Βασίλης Ανθόπουλος: Το Project Δράμα 2020 θα αποτελέσει την εγγυήτρια δύναμη (web: Destanea)

Το PROJECT Δράμα 2020, θα αποτελέσει την εγγυήτρια δύναμη για την ομαλή λειτουργία του επόμενου δημοτικού συμβουλίου

Συνέντευξη με τον Βασίλη Ανθόπουλο

Ο Ανθόπουλος Βασίλης, είναι Απόφοιτος Οργάνωσης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Ελεύθερος Επαγγελματίας. Συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση μιας άλλης πολιτικής για το Δήμο Δράμας μέσα από τη Δημοτική Παράταξη Project Δράμα 2020.

Ο κ. Ανθόπουλος οραματίζετε μια πόλη που αξίζει να ζει κανείς, έναν τόπο νοικοκυρεμένο με υψηλή ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της, μια πόλη που δεν θα διώχνει από κοντά της τους νέους ανθρώπους. Θα μπορούν να ζουν και εργάζονται σ’ αυτήν γιατί απλά έχει πολλές δυνατότητες οι οποίες παραμένουν ανεκμετάλλευτες μέχρι σήμερα.

Ο ίδιος μιλώντας στα www.destanea.com αναφέρει πως έχει πολύ μεράκι και όρεξη να δουλέψει για να επιτευχθούν οι στόχοι που τέθηκαν από το PROJECT Δράμα 2020 για τη Δράμα. Για τον Βασίλη Ανθόπουλο, πέραν όλων των άλλων, είναι πολύ σημαντικό να μπορεί να κοιτάζει τους συμπολίτες του στα μάτια, γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να προδώσει τις προσδοκίες τους και την εμπιστοσύνη που θα δείξουν στο πρόσωπο του, τιμώντας τον με την ψήφο τους.

Κύριε Ανθόπουλε, τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση;

Κυρία Τριανταφυλλίδου, η τοπική αυτοδιοίκηση για εμένα ήταν πάντα ένας θεσμός που μου κέντριζε το ενδιαφέρον. Και αυτό ξεκινάει από την αγάπη για τον τόπο μου και τους ανθρώπους του. Πιστεύω ότι η πόλη μας έχει πολλές δυνατότητες, έχει προοπτικές και μπορεί να έχει ένα καλύτερο αύριο. Η αλήθεια είναι ότι παρακολουθώντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Δήμος Δράμας δεν είμαι ικανοποιημένος. Ακολουθεί μια διαρκώς φθίνουσα πορεία με σωρεία ¨χαμένων¨ ευκαιριών και έλλειψη σαφούς προσανατολισμού και οράματος για τα επόμενα χρόνια, τη στιγμή που άλλοι Δήμοι έχουν κάνει έστω και μικρά βήματα προόδου. Σκοπός μου είναι να συνεισφέρω, ώστε η Δράμα να βγει από το περιθώριο και να γίνει μια σύγχρονη πόλη ελκυστική, τόσο για τους κατοίκους της όσο και για τους επισκέπτες.

 

Ζείτε στη Δράμα και έχετε ζυμωθεί με τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των συμπατριωτών μας. Πόσο αισιόδοξος είστε για το μέλλον αυτού του τόπου;

Η ανησυχία και ο προβληματισμός των συμπολιτών μου είναι απολύτως δικαιολογημένος. Προέρχεται από την καθημερινότητα που βιώνει στην πόλη μας, αλλά κυρίως από το γεγονός ότι δε βλέπει στο υπάρχον πολιτικό προσωπικό τη βούληση να βελτιωθεί η κατάσταση.

Η Δράμα είναι μια πόλη που έχει πολλές δυνατότητες, οι οποίες παραμένουν ανεκμετάλλευτες μέχρι σήμερα. Είμαι αισιόδοξος ότι μέσα από τις πολιτικές επιλογές που θα κάνει το PROJECT Δράμα 2020 θα καταφέρουμε να αναδείξουμε και να εκμεταλλευτούμε αυτές τις δυνατότητες, ώστε να έχουμε την πόλη που μας αξίζει.

Το μέλλον της πόλης μας δεν αποτελεί δώρο για κανέναν, το κερδίζουν εκείνοι που το προετοιμάζουν. Εσείς κ. Ανθόπουλε πως το οραματίζεστε;

Η Δράμα πρέπει κάποια στιγμή να ξεφύγει από τη διαχείριση της εσωστρέφειας της και να διεκδικήσει αυτά που της αναλογούν. Βασική επιδίωξη μας στο PROJECT Δράμα 2020, αλλά και δική μου προσωπικά είναι ο Δήμος μας να γίνει ένας τόπος νοικοκυρεμένος και όμορφος, μια σύγχρονη επαρχιακή πρωτεύουσα που θα διαδραματίζει ρόλο πρωταγωνιστή.

Το όραμα μου είναι να κάνουμε τη Δράμα μια πόλη με υψηλή ποιότητα ζωής, η οποία θα παρέχει όλες τις προϋποθέσεις στους νέους ανθρώπους να μη φεύγουν από την πόλη τους για να ζήσουν και να εργαστούν σε άλλες πόλεις.

Η τοπική αυτοδιοίκηση υπάρχει, ως μορφή εξουσίας, για να υπηρετεί τους πολίτες, εσείς αν ο κόσμος σας εμπιστευτεί με την ψήφο του, σε ποιους τομείς εκτιμάτε ότι μπορείτε να προσφέρετε τα μέγιστα;

Προσωπικά, κυρία Τριανταφυλλίδου, θα εργαστώ προκειμένου να έχουμε ένα Δήμο με διαφάνεια στα οικονομικά του, χρηστή και αποτελεσματική διαχείριση των πόρων του, έλεγχο και απολογισμό των πεπραγμένων του προς όφελος του τόπου και των δημοτών.

Στόχος μου είναι να βοηθήσω ώστε να γίνουν εκείνες οι πολιτικές επιλογές που θα καταστήσουν τη Δράμα ένα προηγμένο οικονομικό κέντρο, συμπαρασύροντας στην ανάπτυξη και τις τοπικές της κοινότητες. Θεωρώ ότι διαθέτω τις γνώσεις και την εμπειρία να προσφέρω σε αυτόν τον τομέα.

Εξουσία χωρίς ικανότητες, είναι τελείως ανίσχυρη. Το PROJECT Δράμα 2020 διαθέτει αυτή την ικανότητα για να διοικήσει τον Δήμο της Δράμας;

Θα σας έλεγα ότι εξουσία χωρίς ικανότητες, μπορεί να γίνει και επικίνδυνη στα χέρια εκείνου που την κατέχει. Το PROJECT Δράμα 2020 μέσα από τις ομάδες εργασίας κάνει πολύ αξιόλογη δουλειά σε διαφορετικούς τομείς, ώστε να είμαστε απολύτως έτοιμοι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας μόλις αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου. Άλλωστε η τεχνοκρατική επάρκεια που διαθέτουν τα στελέχη μας, καθώς και η εμπειρία που αποκτήσαμε συμμετέχοντας στο δημοτικό συμβούλιο την πενταετία 2014-2019,μας επιτρέπουν να είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε.

Ποιο το μοντέλο διαχείρισης του PROJECT Δράμα 2020 για το Δήμο της Δράμας;

Το μοντέλο διοίκησης θα έλεγα καλύτερα, κυρία Τριαννταφυλλίδου, καθώς το PROJECT Δράμα 2020 δεν έρχεται για να κάνει απλώς διαχείριση, όπως έκανε η εκάστοτε Δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τη διαχείριση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας, θα εργαστούμε για να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις, που θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της Δράμας και των τοπικών κοινοτήτων της κατ’ επέκταση, όσο εξαρτάται αυτό από το Δήμο φυσικά. Το μοντέλο που έχουμε αποφασίσει να εφαρμόσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, στηρίζεται σε δυο άξονες: Α) στις επενδύσεις και τις πολιτικές επιλογές που θα κάνει ο Δήμος, και Β) στη συνεργασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Άνθρωποι απ’ όλο το δημοκρατικό φάσμα, δημότες με διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές, διεκδικούν από κοινού τη διοίκηση του Δήμου, κατά την άποψή σας αυτό είναι θετικό ή ενδεχομένως στο μέλλον να δημιουργήσει προβλήματα συνεννόησης και συνεργασίας;

Όπως γνωρίζεται ο νέος νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση, ο ¨Κλεισθένης¨, εφαρμόζει την απλή αναλογική στην εκλογή Δημάρχου και δημοτικών συμβούλων για πρώτη φόρα. Το ερώτημα σας, επομένως, θα μπορέσουμε να το απαντήσουμε με βεβαιότητα όταν συγκροτηθεί το νέο δημοτικό συμβούλιο και ξεκινήσει τη λειτουργία του. Εκεί θα φανεί ο ρόλος που θα διαδραματίσει η κάθε παράταξη αλλά και ο κάθε δημοτικός σύμβουλος ξεχωριστά. Όσον αφορά τη δική μας παράταξη, το PROJECT Δράμα 2020, μπορώ να σας απαντήσω ανεπιφύλακτα ότι πρόκειται για μια παράταξη η οποία θα αποτελέσει την εγγυήτρια δύναμη για την ομαλή λειτουργία του επόμενου δημοτικού συμβουλίου, καθώς έννοιες όπως η συνεργασία, η συναίνεση και η συνεννόηση ενυπάρχουν μέσα στην ίδια τη λειτουργία της παράταξης μας.

Κύριε Ανθόπουλε, απευθυνόμενος στους συνδημότες σας, πείτε τους για ποιο λόγο θα πρέπει να σας εμπιστευτούν; Τι είναι αυτό που σας ξεχωρίζει ως άνθρωπο;

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να περάσω ένα μήνυμα στους συνδημότες μου, να συμμετέχουν στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Με αυτόν τον τρόπο γίνονται συμμέτοχοι στη διοίκηση του Δήμου, επιλέγοντας τον Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους που θα τους εκπροσωπήσουν, και δίνουν την κατεύθυνση προς την οποία θέλουν να κινηθεί η δημοτική αρχή.

Όσον αφορά εμένα, κυρία Τριανταφυλλίδου, είμαι νέος στην ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση. Όμως είναι κάτι που με εκφράζει, και έχω πολύ μεράκι και όρεξη να δουλέψω για να πετύχει η προσπάθεια που κάνουμε σαν PROJECT Δράμα 2020 για τη Δράμα. Θα κινηθώ με γνώμονα τις αρχές και τις αξίες που έχω ως άνθρωπος. Δεσμεύομαι να δουλέψω ευσυνείδητα, με ειλικρίνεια και εντιμότητα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και φιλότιμο. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό να μπορώ να κοιτάζω τους συμπολίτες μου στα μάτια, γνωρίζοντας ότι δεν έχω προδώσει τις προσδοκίες τους και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου, τιμώντας με, με την ψήφο τους.

 

Σας ευχαριστώ πολύ

Εγώ σας ευχαριστώ, κυρία Τριανταφυλλίδου.

Please follow and like us:
fb-share-icon