Το Πρότζεκτ Δράμα 2020 έχει ανθρώπους με γνώσεις και όρεξη να δουλέψουν

Δημήτρης Ιωαννίδης
Φυσικός- Ραδιοηλεκτρολόγος- Υποψήφιος Δημ. Συμβ. Δράμας ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΔΡΑΜΑ 2020

«Το πρότζεκτ αποτελείται από ως επί το πλείστον νέους ανθρώπους, με γνώσεις, πίστη και θέληση, μακριά από προσωπικά συμφέροντα. Είμαστε μια ομάδα και όχι ο καθένας μόνος τους. Δουλεύουμε, αλλά και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και μετά τις δημοτικές εκλογές, όλοι μαζί» υπογραμμίζει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ΠΡΟΤΖΕΚΤ Δημήτρης Ιωαννίδης.

Δηλώνει πολύ αισιόδοξος για την εκλογική αναμέτρηση ενώ θέτει στόχους και προτεραιότητες. Τέλος αναφέρει ότι χρειάζεται δουλειά, θαρραλέες αποφάσεις, έντιμους ανθρώπους στη διοίκηση και συμμετοχή των δημοτών στη λήψη αποφάσεων.

- Ποιος είναι ο δήμος που οραματίζεστε κ. Ιωαννίδη;

- Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνετε να μιλήσουμε για τον Δήμο Δράμας και την υποψηφιότητα μου με το Project Δράμα 2020.

Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο. Η φυσική ομορφιά του δήμου μας με τα νερά, το πράσινο, αλλά και με τους φιλόξενους ανθρώπους, είναι μοναδικά στοιχεία. Δυστυχώς εδώ και αρκετά χρόνια, βλέπουμε να έχει χαθεί το χαμόγελο από τα πρόσωπα των ανθρώπων, να έχουν παραμεληθεί τα πάρκα και η φυσική ομορφιά και να μην γίνονται τα αυτονόητα.

Για να αντιστραφεί αυτό θα πρέπει όλοι να δουλέψουμε με πρόγραμμα, μεράκι και αγάπη για τον τόπο και τον συνάνθρωπο μας μακριά από προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες. Χρειάζονται άνθρωποι με γνώσεις, πίστη και θέληση. Από τέτοιου είδους ανθρώπους απαρτίζεται η ομάδα μας, η δημοτική μας παράταξη Πρότζεκτ Δράμα 2020. Οπότε λοιπόν, οραματίζομαι έναν δήμο όπου θα επανέλθει το χαμόγελο στον συνάνθρωπο μας και επιτέλους θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε, αλλά και να πραγματοποιήσουμε αυτονόητα πράγματα για τον δήμο μας, ώστε να θεωρηθεί δήμος του 21 αιώνα.

- Γιατί κάποιος να επιλέξει το ΠΡΟΤΖΕΚΤ;

- Το πρότζεκτ αποτελείται από ως επί το πλείστον νέους ανθρώπους, με γνώσεις, πίστη και θέληση, μακριά από προσωπικά συμφέροντα. Είμαστε μια ομάδα και όχι ο καθένας μόνος τους. Δουλεύουμε, αλλά και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και μετά τις δημοτικές εκλογές, όλοι μαζί. Ο δημότης τόσο της πόλης της Δράμας, όσο και των δημοτικών διαμερισμάτων, πρέπει να επιλέξει το πρότζεκτ στις επερχόμενες εκλογές γιατί αντιπροσωπεύουμε το νέο, το καινούργιο, το καινοτόμο, το ανθρώπινο. Είμαστε η ομάδα και όχι τα άτομα.

Μια ομάδα που σεβόμαστε το δημότη και εφόσον μας τιμήσει με την ψήφο του, θα παραμείνουμε στο Δημοτικό συμβούλιο είτε είμαστε δημοτική αρχή, είτε όχι. Μια ομάδα που κοιτάμε την «μπάλα και όχι την εξέδρα». Δηλαδή αυτοί οι οποίοι δεν τρέχουμε στους χώρους και στα πανηγύρια, αλλά αυτοί που μπορούμε και ξέρουμε να αγωνιζόμαστε για τον τόπο που μεγαλώσαμε και μεγαλώνουν τα παιδιά μας.

Μια ομάδα, που θα μπορούμε να κοιτάμε τον δημότη στα μάτια και όχι να τον θυμόμαστε πριν από τις εκλογές. Μια ομάδα που δεν τάζουμε «λαγούς με πετραχήλια», αλλά είμαστε αυτοί οι οποίοι θα ακολουθήσουμε το πρόγραμμα μας, το οποίο έχει συνταχθεί από όλους και όχι από δύο-τρεις (το οποίο θα βγει στην δημοσιότητα στις αρχές Απριλίου).

- Τι είναι Τοπική Αυτοδιοίκηση για εσάς;

- Τα αποτελεί μια μορφή διοίκησης στην τοπική κοινωνία. Αυτή όμως η διοίκηση θα πρέπει να πάψει να στηρίζεται μόνο στους αιρετούς, αλλά να συμμετάσχει και ο δημότης. Έτσι λοιπόν θέλουμε να εισάγουμε μια καινοτόμα μορφή διοίκησης με τον δημότη σε ρόλο συν-διοικούντα και όχι κομπάρσου. Θέλουμε να διοικήσουμε τον δήμο μαζί με τους δημότες.

Τους χρειαζόμαστε αρωγούς, ώστε να βοηθήσουμε τον τόπο να πάει μπροστά. Εξάλλου, ο υποψήφιος Δήμαρχος με την παράταξη μας, Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, έχει δηλώσει ότι θα συγκαλούμε τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο στα δημοτικά διαμερίσματα συνελεύσεις με τους δημότες, ώστε να συζητιούνται όλα τα τρέχοντα θέματα.

- Τί είναι η Δράμα για εσάς;

- Είναι ο τόπος που μεγάλωσα. Είναι το σπίτι μου. Είναι ο τόπος που επέστρεψα για να μεγαλώσουν τα παιδιά μου. Είναι ένας Δήμος με τρομερές δυνατότητες. Για παράδειγμα γίνεται πολύς ντόρος για τις έξυπνες πόλεις (smart cities). Δεν είναι δυνατόν να είμαστε στον 21ο αιώνα και να μην έχει γίνει πράξη η ελεύθερη πρόσβαση στο internet. Ζούμε σε μια εποχή όπου η τεχνολογία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας.

Η ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα της καθημερινότητας και να αποτελέσει έναν σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης για τον δήμο μας. Απλά χρειάζεται ανθρώπους με γνώσεις και όρεξη να δουλέψουν. Αυτούς τους ανθρώπους έχει το Πρότζεκτ Δράμα 2020.

- Η Δράμα επί δεκαετίες είναι αδικημένη. Τι φταίει κατά την άποψή σας που οδηγηθήκαμε σε αυτό το σημείο;

- Για να μπορέσεις να διεκδικήσεις κονδύλια, είτε από την κεντρική εξουσία, είτε μέσω χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, πρέπει να έχεις σχέδιο και πρόγραμμα. Το γεγονός ότι έχουμε χάσει πολλά από τα παραπάνω οφείλεται κυρίως στο ότι δεν υπήρχε συγκεκριμένο σχέδιο.

Όμως, αν και έχουν χαθεί αρκετές ευκαιρίες, ποτέ δεν είναι αργά. Απλά, θέλουμε τον δημότη να μας εμπιστευτεί και αναδεικνύοντας μας δημοτική αρχή, να αποδείξουμε ότι η πορεία του δήμου μας είναι αναστρέψιμη και μπορούν να διορθωθούν αρκετά. Για παράδειγμα υπάρχει νομοσχέδιο για τις ενεργειακές κοινότητες. Οι ενεργειακές κοινότητες δίνουν την δυνατότητα σε δήμους, εκεί που το ηλεκτρικό δίκτυο το επιτρέπει, να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά ή μικρές ανεμογεννήτριες και με αυτό τον τρόπο να γίνει συμψηφισμός της παραγόμενης και καταναλισκόμενης ενέργειας.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να μειωθούν για παράδειγμα τα λειτουργικά έξοδα του δήμου και θα αφήσουμε και το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.

- Μπορεί να αναστραφεί η αρνητική πορεία του τόπου;

- Ο Δήμος μας έχει μια φθίνουσα πορεία τα τελευταία χρόνια. Δεν θέλω να μηδενίσω το όποιο έργο των προηγούμενων δημοτικών αρχών, αλλά μπορούσαν και μπορούν να γίνουν πολλά περισσότερα. Κοιτάμε μπροστά και ξέρουμε ότι με το πρότζεκτ ως διοίκηση μετά τις επερχόμενες εκλογές μπορούν να γίνουν αρκετά προς όφελος κυρίως του δημότη.

- Ποιες είναι οι δικές σας δεσμεύσεις απέναντι στους κατοίκους του δήμου Δράμας;

- Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν ότι δεν είμαι ούτε πολιτικός, ούτε πολιτικάντης. Είμαι άνθρωπος της δουλειάς, του καθημερινού αγώνα και των αποφάσεων. Δεν φοβάμαι να συγκρουστώ, ανεξαρτήτως κόστους. Έτσι λοιπόν, δεσμεύομαι να δουλέψω καθημερινά με αυταπάρνηση, με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να γίνει ο δήμος μας πρωτοπόρος στις εξελίξεις της νέας εποχής και όχι τελευταίος.

- Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους πολίτες της Δράμας;

- Τους προσκαλώ, αλλά και τους προκαλώ να εμπιστευτούν τόσο εμένα προσωπικά όσο και την παράταξη μας, για να γνωρίσουν μια καινούργια μορφή διοίκησης, όπου δεν θα χωράνε τα προσωπικά συμφέροντα. Δεν θα είμαι και δεν θα είμαστε αυτοί που κλείνουμε το μάτι σε κάποιους. Δεν θα είμαι και δεν θα είμαστε αυτοί που χτυπάμε τον δημότη στην πλάτη. Θα είμαι και θα είμαστε αυτοί που θα δουλέψουμε σαν ομάδα όλοι μαζί για έναν κοινό στόχο: το καλό του δήμου μας.

- Αισιόδοξος για την εκλογική αναμέτρηση;

- Όταν συναντάς πολλούς ανθρώπους στον δρόμο, που είτε τους γνωρίζεις, είτε όχι και σε σταματάνε και σου λένε ότι είναι μαζί μας, ώστε να αλλάξει επιτέλους η κατάσταση στον δήμο μας, αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορώ να είμαι απαισιόδοξος. Ίσα-ίσα, μου δίνει ακόμη περισσότερο ώθηση να προσπαθήσω πιο πολύ για να μην απογοητευτούν οι δημότες που στηρίζουν τόσο εμένα προσωπικά, όσο και σε όλη την ομάδα του πρότζεκτ για να αλλάξει σελίδα ο τόπος μας.

- Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;

- Θα ήθελα να σας πω, πως «δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο». Δεν χρειάζονται ούτε μαγικά ούτε σοφίες. Χρειάζεται δουλειά, θαρραλέες αποφάσεις, έντιμους ανθρώπους στη διοίκηση και συμμετοχή των δημοτών στη λήψη αποφάσεων. Όλα τα παραπάνω είναι τα ισχυρά στοιχεία του Project Δράμα 2020 και ζητάμε από τους συνδημότες μας να μας τιμήσουν με την ψήφο τους, ώστε να είμαστε η επόμενη δημοτική αρχή.

Please follow and like us:
fb-share-icon