-2017) και την άλλη ως πρόεδρο (2017-2019) της παράταξης. Έφτασε λοιπόν πια η ώρα που όλη αυτή η διαδικασία σταδιακά κορυφώνεται, ώστε τελικά να στεφθεί με επιτυχία μετά από τόσο προσωπικό, αλλά και συλλογικό κόπο.

Ταυτόχρονα, ως γνωστό θέτω κι εγώ την προσωπική μου υποψηφιότητα σε αυτήν τη δύσκολη μάχη. Ωστόσο, συναντώντας καθημερινά κόσμο, φροντίζω να συζητώ πρώτα για τις προτάσεις της παράταξης και να προκρίνω την ομάδα, ως σύνολο, έναντι του προσωπικού μου αγώνα. Κι αυτό διότι από το παρελθόν έχουμε αποδείξει οτι πορευόμαστε ως ομάδα και συνεχίζουμε να λειτουργούμε ως τέτοια, από αυτήν δε την ομάδα θα αναδειχθούν μέσα από τις επικείμενες εκλογές οι καλύτεροι και ικανότεροι να διοικήσουν τον όμορφο τόπο μας.

Ο κόσμος δείχνει να το αποδέχεται και το αντιλαμβάνεται αυτό, κι αυτή η αποδοχή εντείνει ακόμα περισσότερο τη θέλησή μας και μας δίνει τη δύναμη να αλλάξουμε τον Δήμο και να τον κάνουμε σύγχρονο και φιλικό προς τον δημότη.

Είναι γεγονός ότι η προσπάθεια ίσως είναι ευκολότερη για τους υποψηφίους που μπορούν να διαθέσουν περισσότερο χρόνο. Εσείς είστε ταυτόχρονα και εργαζόμενος παρόλα αυτά με δυναμική παρουσία στην προεκλογική προσπάθεια. Πως τα προλαβαίνετε όλα αυτά;

Είναι θέμα θέλησης και ορθής κατανομής χρόνου. Ο κόσμος εκτιμά τους ανθρώπους που είναι ενεργοί στον επαγγελματικό τομέα και παρ’ολα αυτά μπορούν και θέλουν να διαθέσουν σημαντικό μέρος του ελεύθερου χρόνου τους, ώστε να βγουν μπροστά για το κοινό καλό. Οι «επαγγελματίες» της πολιτικής, δηλαδή αυτοί που ασχολούνται επί δεκαετίες με την αυτοδιοίκηση, έχουν αρχίσει να κουράζονται και να κουράζουν κι αυτό βγαίνει προς τα έξω όλο και περισσότερο. Στο πλαίσιο αυτό, συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της παράταξης Project για δεύτερη φορά και είμαι αποφασισμένος να συναντήσω όσο το δυνατόν περισσότερους Δραμινούς πολίτες και να μιλήσω μαζί τους ανοιχτά και με ειλικρίνεια σχετικά με τις προθέσεις μας και το πρόγραμμα, το οποίο σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε όταν θα αναλάβουμε τη δημοτική αρχή.

Στην πρόσφατη ημερίδα της παράταξης Project για τον αθλητισμό ειπώθηκαν πολλά μεταξύ άλλων και για τα προβλήματα αθλητικών υποδομών που υπάρχουν στη Δράμα. Τι μπορούν να περιμένουν οι δραμινοί από την όποια επόμενη Δημοτική Αρχή για την επίλυση αυτών των προβλημάτων;

Διοργανώσαμε την εκδήλωση αυτή με σκοπό να αποδείξουμε στον κόσμο την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε κάθε τομέα του προγράμματός μας, εν προκειμένω τον αθλητικό. Είναι συνετό να αντιληφθούμε όλοι ότι το πρόγραμμα που ανακοινώνει κάθε παράταξη δεν είναι μια απλή έκθεση ιδεών, αλλά πρέπει να αντιστοιχεί και να εναρμονίζεται με το πρόγραμμα το οποίο θα κληθεί πράγματι να εφαρμόσει η ίδια η παράταξη, εφόσον οι πολίτες την εμπιστευτούν και την ανακηρύξουν με την ψήφο τους ως δημοτική αρχή.

Προς το σκοπό αυτό, καλέσαμε ειδικούς από άλλους δήμους της χώρας, οι όποιοι μας παρουσίασαν τον τρόπο με τον όποιο ο αθλητισμός γίνεται εργαλείο ανάπτυξης της δικής τους πόλης. Η Δράμα δείχνει να έχει μείνει πίσω σε ζητήματα -μεταξύ άλλων- όπως η ανάπτυξη του αθλητισμού και η αξιοποίηση του αθλητικού τουρισμού. Εμείς ως παράταξη γνωρίζουμε ποιοι είναι οι κατάλληλοι συνεργάτες και έχουμε σκοπό να τους αξιοποιήσουμε από την πρώτη ημέρα της θητείας μας, ώστε η Δράμα να μην έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλους δήμους της χώρας.

Ποιό είναι το δικό σας προσωπικό στοίχημα εάν εκλεγείτε στο Δημοτικό Συμβούλιο με την Δημοτική Παράταξη Project Δράμα 2020; Πως θα ιεραρχούσατε τις προτεραιότητες;

Η προσπάθεια μου θα ευοδωθεί μέσω της εκλογής της παράταξης ως πρώτης δύναμης και ως εκ τούτου της ανάδειξής της ως νέας δημοτικής αρχής. Η εκλογή μου ανάμεσα σε τόσους αξιόλογους συνυποψήφιους θα υψώσει αυτόματα το αίσθημα προσωπικής μου ευθύνης τόσο απέναντι στην παράταξη, όσο και απέναντι στο Δραμινό πολίτη. Όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι οφείλουμε να αντιληφθούμε την σοβαρότητα των ζητημάτων για τα οποία θα κληθούμε να αποφασίσουμε σε περίπτωση εκλογής μας. Τέτοια ζητήματα αποτελούν ενδεικτικά η ψήφιση του ετήσιου προϋπολογισμού, η διεξαγωγή δράσεων και εκδηλώσεων του δήμου, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών κ.ά.. Το έργο όλων μας θα είναι πολυσύνθετο και σημαντικό, αν συνυπολογίσουμε και τον νέο νόμο που απαιτεί συνεργασία όλων των δημοτικών συμβούλων, ανεξαρτήτως παράταξης.

Τέλος, αναφορικά με τις προσωπικές μου προτεραιότητες, θα πορευτώ με γνώμονα την τήρηση της νομιμότητας και την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει ο νέος νόμος. Φρονώ ότι με αυτά τα κριτήρια πρέπει να πράξουν όλοι οι εκλεχθέντες ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής του Δραμινου πολίτη (πιο καθαρή και προσβάσιμη σε όλους πόλη), να αρχίσουν να μπαίνουν σε εφαρμογή τα μεγάλα projects (π.χ. αξιοποίηση Στρατοπέδου Ανδρικάκη) για τα οποία έχουμε μιλήσει αυτά τα χρόνια, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για νέες αναπτυξιακές πολιτικές κλπ.

Για ποιό λόγο να επιλέξουν οι πολίτες “Project Δράμα 2020” και τι θα τους λέγατε με φόντο τις δημοτικές εκλογές που επίκεινται;

Αυτή την στιγμή οι Δραμινοί αμφιταλαντεύονται ανάμεσα σε δύο επιλογές: από την μία πλευρά οι δύο Δήμαρχοι που έχουν προηγηθεί, με αποτελέσματα τα οποία έφεραν στην πόλη και τα βλέπουμε καθημερινά (π.χ. βρώμικη και μη λειτουργική πόλη) και από την άλλη το Project Δράμα 2020, μια παράταξη στην οποία δεν ισχύει η αρχή του ενός, μία ομάδα που δεν δοκιμάστηκε ακόμη και έχει πάρα πολλά να προσφέρει, σε αντίθεση με τους προηγούμενους.

Το μέλλον ανήκει σε συνδυασμούς που απαρτίζονται από άτομα από όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις, ανθρώπους αξιόλογους και καταξιωμένους που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν στην πόλη και στις τοπικές κοινότητες και έχουν πολύ μεράκι και διάθεση για αυτό, όπως τέτοια είναι η παράταξή μας. Ζητούμε από τους συνδημότες μας να μας δώσουν την δυνατότητα να δοκιμαστούμε και να προσφέρουμε.

Πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από τις προτάσεις του Project Δράμα 2020 θα καταφέρει ο Δήμος μας να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά και να μην μένει ουραγός των εξελίξεων. Ταυτόχρονα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλέξανδρος Τσιαμπούσης και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης που θα προκύψουν τον Μάιο μέσω της εκλογικής διαδικασίας, θα τιμήσουν την ψήφο του Δραμινού πολίτη και θα παραμείνουν στο δημοτικό συμβούλιο ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών.

Και λέω τούτο διότι ο πρώην δήμαρχος απαξίωσε τις 12,5 χιλιάδες ψήφους που πήρε το 2014 και ενώ κλήθηκε να αναλάβει τα καθήκοντά του, δεν προσήλθε ούτε καν να ορκιστεί. Εκφράζω έντονο το φόβο ότι και ο νυν δήμαρχος μπορεί να πράξει το ίδιο στην περίπτωση που δεν έρθει πρώτος σε ψήφους στις επικείμενες εκλογές.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
Please follow and like us:
fb-share-icon