Τσιαμάκης Στέφανος – Δήμος Δράμας – Δημοτικές εκλογές 2023

Τσιαμάκης Στέφανος
Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Δράμας

Project για τη Δράμα
Δημοτικές Εκλογές 2023

Dsc01758

Ονομάζομαι Τσιαμάκης Στέφανος. Κατοικώ και δραστηριοποιούμαι στην Δράμα ώς Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και ως Τεχνικός ηλεκτρονικών διατάξεων ήχου και εικόνας. Είμαι έγγαμος με 2 παιδιά .

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη το 1977 αλλα έζησα και μεγάλωσα στον Καλό Αγρό Δράμας. Η αγάπη μου για την τεχνολογία και τα ηλεκτρονικά με οδήγησε στο να αποφοιτήσω ως Τεχνικός Ηλεκτρονικών διατάξεων και Αυτοματισμού το 1994 απο το 2ο Τεχνικό Λύκειο Δράμας και στην συνέχεια το 1996 ως απόφοιτος Πληροφορικής και Προγραμματιστής Υπολογιστών ξανά απο το 2ο Τεχνικό Λύκειο Δράμας αποκτώντας και 2ο τίτλο σπουδών. Συνέχισα τις σπουδές μου στο Τεχνολογικό Ιδρυμα Καβάλας όπου το 2002 αποφοίτησα ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.

Μετά την στρατιωτική μου θητεία το 2004 ξεκίνησα την επαγγελματική μου καριέρα ως Τεχνικός Ραδιοφάσματος στην ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ) και αργότερα ως  Μηχανικός διαχείρισης Ποιότητας στην SIEMENS ΤΗΛΕ  Βιομηχανική. Παράλληλα εργάστηκα ως καθηγητής στο τμήμα Μηχανολογίας των ΙΕΚ Δέλτα Θεσσαλονίκης, έως και το 2007 όπου πήρα την μεγάλη απόφαση να αφήσω την επαγγελματική μου καριέρα στην Θεσσαλονίκη και να επιστρέψω στην Δράμα.

Απο το 2008 έως και σήμερα  δραστηριοποιούμαι ως ελεύθερος επαγγελματίας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο πεδίο των ηλεκτρομηχανολογικών έργων αναλαμβάνοντας διάφορα ιδιωτικά και δημόσια έργα και παράλληλα ως σύμβουλος ασφάλειας – Τεχνικός Ασφάλειας σε αρκετές επιχειρήσεις της Δράμας.

Κατα την επιστροφή μου στην Δράμα ασχολούμαι  ενεργά με τον συνδικαλισμό ως Αντιπρόεδρος του ΔΣ του περιφερειακού Τμήματος της ΕΕΤΕΜ ( Επαγγελματικής-Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολόγων Μηχανικών ) .

Εκτός απο την αγάπη μου για την τεχνολογία και τις  εξελίξεις όσον αφορά τα Ηλεκτρομηχανικά και την Ενέργεια οι τέχνες και κυρίως η μουσική είναι ένας ακόμα κλάδος τον οποίο έχω αφιερώσει την ζωή μου. Απο πολύ μικρή ηλικία ήρθα σε επαφή και αγάπησα την μουσική κάνοντας τα πρώτα μουσικά μου βήματα στην θρυλική φιλαρμονική του Καλού Αγρού. Αργότερα στα εφηβικά μου χρόνια άρχισα να μαθαίνω κιθάρα και να μετέχω σε διάφορα μουσικά σχήματα. Μέχρι πριν μερικά χρόνια συνέχισα να εργάζομαι ως μουσικός σε διάφορα νυχτερινά μαγαζιά της Δράμας δίνοντας μικρές παραστάσεις η αλλιώς “Μουσικά ταξίδια”  όπως μου άρεσε να  τα αποκαλώ μιας και η μουσική έχει την ικανότητα να σε ταξιδεύει σε τόπους σε αναμνήσεις σε συναισθήματα.

Αυτή η αγάπη μου από την μια με τη τεχνολογία και από την άλλη με τις τέχνες και την μουσική με ώθησε να δημιουργήσω μία παράλληλη δραστηριότητα στον χώρο των υπηρεσιών θεάματος, και συγκεκριμένα της παροχής υπηρεσιών επαγγελματικού ήχου και φωτισμού από το 2008 έως και σήμερα. Μέσα απο την ενασχόλησή μου ως τεχνικός ήχου και φωτισμού όλα αυτά τα χρόνια διαπίστωσα την μεγάλη αδράνεια των προηγούμενων δημοτικών αρχών στον τομέα του πολιτισμού, και συγκεκριμένα της τραγικής έλλειψης χώρων εκδηλώσεων στον δήμο μας.

Δυστυχώς οι έως τώρα δημοτικές αρχές δεν μερίμνησαν να δημιουργηθούν χώροι αντάξιοι άλλων πόλεων όπου θα μπορούν να φιλοξενήσουν με αξιοπρέπεια  μουσικές – θεατρικές και συναυλιακές εκδηλώσεις . Όλα αυτά τα χρόνια έγινα μάρτυρας κακοδιαχείρησης και σπατάλης χρημάτων σε αμφιβόλου ποιότητας εκδηλώσεις και παράλληλα διεξαγωγής εκδηλώσεων σε αίθουσες που δεν ικανοποιούσαν ούτε τις βασικές τεχνικές προδιαγραφές καθιστώντας τες ακατάλληλες , βλέπε αίθουσα Δημοτικού Ωδείου, Αμφιθέατρο Μουσικού Σχολείου, Κινηματογράφος Ολύμπια κτλ. Η δικαιολογία που επικαλούνταν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές είναι  ότι τα χρήματα δεν επαρκούν. Δυστυχώς χρήματα δεν θα βρεθούν ποτέ γιατί δεν υπάρχει ούτε το όραμα ούτε ο σχεδιασμός. Ως μηχανικός  γνωρίζω καλά ότι τα πάντα ξεκινάνε με ένα όραμα και με σωστό σχεδιασμό  ο οποίος βασίζεται στις προδιαγραφές που έχει θέσει το όραμα που ανέφερα.

Ένας βασικός λόγος για τον οποίο ζητώ την ψήφο σας είναι να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις και με την εμπειρία μου ώς μηχανικός και ως τεχνικός στον τομέα του θεάματος να εργαστώ πάνω στο όραμα του να αποκτήσει η Δράμα έναν ή και περισσότερους χώρους για μουσική – θέατρο  συναυλίες και πολιτισμό όχι απλά αντάξιους αλλά πολύ καλύτερους από των άλλων πόλεων.