Αλέξανδρος Τσιαμπούσης: Οι δυνατές ομάδες φτιάχνονται από παίχτες με προσόντα και από συμβούλους με ισχυρή προσωπικότητα

Τρία περίπου εικοσιτετράωρα απομένουν για να μάθουμε τη σύνθεση του επόμενου δημοτικού συμβουλίου και τους δύο υποψηφίους, απ’ τους οποίους στις 2 Ιουνίου θα εκλεγεί ο επόμενος δήμαρχος της Δράμας.

Το κλίμα κατά την προεκλογική περίοδο ήταν σχετικά ήπιο, κάτι που οφείλεται, μεταξύ άλλων, στο είδος της κριτικής που έκανε το Πρότζεκτ Δράμα 2020 και στην εν γένει στάση που κράτησε. Ενώ, συνήθως, οι αντιπολιτεύσεις υψώνουν τον τόνο και επιλέγουν το «σκληρό ροκ», εμείς επιτύχαμε να κρατηθούμε ήρεμοι και σοβαροί, ακριβώς επειδή αυτό είναι που έχουν ανάγκη οι Δραμινοί. Οι άναρθρες κραυγές και οι προσωπικές επιθέσεις ανήκουν σε μια άλλη εποχή, την οποία οι δημότες έχουν αφήσει πίσω τους.

Το Πρότζεκτ Δράμα 2020 απέφυγε συστηματικά και ενσυνείδητα να κάνει επιθέσεις στους δύο προηγούμενους δημάρχους για θέματα που δεν σχετίζονταν με τη διοίκηση του Δήμου Δράμας και το έργο τους. Από την άλλη, η κριτική μας για σοβαρές παραλείψεις και τρανταχτές αποτυχίες στην άσκηση του έργου τους, που ζημίωσαν τον δήμο και αδίκησαν τη Δράμα, ήταν απολύτως πολιτική και όσο αυστηρή θα έπρεπε να είναι.

Λίγες ώρες πριν τις εκλογές, το Πρότζεκτ θέλει να επαναλάβει άλλη μια φορά το στίγμα και την φιλοσοφία της παράταξής μας για τη διοίκηση του Δήμου Δράμας.

Το Πρότζεκτ Δράμα 2020 είναι μια υπερκομματική παράταξη. Τα στελέχη μας έχουν το καθένα την πολιτική του ιδεολογία και την κομματική του ένταξη. Πιστεύουμε όμως ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση μεγάλο ρόλο στην ευρυθμία και την ανάπτυξη του δήμου έχουν, εκτός από την ικανότητα των προσώπων, η συναίνεση, η συμμετοχικότητα και η συνεργασία. Στο Πρότζεκτ αυτά δεν είναι λέξεις άνευ περιεχομένου.

Από την αρχή του προεκλογικού αγώνα μας δηλώσαμε ότι αρνούμαστε την στήριξη από οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα. Τιμούμε τα κόμματα ως βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας, αλλά πρεσβεύουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να είναι ακηδεμόνευτη και ανεξάρτητη.

Η δημοτική μας παράταξη δημιουργήθηκε το 2014 μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Οι επικεφαλής της παράταξης, πρώτα ο Βαγγέλης Καλφόπουλος και στη συνέχεια ο Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, επιλεγήκαμε με ανοιχτές εκλογές. Για την τετραετία που έρχεται, το πρόγραμμά μας δημιουργήθηκε μέσα από ομάδες εργασίας, που πλαισιώθηκαν από πρόσωπα που είχαν γνώση των σχετικών αντικειμένων.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα μας κάθε ενέργεια αποφασιζόταν ύστερα από πλατιά συζήτηση της ομάδας μας. Αυτό μπορεί να ξενίζει κάποιους, αλλά ήταν επιβεβλημένο από τη στιγμή που οι υποψήφιοί μας είναι πρόσωπα που έχουν άποψη, ιδέες και φρεσκάδα πνεύματος. Δεν είμαστε λοιπόν μια προσωποκεντρική παράταξη που δημιουργήθηκε για να καλύψει τις φιλοδοξίες του ενός, όπως οι δύο παρατάξεις, που έχουν διοικήσει το δήμο την περασμένη δεκαετία.

Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να τονίσω ότι αυτό που συνδέει όλους τους υποψήφιους του Πρότζεκτ είναι το ότι, ακόμα και οι μεγαλύτεροι ηλικιακά, είμαστε νέοι σε ιδέες και νοοτροπία, και έχουμε όρεξη και δύναμη για δουλειά.

Τολμώ να πω ότι το ψηφοδέλτιο του Πρότζεκτ Δράμα 2020 είναι ένα από τα καλύτερα που εμφανίστηκαν ποτέ στον Δήμο Δράμας. Οι δυνατές ομάδες φτιάχνονται από παίχτες με προσόντα και από συμβούλους με ισχυρή προσωπικότητα. Η Δόξα στην περίοδο 1956-1961 είχε σπουδαίους ποδοσφαιριστές, γι’ αυτό και διακρίθηκε πανελληνίως. Βλέποντας όμως παλιές φωτογραφίες του διοικητικού συμβουλίου της, διαπιστώνουμε ότι, δίπλα στον ικανότατο πρόεδρο Αντώνη Καστρινό, βρισκόταν η αφρόκρεμα της πόλης. Έμποροι, επιστήμονες, υπάλληλοι, εργάτες, όλοι άνθρωποι που διακρίνονταν για την εντιμότητά τους, τη σοβαρότητα και την εργατικότητά τους, και ταυτόχρονα για τη μεγάλη αγάπη τους για τη Δόξα.

Με τα ίδια στοιχεία σκοπεύει και το Πρότζεκτ Δράμα 2020 να διοικήσει τον Δήμο Δράμας, αν ο δραμινός λαός μάς τιμήσει με την ψήφο του. Με εντιμότητα, σοβαρότητα, εργατικότητα, με πολλή αγάπη για τον δήμο και τους ανθρώπους του, αλλά, επιπλέον, με φρέσκες ιδέες και την εμπειρία που πολλοί από μας απέκτησαν στα χρονικά διαστήματα που ζήσαμε στο εξωτερικό.

Η γενιά μας μεγάλωσε με τα προγράμματα Erasmus, δηλαδή ανταλλαγών μαθητών και φοιτητών μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών. Κάναμε βασικές σπουδές ή μεταπτυχιακά σε ξένες χώρες, κάναμε ταξίδια για να επισκεφτούμε αδέρφια μας ή παιδιά μας, που ζουν στο εξωτερικό. Είδαμε όμορφες και οργανωμένες πόλεις, που ξέρουν να εκμεταλλεύονται και το μικρότερο πλεονέκτημα που έχουν, δήμους που ξέρουν να υλοποιούν μακρόπνοα σχέδια, τεχνοκράτες δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους με σύγχρονη σκέψη και δημοκρατικές απόψεις και συμπεριφορές.

Είδαμε δήμους που σέβονται τους δημότες, που δεν σκορπίζουν τους δημοτικούς πόρους ασυλλόγιστα, που οι έλεγχοι των οικονομικών τους είναι εξαντλητικοί, όπου τα ρουσφέτια σπανίζουν και η επικοινωνία με τον κόσμο είναι θεσμοθετημένη και καθημερινή. Δήμους όπου οι δημοτικοί άρχοντες συνδιαλέγονται και συναποφασίζουν με τους δημότες, πριν πάρουν μια πολύ σπουδαία απόφαση. Και τα λέμε αυτά μετά λύπης, γιατί στη Δράμα δεν έγιναν, ενώ υπάρχουν πολλοί δήμοι στην Ελλάδα που τα πέτυχαν.

Όσο για το θέμα της διαφάνειας, θέλω να τονίσω ότι μέχρι σήμερα είμαστε η μοναδική δημοτική παράταξη που δημοσιεύσαμε τα μέχρι στιγμής έσοδα και έξοδα του προεκλογικού μας αγώνα. Αυτό αποδεικνύει τη μεγάλη ευαισθησία που έχουμε στη σωστή οικονομική διαχείριση του δήμου. Η διαφάνεια, αντίθετα με προηγούμενους δημάρχους, θα είναι για μας καθημερινή πρακτική καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας.

Τελειώνοντας, μέσω της εφημερίδας σας, θέλω να ζητήσω από τους Δραμινούς δύο πράγματα και να δώσω μια υπόσχεση: Πρώτον, ζητώ από τους συνδημότες μας να προσέλθουν όλοι να ψηφίσουν. Όταν αυξάνεται το ποσοστό συμμετοχής, ευνοημένες είναι οι δημοτικές παρατάξεις, που δε στηρίζονται σε παράγοντες και συστήματα, αλλά στην κοινωνία. Αλλά, κυρίως, ευνοημένη είναι η ίδια η κοινωνία. Και δεύτερον, ζητώ από τους Δραμινούς να μας τιμήσουν με την ψήφο τους. Να μας δώσουν την ευκαιρία να διοικήσουμε το δήμο Δράμας, δίνοντας τους, από την πλευρά μας, την υπόσχεση ότι δεν θα ντρέπονται για την ψήφο τους σε 4 χρόνια από σήμερα, αλλά θα είναι περήφανοι για την επιλογή τους.

60595810_1994565267316601_2670872743557201920_o
61468308_1994567967316331_932685056365821952_o
Please follow and like us:
fb-share-icon