Παρθένα Κιόρτεβε – Yπ. Δημοτική Σύμβουλος: Να δουλέψουμε σκληρά για την πόλη μας

«Αυτό, που χρειάζεται είναι να κατανοήσουμε τις δυνατότητες, που μας παρέχονται, να παραδειγματιστούμε από άλλους δήμους και να εφαρμόσουμε τις καλές πρακτικές, που είχαν ως αποτέλεσμα, δήμοι, παρόμοιων δυνατοτήτων με εμάς», δηλώνει στα ΧΡΟΝΙΚΑ η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη “Project Δράμα 2020” κ. Παρθένα Κιόρτεβε.

Στην κατεύθυνση αυτή όπως εξηγεί, η παράταξη Project θεωρεί ότι πρέπει να αναλάβουν τη διοίκηση του δήμου άνθρωποι αποφασισμένοι, ικανοί και εργατικοί και διαβεβαιώνει οτι η εικόνα της πόλης μπορεί και πρέπει να αλλάξει…

Κυρία Κιόρτεβε, οι Δημοτικές Εκλογές πλησιάζουν, πως εκτιμάτε την μέχρι σήμερα προεκλογική προσπάθεια της παράταξης Project Δράμα 2020;

Η παράταξη Project Δράμα 2020 ξεκίνησε με πολύ όρεξη και ενθουσιασμό μία προεκλογική προσπάθεια, βασισμένη πάνω σε ένα άρτια σχεδιασμένο πλάνο, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορύφωση της. Όλο αυτό το διάστημα βρεθήκαμε δίπλα στους συμπολίτες μας στις τοπικές κοινότητες και καταγράψαμε τα προβλήματα τους. Διοργανώσαμε 2 ημερίδες, αφιερωμένες στον μαζικό αθλητισμό και την κοινωνική πολιτική, στις οποίες, δυστυχώς, διαπιστώσαμε τις ελλείψεις του δήμου μας σε σχέση με γειτονικούς δήμους.

Συναντηθήκαμε με φορείς και συλλόγους και ακούσαμε τις ανησυχίες τους. Και βέβαια, αφουγκραστήκαμε τον κάθε συμπολίτη μας, που είχε κάτι να μας πει. Αυτό που με χαροποιεί, προσωπικά, είναι η αποδοχή των Δραμινών στο νέο, που εκπροσωπεί το Project, στα νέα πρόσωπα, στις νέες ιδέες και κυρίως στο νέο τρόπο διοίκησης, που θα φέρουμε στο δήμο Δράμας. Οπότε, περήφανοι γι αυτό που είμαστε, για αυτά που πρεσβεύουμε και για τον αξιοπρεπή αγώνα που δίνουμε, βαδίζουμε προς την ολοκλήρωση της προεκλογικής περιόδου, αναμένοντας το νικητήριο αποτέλεσμα, που θα δικαιώσει την προσπάθεια όλων μας.

Η γυναικεία συμμετοχή είναι όπως όλα δείχνουν δυναμική στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της παράταξης σας. Αυτό πως το εισπράττουν οι πολίτες, πιστεύετε θα δώσει περισσότερη ώθηση στην συλλογική προσπάθεια που κάνετε με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Αλέξανδρο Tσιαμπούση;

Η αλήθεια είναι ότι στο ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου, τονίσαμε αρκετά τις ιδιαίτερα αξιόλογες και δυναμικές γυναίκες της παράταξης μας. Καθώς όμως το ψηφοδέλτιο μας έχει πλέον ολοκληρωθεί, θα έλεγα ότι συνολικά είναι το καλύτερο ψηφοδέλτιο, που έχει γίνει ποτέ στη Δράμα και αυτό είναι κάτι, που παραδέχονται και φίλοι μας, από τις άλλες παρατάξεις.

Αυτό, λοιπόν, το ψηφοδέλτιο, που απαρτίζεται από γυναίκες και άντρες, αξιόλογους, που διαπρέπουν ο καθένας στον τομέα του και που θέλουν να προσφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις στην αλλαγή εποχής στο δήμο μας, είναι αυτό που θα δώσει στον επικεφαλής μας, στον Αλέξανδρο Τσιαμπούση, τη δυνατότητα να είναι ο αυριανός δήμαρχος Δράμας.

Που πιστεύετε ότι εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα σήμερα στον Δήμο Δράμας; Πώς πρέπει αυτά να αντιμετωπιστούν;

Ο δήμος Δράμας είναι, δυστυχώς, ένας δήμος, που έχει μείνει πίσω από την εποχή του. Δεν κατάφερε να κινηθεί με εκείνους τους ρυθμούς, που θα τον καθιστούσαν ένα σύγχρονο και φιλικό προς τους πολίτες του δήμο. Τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι αυτά, που μας απασχολούν όλους. Η πόλη είναι βρώμικη και παραμελημένη, οι υποδομές της παρατημένες (βλ. κολυμβητήριο), οι δομές της ανεπαρκείς, ο τουρισμός της ανύπαρκτος και η ανάπτυξη της μηδενική.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν και να αλλάξουν με ένα και μοναδικό τρόπο. Ο τρόπος είναι να αναλάβουν τη διοίκηση του δήμου άνθρωποι αποφασισμένοι, ικανοί και εργατικοί. Προσωπικά πιστεύω οτι η εικόνα της πόλης μπορεί να αλλάξει, εφόσον αποφασίσουμε να δουλέψουμε σκληρά για την πόλη μας, και όχι για την προσωπική μας προβολή.

H Δράμα είναι γεγονός ότι σε επίπεδο οικονομικής δραστηριότητας δεν διανύει την καλύτερη περίοδό της. Πώς μπορεί ο Δήμος Δράμας να εμπλακεί σε αυτό και να δώσει ώθηση στην τοπική ανάπτυξη;

Η ανάπτυξη μπορεί και πρέπει να έρθει μέσω του Δήμου. Αυτό, που χρειάζεται είναι να κατανοήσουμε τις δυνατότητες, που μας παρέχονται, να παραδειγματιστούμε από άλλους δήμους και να εφαρμόσουμε τις καλές πρακτικές, που είχαν ως αποτέλεσμα, δήμοι, παρόμοιων δυνατοτήτων με εμάς, να είναι σήμερα σημεία αναφοράς.

Αποτελεί βασικό μας στόχο η Δράμα να μετατραπεί σε ένα προηγμένο οικονομικό κέντρο. Η οικονομική ανάπτυξη της Δράμας, όσο εξαρτάται από τον δήμο, θα πρέπει να στηριχθεί στις επενδύσεις και τις πολιτικές επιλογές που θα κάνει ο ίδιος ο Δήμος. Οι επενδύσεις που θα κάνει ο Δήμος είναι τα έργα που θα κατασκευάσει (δρόμοι, κτίρια, μονάδες ανακύκλωσης, έργα ανάπτυξης του ορεινού όγκου, βελτίωση του αστικού τοπίου, ανάπτυξη πολιτισμού κ.α.). Όλα αυτά θα ενισχύσουν την οικονομία. Θα διατεθούν κεφάλαια (από ευρωπαϊκά προγράμματα και άλλες πηγές), θα προκύψουν εργολαβίες, απασχόληση ανθρώπινου δυναμικού και επομένως μείωση της φυγής των νέων από την περιοχή.

Έτσι η Δράμα θα γίνει ένας ελκυστικός και ασφαλής τόπος για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού.

Σε τι δεσμεύεστε απέναντι στους πολίτες εάν εκλεγείτε με την παράταξη Project Δράμα 2020 στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Οι Δραμινοί πολίτες, λόγω της θέσης μου τόσα χρόνια στο Γ.Ν. Δράμας, είναι αλήθεια ότι με γνωρίζουν καλά και ξέρουν ότι προσπαθώ να είμαι ένας άνθρωπος της προσφοράς, με διάθεση συνεχούς αυτοβελτίωσης. Στον επαγγελματικό μου χώρο κινούμαι με ήθος και αξίες, που έχω πάρει από την οικογένεια μου. Η εντιμότητα, η ευσυνειδησία, η εργατικότητα και ο αλτρουισμός μου, νομίζω ότι δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Δεσμεύομαι, λοιπόν, οτι με αυτά τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μου, θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην κοινωνία της Δράμας και από μία άλλη θέση, από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, με γνώμονα το κοινό συμφέρον και μόνο αυτό. Αρκεί βέβαια να με επιλέξουν ανάμεσα στους υπόλοιπους αξιόλογους συνυποψήφιους μου και να με τιμήσουν με την ψήφο τους και εγώ απλώς θα συνεχίσω να είμαι αυτή, που είμαι…

συνέντευξη-Κιόρτεβε
Please follow and like us:
fb-share-icon