Μαρία Κρουσόβαλη – Δήμος Δράμας – Δημοτικές εκλογές 2023

Μαρία Κρουσόβαλη
Υποψήφια Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Δράμας
Project για τη Δράμα
Δημοτικές Εκλογές 2023

Dsc01609
Κρουσόβαλη

Η Κρουσόβαλη Μαρία γεννήθηκε στη Δράμα το 1971 όπου και διαμένει μέχρι και σήμερα.

Αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο Δράμας. Σπούδασε στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό  Ίδρυμα Θεσσαλονίκης στο τμήμα Μαιευτικής όπου και αποφοίτησε το 1993. Είναι απόφοιτη από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Διοίκηση Μονάδων Υγείας και τελειόφοιτη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Τεκμηριωμένη και Προηγμένη Μαιευτική Φροντίδα στην Κοινότητα. Είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Από το 2018 είναι Πιστοποιημένη  Διασώστης Καρδιοπνευμονικής  Αναζωογόνησης & Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή BLS/AED από το EUROPEAN RESUSCITATION COUNCIL (ERC). Είναι επίσης πιστοποιημένη (Insdructor Basic Life Support  IBLS ) Εκπαιδεύτρια Καρδιοπνευμονικής  Αναζωογόνησης & Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή BLS/AED του EUROPEAN RESUSCITATION COUNCIL (ERC). Είναι Εκπαιδεύτρια του συλλόγου ΔΕΔΚΑ  «Δραμινοί Εθελοντές Διάσωσης Καρδιακής Ανακοπής».

Μέλος της ΕΕΚΑΑ Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης. Μέλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ενεργό μέλος του σωματείου ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Δράμας.

Υπήρξε εθελόντρια του ΚΙΦΑ  Δράμας (Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο).

Έχει εργαστεί σε οικογενειακή επιχείρηση εμπορίου επί 20ετιας.

Απασχολήθηκε στον Ιδιωτικό τομέα ως Μαία σε Ιδιωτική μαιευτική-γυναικολογική κλινική.

Το 2017-2018 εργάστηκε με σύμβαση εργασίας στο Νοσοκομείο Δράμας στην Μαιευτική κλινική ως Μαία. Από το 2019 έως και σήμερα εργάζεται στον Ε.Ο.Δ.Υ. (Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας )  ως Μαία. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Μητρικού Θηλασμού. Δραστηριοποιείται στο κομμάτι της Ψυχοπροφύλαξης εγκύου και είναι Σύμβουλος Θηλασμού.

Από το 2018 έως και σήμερα εργάζεται παράλληλα ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων στα ΔΙΕΚ Δράμας, Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης και στο ΙΕΚ ΟΑΕΔ Δράμας με κεντρικό αντικείμενο τις πρώτες βοήθειες.

Έχει 2 παιδιά, τον Στέφανο Καρατζά τελειόφοιτο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνικής Διοίκησης και την Ολυμπία Καρατζά τελειόφοιτη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στο τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας-Τεχνολογία Γραφικών Τεχνών.

Χόμπι οι ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί και ο εθελοντισμός.

56372212_387215565447569_7072513682726453248_n