Βαγγέλης Αράπογλου, υπ. Δημοτικός Σύμβουλος: συστράτευση με το Project Δράμα 2020 για τη Δράμα που ονειρεύομαστε

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Ένας άνθρωπος με οράματα, με αγάπη για την πόλη του, αλλά πάνω από όλα με όρεξη για δουλειά, είναι ο Βαγγέλης Αράπογλου, ένας άνθρωπος που προτίμησε να ενεργοποιηθεί παρά να μείνει αδρανείς κακοτυχίζοντας την μοίρα του, τη μοίρα όλων αυτών των νέων ανθρώπων που πήραν το δρόμο της ξενιτιάς αναζητώντας ένα πιο φιλόξενο εργασιακό τοπίο.

Ο δρόμος της αναζήτησης του συναντήθηκε μ’ αυτόν του Project μιας ομάδας ανθρώπων με διαφορετικές κοινωνικές αφετηρίες που όμως δηλώνουν παρών για την αναβάθμιση της ζωής και την ανάδειξη του τόπου μας.

Κύριε Αράπογλου, τι είναι αυτό που σας οδήγησε να πάρετε το δρόμο της πολιτικής;

Όλοι εμείς που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, κάναμε οικογένειες και δουλεύουμε σε αυτόν τον τόπο, έχουμε χρέος να προσπαθήσουμε για μια καλύτερη Δράμα, για μας και τα παιδιά μας.

Σαν ενεργό μέλος λοιπόν της πόλης μας παρακολουθούσα με λύπη μου να μεγαλώνει η ανεργία και να αναγκάζονται πολλοί Δραμινοί και Δραμινές να εγκαταλείπουν τη πόλη σε αναζήτηση εργασίας (ένας από αυτούς ήμουν και εγώ), οι ανυπαρξία έργων που οδήγησε σταδιακά την πόλη μας σε μία παρακμή και μαρασμό, δεν μπορώ να βλέπω τη Δράμα να είναι μια πόλη χωρίς υποδομές, χωρίς οικολογική συνείδηση, χωρίς τεχνολογική ανάπτυξη, με προβλήματα στο κυκλοφοριακό, στον πολεοδομικό σχεδιασμό, στην ύδρευση, στην διαχείριση των απορριμμάτων, την ανακύκλωση, στην ποιότητα ζωής, στην κοινωνική αλληλεγγύη αλλά και το γεγονός ότι τόσα χρόνια οι ίδιοι και οι ίδιοι διοικούσαν το δήμο χωρίς όραμα, χωρίς φρέσκες ιδέες μην έχοντας να προσφέρουν τίποτα παραπάνω, με οδήγησαν στην απόφασή μου να διεκδικήσω μία θέση στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί είμαι ένας νέος με οράματα, με αγάπη για την πόλη μου αλλά πάνω από όλα με όρεξη για δουλειά.

Πως συναντήθηκαν οι δρόμοι σας με το Project Δράμα 2020;

Γνωρίζω τον Κουρσακλή Σταύρο από το 2010 όταν είμασταν υποψήφιοι με την παράταξη Μαζί για τη Δράμα με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Σούτο, το καλοκαίρι μέσω αυτού γνώρισα τον Αλέξανδρο Τσιαμπούση και μου μίλησαν για το Project Δράμα 2020 και μου ανέλυσαν τις θέσεις της παράταξης για τη Δράμα. Παρακολούθησα αρκετές συνελεύσεις της παράταξης εντάχθηκα και εγώ στην ομάδα του project. Tον Νοέμβριο είχα την τιμή να ενταχθώ στο ψηφοδέλτιο που θα διεκδικήσει την διοίκηση του Δήμου μας

Ποιο το μυστικό του Project; 

Δεν υπάρχει μυστικό, η παράταξη του project στελεχώνεται από ανθρώπους με διαφορετικές ιδεολογικές και κοινωνικές αφετηρίες, που δήλωσαν συμμετοχή για δουλειά πέρα από προσωπικά συμφέροντα και σκοπιμότητες, με μοναδικό στόχο την αναβάθμιση της ζωής μας και την ανάδειξη του τόπου μας.

Στο Project Δράμα 2020 λειτουργούμε ως ομάδα, μέσα από την οποία, όμως, αναδεικνύονται τα ιδιαίτερα προσόντα και οι ικανότητες του καθενός προκειμένου να αξιοποιηθούν προς όφελος των συμπολιτών μας.

Πιστεύετε ότι το «μυστικό» αυτό μπορεί να γίνει ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχίας του;

Η απλή αναλογική με την οποία θα διεξαχθούν οι εκλογές φέτος προωθεί ή εάν θέλετε καλυτέρα επιβάλει τις συνεργασίες. Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές μας έχουν αποδείξει ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους. Απεναντίας εμείς στο Project Δράμα 2020 έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να συνεργαστούμε κάτι που κάνουμε ήδη.

Αν κύριε Αράπογλου εκλεγείτε Δημοτικός Σύμβουλος, σε ποιους τομείς θα θέλατε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας;

Είμαι ήδη μέλος του τομέα Αθλητισμού του Project Δράμα 2020 και μαζί με τους υπόλοιπους συνυποψηφίους μου που απαρτίζουν την ομάδα, έχουμε εκπονήσει ένα πρόγραμμα αθλητικών δράσεων για την πόλη της Δράμας, το οποίο και παρουσιάσαμε αναλυτικά, στην εκδήλωση της παράταξης, στο Ξενοδοχείο Hydrama στις 16 Μαρτίου 2019.

Επίσης λόγω του επαγγέλματος μου θα ασχοληθώ ενεργά με τα Αγροτικά και κτηνοτροφικά θέματα του δήμου μας ως στόχο τη δημιουργία ενός γεωτεχνικού γραφείο υποστήριξης των αγροτών μας.

Υπάρχουν για σας προκλήσεις στη νέα τετραετία που έρχεται; 

Σαφώς και υπάρχουν. Οι κυκλικές μορφές ενέργειας, οι ενεργειακές κοινότητες είναι μία από τις μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι Δήμοι της χώρας μας.
Οι οικολογική συνείδηση που απουσιάζει από τους περισσότερους καθώς και η δημιουργία της ΄΄έξυπνης΄΄ τεχνολογικά πόλης είναι μία πρόκληση που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον.

Πως οραματίζεστε το μέλλον αυτού του τόπου;

Οραματίζομαι μία πόλη που θα δίνει μία ανάσα στον πεζό με πεζοδρομήσεις, δημιουργία ποδηλατοδρόμων, δημιουργία parking. Αξιοποίηση καλύτερα του κήπου και των δημοτικών επιχειρήσεων ώστε να γίνουν επικερδείς. Έμφαση στον τομέα του πολιτισμού με αναβάθμιση του φεστιβάλ ταινιών καθώς και με δημιουργία θεάτρου. συναυλιών, οικοφεστιβαλ κλπ.

Πιστεύετε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την πρόοδο της πόλης μας;

Δυστυχώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος από τους ΄΄επαγγελματίες΄΄ πολιτικούς που διοίκησαν τον Δήμο μας τα τελευταία 9 χρόνια που το μόνο που τους ενδιέφερε την επομένη των εκλογών ήταν το πως να βγουν ξανά.

Που πιστεύετε ότι θα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα για να πάμε ένα βήμα μπροστά; 

5 πιστεύω ότι είναι οι τομείς δράσεις από τους οποίους θα πρέπει να αρχίσει ο σχεδιασμός πόλης μας

-Η Ανάπτυξη

-Η Ποιότητα Ζωής

-Η Οικολογία

-ΟΙ Νέες Τεχνολογίες

-Η Κοινωνική Αλληλεγγύη

Σε αυτά πιστεύω και εγώ ότι πρέπει να δώσει έμφαση η νέα δημοτική αρχή. Είναι θέματα άμεσης προτεραιότητας και τα 5 και χρήζουν άμεσης λύσης και δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποιο πρώτο και ποιο δεύτερο. Γιατί και στις νέες τεχνολογίες έχουμε μείνει πολύ πίσω όταν για να φανταστείτε τα τοπικά διαμερίσματα δεν έχουν online σύνδεση με το Δήμο!!!!!

Όσο για την ποιότητα ζωής των δραμινών? Σχεδόν ανύπαρκτη, βιώνετε και σεις την καθημερινότητα με αυτό το χάος του κυκλοφοριακού, με πάρκα χωρίς αξιοποίηση, χωρίς πεζόδρομους, χωρίς ποδηλατόδρομους!!!! Αναρωτιέμαι πως μπορούν τα άτομα ΑΜΕΑ να κινηθούν στην Κων/νου Παλαιολόγου και σε πολλούς δρόμους τις πόλης μας .χωρίς να κινδυνεύουν από το διερχόμενα αυτοκίνητα.

Μια πόλη φιλική, καθαρή με επίκεντρο τον άνθρωπο. Μια δημοτική αρχή, που θα ζει και θα αναπνέει με τα προβλήματα της πόλης, αλλά παράλληλα θα στοχεύει σε δράσεις με σκοπό την αλλαγή της νοοτροπίας των πολιτών της, ώστε αυτοί να νιώσουν το Δήμο δικό τους. Συνεπώς, μια δημοτική αρχή και θα στηρίζεται στους ίδιους της τους πολίτες και την συμμετοχή τους, αλλά και θα βρίσκεται στο πλευρό τους ανά πάσα στιγμή.

Κύριε Αράπογλου, για τους περισσότερους ανθρώπους το ζητούμενο είναι η επιτυχία, η δόξα, το χρήμα. Ποιο το δικό σας ζητούμενο;

Το δικό μου ζητούμενο είναι η επιτυχία. Χρόνια αθλητής αλλά και στον προσκοπισμό έμαθα να είμαι προσηλωμένος στον στόχο μου μέχρι να τον πετύχω. Και αυτό φαίνεται τόσο στη μέχρι τώρα επαγγελματική μου πορεία, στις διάφορες εταιρείες που έχω εργαστεί όσο και στην πορεία της ζωής μου. Άλλωστε το μότο μου είναι ΄΄δεν ησυχάζεις μέχρι να πετύχεις το στόχο΄΄.

Θα θυσιάζατε κάτι στο βωμό της επιτυχίας;

Όπως αντιλαμβάνεσαι από το παραπάνω μότο μου θα θυσίαζα και θυσιάζω το χρόνο από την προσωπική μου ζωή προκειμένου να πετύχω τους στόχους που έχω βάλει.

Πιστεύετε ότι για να διακριθεί κάποιος χρειάζεται να αγγίξει την υπερβολή;

Εάν έχεις οργανωτικότητα , μεθοδικότητα και προσήλωση σε αυτό που κάνεις τότε δεν χρειάζεται να αγγίξει την υπερβολή κάποιος για να διακριθεί. Από την άλλη το τι είναι υπερβολή είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό. Αυτό που θεωρεί κάποιος υπερβολή για κάποιον μπορεί να είναι εντελώς φυσιολογικό.

Κύριε Αράπογλου απευθυνόμενος στους συνδημότες σας ποιο μήνυμα θα θέλατε να τους στείλετε;

Κλείνοντας αυτό που θέλω να πω στους συνδημότες μου είναι πως 9 χρόνια τώρα, είδαμε τους ΄΄επαγγελματίες΄΄ πολιτικούς που είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Θέλω να θέσω τους συνδημότες μου προ των ευθυνών τους και να τους καλέσω όλους σε συστράτευση πέρα από χρώματα.

Ήρθε η ώρα να αρχίσει ο σχεδιασμός :

Για την Ανάπτυξη
την Ποιότητα Ζωής
την Οικολογία
τις Νέες Τεχνολογίες
την Κοινωνική Αλληλεγγύη
Ήρθε η ώρα να αλλάξει το τοπίο στη Δράμα.
Ήρθε η ώρα της ευθύνης για όλους μας

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Ευχαριστώ για φιλοξενία

arapoglou
Please follow and like us:
fb-share-icon