Λευτέρης Χρυσοχοΐδης: Το Project είναι το μέλλον του Δήμου Δράμας

Συνέντευξη με τον Λευτέρη Χρυσοχοΐδη, υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με την παράταξη Project Δράμα 2020
Από Βαγγέλης Ψωμάς

O Λευτέρης Χρυσοχοΐδης, έχει τελειώσει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και την Νομική του Δ.Π. Θράκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Λογιστική – Ελεγκτική και Διεθνείς Συναλλαγές. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα οκτώ χρόνια, από το 1999 είναι εφοριακός, διορισμένος στο Υπουργείο Οικονομικών. Είναι έγγαμος με την Μαρία Κιουμουρτζή και έχουν τέσσερα παιδιά. Στις εκλογές της 26ης Μαΐου θα είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη Project Δράμα 2020 με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Αλέξανδρο Τσιαμπούση.

K. Χρυσοχοΐδη, δεν απομένει πολύς χρόνος ακόμη για τις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές πως βλέπετε να διαμορφώνεται το κλίμα;

Το κλίμα είναι πολύ θετικό για την παράταξη του ΠΡΟΤΖΕΚΤ. Στόχος μας είναι η συμμετοχή μας στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών και πιστεύω ότι θα τον πετύχουμε. Η παράταξη μας έχει πολύ καλό ψηφοδέλτιο το οποίο απαρτίζεται με νέους και παλαιούς υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους από όλους τους επαγγελματικούς χώρους και χαρακτηρίζονται από πολιτικές ιδεολογίες που ανήκουν σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

Οι πολίτες του δήμου μας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές πρέπει να κάνουν την υπέρβαση και να επιλέξουν νεά δημοτική αρχή. Άξια, ηθική και άμεπτη που έχει σκοπό να δουλέψει και να προσφέρει πραγματικά στον τόπο. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Τα προβλήματα είναι πολλά και οι πολίτες ζητούν λύσεις. Ως παράταξη πιστεύετε ότι τις διαθέτετε; Τι γίνεται με την ανακοίνωση του προγράμματος;

Το πρόγραμμα της παράταξης μας έχει ανακοινωθεί. Είναι πλήρως κοστολογημένο και προσαρμοσμένο στις πραγματικές ανάγκες του δήμου μας. Στόχος μας είναι η ορθολογική και χρηστή διαχείριση των οικονομικών πόρων του δήμου, εξοικονομώντας χρήματα από κατάργηση δαπανών βιτρίνας που γίνονται για ψηφοθηρικούς και πελατειακούς λόγους. Συγχρόνως θα αξιοποιήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά ευρωπαϊκά ή εθνικά προγράμματα προς το συλλογικό όφελος των συμπολιτών μας.

Τα μεγάλα έργα που πρόκειται να υλοποιήσουμε επιλύουν χρόνια προβλήματα του δήμου μας, βελτιώνουν την εικόνα και λειτουργία της πόλης και των χωριών της, αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών μας, προσδίδοντας ισχυρή πολιτισμική και τουριστική ταυτότητα στο δήμο μας.

Μερικά από τα μεγάλα έργα που σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε είναι:

Η δημιουργία νέου κολυμβητηρίου και επεμβάσεις στο παλιό, η ανέγερση νέων κερκίδων στο Δημοτικό Στάδιο (Εθνικό) και η κατασκευή κλειστού διαδρόμου για χειμερινή προπόνηση των αθλητών, η εκτεταμένη υπογειοποίηση καλωδίων της ΔΕΗ και σταδιακή υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων, η ανάπλαση της 19ης Μαΐου και μελλοντική αντικατάσταση του πλακοσκεπούς αγωγού και η πραγματοποίηση ευρείας διαβούλευσης για μεταφορά της λαϊκής αγοράς (παζάρι), η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Δράμας, η ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της Δράμας και η βελτίωση των εισόδων της πόλης από Νέα Αμισσό και Καβάλα.

Ποιές πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου;

Οι άμεσες προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής, εφόσον είναι το ΠΡΟΤΖΕΚΤ, θα πρέπει να είναι η ομαλή, απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου. Πρωταρχικό μέλημα της νέας δημοτικής αρχής, θα είναι η ορθολογική αποκομιδή των απορριμμάτων, η καθαριότητα της πόλης και των χωριών, η αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης, η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και η δημιουργία ενός φιλικού και προσιτού δήμου προς τον πολίτη.

Ο δήμος θα πρέπει να αποτελεί ένα θεσμό αποκούμπι των δημοτών όπου θα μπορούν να εκφράσουν τα παράπονα τους, τους πόθους και τις προσδοκίες τους.

Ποιοί είναι οι δικοί σας προσωπικοί στόχοι εφόσον επανεκλεγείτε;

Οι στόχοι μου δεν είναι προσωπικοί αλλά ομαδικοί, με υποψήφιο δήμαρχο τον Αλέξη Τσιαμπούση, τοπογράφο – μηχανικό του Πολυτεχνείου, έχουμε δημιουργήσει μια παράταξη υποδειγματικής δημοκρατικής λειτουργίας, και είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε πραγματικά προς όφελος του κοινού καλού και του τοπικού δημοσίου συμφέροντος.

Τα «αρχηγιλίκια» και οι «φωτισμένοι ηγέτες» έχουν τελειώσει. Οι πολίτες πρέπει να κοιτάξουν το μέλλον και να γυρίσουν την πλάτη στους «αναγεννημένους» πολιτικούς σωτήρες ή τους ανύπαρκτους δημοτικούς άρχοντες.

Προσωπικά, εφόσον επανεκλεγώ, δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες τις δυνάμεις μου για μια πόλη καθαρή, όμορφη, σύγχρονη που θα σέβεται και θα προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών. Υπόσχομαι ότι στα χωριά του δήμου μας θα ικανοποιούνται οι πραγματικές τοπικές συλλογικές ανάγκες και όχι τα ατομικά συμφέροντα και τα προσωπικά ρουσφέτια. Ο δήμος μας πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων και όχι ουραγός άλλων πόλεων ή νομών.

Η τίμια και διαφανής διαχείριση της πόλης και των προβλημάτων να αποτελεί υπέρτατο και τελικό σκοπό.

Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα, οι καιροί δεν περιμένουν και δεν επιτρέπουν την επιλογή ανίκανης ή καιροσκοπικής, τυχοδιωκτικής τοπικής πολιτικής ηγεσίας.

Please follow and like us:
fb-share-icon