Πόλυ Ιωαννίδου: Η διοίκηση ενός Δήμου δεν είναι παιχνίδι για να χάνεις και να ζητάς δεύτερες ευκαιρίες.

Οι άνθρωποι που Project έχουν φρέσκιες ιδέες και οράματα, και ο τόπος μας έχει ανάγκη τέτοιας «πάστας» ανθρώπους, έτοιμους να προσφέρουν τον εαυτό τους και τη δυναμική τους, έξω από προσωπικά συμφέροντα.

Η Πόλυ Ιωαννίδου ασχολείται για πρώτη φορά με την πολιτική, έχει όμως μακρόχρονη διαδρομή στην κοινωνική προσφορά, και οι απόψεις της σε συνδυασμό με τις θέσεις και τις αρχές της παράταξης Project Δράμα 2020, στην οποία συμμετέχει ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, αναδεικνύουν την ξεχωριστή προσωπικότητά της, αλλά και το αστείρευτο πάθος της για προσφορά, για να αλλάξει ριζικά σελίδα ο τόπος, προς το καλύτερο.

Κυρία Ιωαννίδου γιατί επιλέξατε το Project Δράμα 2020 και όχι κάποια άλλη παράταξη για να εμπλακείτε με την πολιτική;

Επέλεξα να συμμετάσχω στον συνδυασμό Project Δράμα 2020 γιατί τον είχα ξεχωρίσει από τις προηγούμενες εκλογές. Τον αποτελούσαν στην πλειοψηφία άνθρωποι νέοι σε ηλικία με δυναμική παρουσία, φρέσκιες ιδέες και οράματα καινούργια, διαφορετικά. Πιστεύω στους νέους ανθρώπους, αυτοί είναι το μέλλον! Ήμουν σίγουρη ότι αυτή η παράταξη θα δυνάμωνε ακόμη πιο πολύ όπως και έγινε !

Ο Δήμος μας έχει μείνει στάσιμος πολλά χρόνια σε πολλούς τομείς και χρειάζεται επειγόντως νέους άφθαρτους ανθρώπους, χρειάζεται ανθρώπους γνώστες να τον διοικήσουν, χρειάζεται ανθρώπους ονειροπόλους, ανθρώπους να προσφέρουν τον εαυτό τους και την δύναμη τους έξω από προσωπικά συμφέροντα για να προχωρήσει μπροστά. Οι δυο παλαιότερες δημοτικές παρατάξεις δοκιμάστηκαν και το αποτέλεσμα είναι μπροστά μας.

Άφησαν κενά και πολλές ελλείψεις όποτε δεν υπάρχει λόγος να ξαναπροσπαθήσουν. Η διοίκηση ενός Δήμου δεν είναι παιχνίδι για να χάνεις και να ζητάς δεύτερες ευκαιρίες. Ήρθε η στιγμή να πιστέψουμε, και να επιλέξουμε την παράταξη project 2020 σαν νέα δημοτική αρχή !

Νιώθω περήφανη για τους συνυποψήφιους μου, για το πάθος που έχουν όλοι για να δουλέψουν για τον Δήμο και τους ανθρώπους του και απόλυτα ικανοποιημένη για το πρόγραμμα που κατεβάζει η παράταξη στις εκλογές. Πρόγραμμα που δεν είναι γραμμένο μόνο για προεκλογικό εντυπωσιασμό αλλά είναι κοστολογημένο και σχεδιασμένο με όρια χρονικά!

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλέξανδρος Τσιαμπούσης είναι αυτός που έχει όλα τα προσόντα για να πάρει τα ‘ ηνία ‘ και να οδηγήσει τον Δήμο στην πρόοδο. Αυτός που θα μπορέσει να ενώσει όλους τους μελλοντικούς δημοτικούς συμβούλους σε μια άριστη συνεργασία, όπως ακριβώς ενώνει τώρα όλους εμάς τους υποψήφιους σε μια ομάδα με άριστη συνεργασία.

Το Project και η φιλοσοφία του, πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στη ζωή σας;

Υποστηρίζω το δίκιο και την αλήθεια, αγωνίζομαι σκληρά για αυτό που πιστεύω, έχω υπομονή για να υλοποιήσω τον στόχο που βάζω και επιμονή για να δώσω το καλύτερο αποτέλεσμα. Έτσι κάπως νιώθω και την παράταξη του project 2020. Έτοιμη να υποστηρίξει τις ιδέες της, έτοιμη να δουλέψει σκληρά για να κάνει πραγματικότητα το πρόγραμμα της, να δικαιώσει όσους πίστεψαν σε αυτήν, να φέρει δίπλα της όσους την αμφισβήτησαν και να οδηγήσει στην πρόοδο τον Δήμο μας !

Μέσα από την ενασχόλησή σας με το κοινά, τι αποκομίσατε ως άνθρωπος, όλα αυτά τα χρόνια;

Εμπλέκομαι με τα κοινά και κατεβαίνω για υποψήφια δημοτική σύμβουλος για πρώτη φορά στην ζωή μου. Έχω βιώσει πολλές δημοτικές αρχές αφού η ηλικία μου, μου το πρόσφερε ! Έχω γνωρίσει από κοντά δημάρχους, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους όχι μέσα από την πολιτική αλλά σαν απλός δημότης και από τον χώρο του εθελοντισμού της φιλοζωίας και των ‘φιλόζωων’ όπως αποκαλούνται αυτοί που παλεύουν για τα δικαιώματα των ζώων που καταπατώνται σε αυτήν την χώρα.

Με αυτόν τον ‘τρόπο’ γνωριμίας κατανοείς πρώτα από όλα την ψυχή των ανθρώπων. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε οι άνθρωποι τα ζώα φανερώνει την ευαισθησία μας, την ηθική μας, αυτό που νιώθουμε για τους αδύναμους αυτής της γης. Ο άνθρωπος που διαθέτει ενσυναίσθηση, την διοχετεύει χωρίς διακρίσεις.

Αν ο κόσμος σας εμπιστευτεί και σας επιλέξει για την επόμενη τετραετία, πόσο έτοιμη είστε να τον υπηρετήσετε;

Ναι νιώθω έτοιμη να προσφέρω ό,τι χρειαστεί και μου ζητηθεί. Αλλιώς δεν θα συμμετείχα στις εκλογές .

Σε ποιόν τομέα πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να προσφέρετε τα περισσότερα;

Συμμετέχω στην παράταξη project 2020 γιατί θέλω να βοηθήσω στον χώρο της διαχείρισης των αδέσποτων με την εικοσαετή εμπειρία μου στην προστασία των ζώων μέσα από φιλοζωικούς συλλόγους και ατομικά. Με την εμπειρία μου μέσα από την ζωή μου, την ιδιότητα μου σαν ελεύθερος επαγγελματίας για πολλά χρόνια, την εθελοντική ενεργή συμμετοχή μου στο τμήμα νοσηλευτικής του Ερυθρού Σταυρού Δράμας από το 2009 έως σήμερα και το μεγάλωμα δυο παιδιών, θα βοηθήσω επίσης σε όποιον τομέα με χρειαστεί η παράταξη.

Υπάρχει κάποιος χώρος για τον οποίο θα κάνατε σημαντικές παρεμβάσεις και ποιος είναι αυτός;

Με ενδιαφέρει η καθημερινότητα . Ονειρεύομαι έναν δημοτικό κήπο καταπράσινο και λουλουδιαστό για να ταξιδεύω στην φύση και ας βρίσκομαι στο κέντρο της πόλης. Θέλω να ξαναγίνει ο κήπος σημείο συνάντησης όλων των ηλικιών γύρω από ένα σιντριβάνι που θα λειτουργεί όλο τον χρόνο.

Θέλω η Αγία Βαρβάρα αυτό το μαγικό σημείο στο κέντρο της πόλης, να αποκτήσει νέα φροντίδα και αλλαγές που έχουν πολλά χρόνια να γίνουν. Να αξιοποιήσουμε το παραμικρό σημείο αυτού του υπέροχου χώρου από άκρη σε άκρη. Θέλω μια κεντρική πλατεία στην Δράμα που θα σφύζει από ζωή, σχεδιασμένη επιτέλους με καλό γούστο και λειτουργική. Θέλω χώρους άθλησης φροντισμένους και όχι εγκαταλελειμμένους στην τύχη τους. Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν ακόμη τα ίδια άλυτα προβλήματα σε αθλητικούς χώρους με αυτά που υπήρχαν όταν ήμουν εγώ παιδί !

Να τα έχουν βιώσει τα προβλήματα και τα παιδιά μου που και αυτά μεγάλωσαν πλέον και τα προβλήματα να περιμένουν την μαγική λύση . Θέλω να γίνουν επιτέλους παρεμβάσεις στο κολυμβητήριο όπου και αθλούμαι .

Να μην φοβόμαστε μη πέσει στο κεφάλι μας η οροφή, να αποκτήσουμε και ένα νέο σύγχρονο κολυμβητήριο που το υπόσχονται δήμαρχοι και υπουργοί άπειρα χρόνια. Να στεγάσει τα εκατοντάδες παιδιά του Δήμου που ασχολούνται με την κολύμβηση στους δυο κολυμβητικούς συλλόγους. Τους ενήλικες που απολαμβάνουν την ασφαλέστερη γυμναστική, τους τραυματισμένους αθλητές και συνδημότες που βρίσκουν στην πισίνα βοήθεια για αποκατάσταση στο νερό. Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που αθλούνται στην πισίνα και βλέπω πόση ευτυχία τους δίνει το νερό και πόσο τα βοηθάει .

Θέλω μια Ονειρούπολη που θα είναι παιχνιδούπολη και γεμάτη εκπλήξεις για τα παιδιά, διασκέδαση και φυγή από την πραγματικότητα για τους ενήλικες και συγχρόνως να εμπνέει το πνεύμα των Χριστουγέννων. Η γιορτή της Ονειρούπολης να απλώνεται σε κάθε άκρη του Δήμου και όχι μόνο στον δημοτικό κήπο της Δράμας .Να γυρίζουν οι επισκέπτες από το ένα σημείο στο άλλο και να υπάρχει μια γιορτή σε κάθε χωριό σε κάθε πλατεία.

Θέλω οι συνδημότες μου να γνωρίζουν για τις υποχρεώσεις, την ευθύνη τους απέναντι στα ζώα συντροφιάς που υιοθετούν. Να είναι ενημερωμένοι για τους Νόμους της χώρας μας που αφορούν αυτή την υιοθεσία και να τους σέβονται, να σκέφτονται πολύ πριν πάρουν σκύλο ή γάτα στο σπίτι τους. Την υιοθεσία ενός ζώου συντροφιάς οφείλουμε να την αντιμετωπίζουμε σοβαρά γιατί είναι απόφαση ζωής και μόνο έτσι θα υπάρχουν λιγότερα αδέσποτα στον δρόμο. Θεωρώ υποχρέωση κάθε δημοτικής αρχής να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα το πρόβλημα των αδέσποτων που έχει γίνει πληγή στην χώρα μας και μας διασύρει παγκοσμίως.

Πως οραματίζεστε το αύριο αυτού του τόπου;

Πάνω από όλα θέλω έναν Δήμο Δράμας που θα κρατάει κοντά του τους νέους που τα τελευταία χρόνια αναγκάζονται να φεύγουν μακριά μας. Έναν Δήμο που θα προσφέρει σε όλους μας μια ήρεμη ζωή γεμάτη με δράσεις για ανάπτυξη του πολιτιστικού και οικονομικού επιπέδου. Γιατί δεν μπορεί να υπάρχει οικονομική ανάπτυξη ενός τόπου αν δεν υπάρχει πολιτιστική ανάπτυξη σε κάθε τομέα και το αντίθετο. Αυτά τα δυο είναι σφιχτά δεμένα στην ζωή. Θέλω έναν Δήμο που θα καταφέρει να μου βγάλει το αίσθημα της ζήλειας όταν ταξιδεύω σε άλλους Δήμους και βλέπω τις άπειρες ελλείψεις του δικού μου όταν συγκρίνω.

Κυριά Ιωαννίδου, ποια εμπόδια καλούνται να υπερπηδήσουν οι γυναίκες πολιτικοί για να μπορέσουν να καταξιωθούν;

Οι γυναίκες μπορούν πλέον ισάξια με τους άνδρες να καταξιωθούν στην πολιτική. Οι παλαιότερες γενιές είχαν ενδοιασμούς για την γυναίκα πολιτικό εξ αιτίας των προκαταλήψεων αλλά τώρα δεν υπάρχει αυτό. Τα νέα παιδιά μεγαλώνουν με μια μητέρα που είναι εργαζόμενη και νοικοκυρά Την βλέπουν να συμμετέχει παντού. Να διασκεδάζει, να αθλείται, να σπουδάζει ακόμη και στα σαράντα. Γιατί να μην μπορεί να ασχοληθεί με επιτυχία και με την πολιτική; Πιστεύω ότι θα οι γυναίκες θα είναι όλο και περισσότερες στον πολιτικό στίβο τα επόμενα χρόνια.

Για ποιο πράγμα θα λέγατε σήμερα «αντισταθείτε»;

Θα έλεγα να αντισταθούμε στην υποκρισία γιατί δεν βγάζει πουθενά αντίθετα διαιωνίζει το κακό. Να δεχόμαστε την αλήθεια όσο πικρή και αν είναι και να προσπαθούμε να αλλάξουμε ότι δεν μας αρέσει χωρίς να εθελοτυφλούμε. Να αντισταθούμε στην ανηθικότητα ειδικά σε αυτήν που εκπέμπουν κάποιοι επαγγελματίες πολιτικοί στον δήμο μας και πάνω κάτω όλοι τους αναγνωρίζουμε πλέον στην μικρή κοινωνία που ζούμε. Να μην τους ξαναψηφίσουμε για να αποφασίζουν για το μέλλον των παιδιών μας και την πρόοδο του δήμου μας.

Κυρία Ιωαννίδου κλείνοντας αυτή την πρώτη γνωριμία μαζί σας, πείτε μας ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους συμπολίτες σας;

Πολιτισμός δεν είναι μόνο οι Καλές Τέχνες, οι επιστήμες, οι νέες τεχνολογίες. Πολιτισμός είναι ο σεβασμός και η ορθή συμπεριφορά μας στα ζώα που μας συντροφεύουν που μας προσφέρουν αγάπη χωρίς όρους. Πολιτισμός είναι να θεωρούμε απαράδεκτο να σέρνονται στους δρόμους αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Πολιτισμός είναι να ενεργούμε ο καθένας από την δίκη του πλευρά για να αλλάξουμε επιτέλους αυτή την άθλια εικόνα στον τόπο μας γιατί είναι κυρίως θέμα ηθικής και ανθρωπιάς

52599184_326745281283436_4412600183880155136_n

http://projectdrama2020.gr/ioannidou-poly/

Please follow and like us:
fb-share-icon