Ιωαννίδου Πολυξένη/ Πόλυ – Δήμος Δράμας – Δημοτικές εκλογές 2023

 Ιωαννίδου Πολυξένη / Πόλυ
Υποψήφια Δημοτική σύμβουλος Δήμου Δράμας

Project για τη Δράμα
Δημοτικές Εκλογές 2023

Dsc01526
DSC_0224e

Γεννήθηκα και ζω στην Δράμα. Εργάστηκα επί  είκοσι χρόνια σε οικογενειακή επιχείρηση.

Έχω δύο κόρες την Θεανώ Πετροπούλου και την Χριστίνα Πετροπούλου.

Είμαι  εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο τμήμα νοσηλευτικής από το 2009 και  εθελόντρια στο ΚΙΦΑ (κοινωνικό φαρμακείο Δράμας). Έχω τελειώσει σπουδές  βοηθού Νοσηλευτή. Γνωρίζω αγγλικά.

Ήμουν ιδρυτικό  μέλος και μέλος ΔΣ φιλοζωικών συλλόγων στην πόλη μου επί δωδεκα χρόνια.

Πλέον αγωνίζομαι με τις δικές μου δυναμεις για τα δικαιώματα των ζώων συντροφιάς και των παραγωγικών ζώων που καταπατώνται οικτρά από τους ανθρώπους.

Τα ζωα χωρίς να εχουν φωνή να υπερασπιστούν τον εαυτό τους είναι έρμαια δυστυχώς καθε συμπεριφοράς απέναντι τους, νόμιμης ή παράνομης, ηθικής ή ανήθικης... φιλοζωικής ή φιλοζωικής ... υπό όρους. Είναι αθώα θύματα Νόμων που γράφονται αλλά δεν εφαρμόζονται ποτέ στην χώρα μας. Νιώθω θυμό και απογοήτευση για  πολιτικά προσώπα που τα θυμούνται μόνο προεκλογικά και για  ανθρώπους που τα χρησιμοποιούν για προσωπική, κοινωνική προβολή και οικονομικό όφελος.

Σαν ανθρωπος, γυναίκα και μητέρα ονειρεύομαι εναν δήμο, μια χώρα που θα αφήσω κληρονομιά στα παιδιά μας χωρις ταλαίπωρα αδέσποτα ζώα στον δρόμο, με δημότες ενημερωμενους για τις ευθυνες τους απέναντι στα ζώα συντροφιας που υιοθετούν και γιαυτο παλεύω με όλες μου τις δυνάμεις.

Η λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων δεν βρίσκεται στην σωτηρία κάποιων εξ αυτών ούτε στις πρόσκαιρες δηλώσεις εντυπωσιασμού περί φιλοζωίας  αλλα στην οργανωμένη  προσπάθεια και στον αγώνα εξάλειψης τους ή έστω περιορισμό του προβλήματος.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ του Project για τη Δράμα για τα ζωα συντροφιάς Βασίζεται:
ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 4830\2021(Ο Νόμος αφορά τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα.)

ΣΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΥΖΩΙΑ ΤΩΝ ΤΕΤΡΑΠΟΔΩΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

🔶️ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ των δημοτών για τον τρόπο διαχείρισης των αδέσποτων και της λειτουργίας του κυνοκομείου από τον Δήμο Δράμας.
🔶️ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ με καταγραφή και δημοσιοποίηση κάθε χρόνο του έργου του κυνοκομείου (πόσοι σκύλοι μπήκαν στον χώρο, πόσοι στειρώθηκαν πόσοι δέχτηκαν ιατρική φροντίδα, πόσοι πέθαναν, σε πόσους έγινε ευθανασία , πόσοι επανεντάχθηκαν, πόσοι υιοθετήθηκαν.
🔶️ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ δημοτών για την Νομοθεσία και ότι αυτή ορίζει για τις ευθύνες όσων έχουν ένα ζώο στο σπίτι τους.
Τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο ζώο και απέναντι στους συνδημότες του που συμβιώνουν στην ίδια πολυκατοικία στην ίδια γειτονιά και μοιράζονται τους ίδιους δρόμους και πάρκα στην καθημερινότητα τους.
Για να υπάρξει μια αρμονική συμβίωση ανθρώπων και ζώων συντροφιάς.
🔶️ΑΝΑΠΤΥΞΗ
φιλοζωικής κουλτούρας με σεμινάρια και πρωτοποριακές δράσεις ευαισθητοποίησης των δημοτών για την προώθηση της υπεύθυνης κηδεμονίας σκύλου ή γάτας, την προστασία των αδέσποτων και την αποκατάστασή τους όσο γίνεται περισσότερων μέσω υιοθεσίας.
Η απόκτηση ενός κατοικίδιου πρέπει να είναι μια συνειδητή επιλογή διαφορετικά αργά ή γρήγορα θα καταλήξει στον δρόμο και η ΠΑΙΔΕΙΑ είναι βασικό
‘εργαλείο’ που οδηγεί σε μέλλον χωρίς αδέσποτα.
🔶️ΠΡΟΩΘΗΣΗ
υιοθεσίας των σκύλων που μπαίνουν στο κυνοκομείο. Ο Δήμος υποχρεούται να προωθεί όλα τα ζώα που μπαίνουν στο κυνοκομείο για υιοθεσία σε ιστοσελίδα με φωτογραφίες και πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του και των χαρακτηριστικών του.
🔶️ ‘’ ΑΝΟΙΓΜΑ ‘’του χώρου του κυνοκομείου στο κοινό με συνεχή ενημέρωση των ωρών επίσκεψης για τους δημότες και προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων σε συνεργασία με πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια.
🔶️ΠΑΡΟΧΗ δωρεάν στειρώσεων και ηλεκτρονικής σήμανσης σε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς ευπαθών ομάδων, σε ζώα ,μονογονεικών, τρίτεκνων, πολύτεκνων οικογενειών, ζώα με κηδεμόνες ΑΜΕΑ, ανέργους, αυτών που ζουν με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, και στους σκύλους των κτηνοτρόφων.
🔶️ΕΛΕΓΧΟΙ δημοτών, κτηνοτρόφων και κυνηγών με την συνδρομή της αστυνομίας ή της δημοτικής αστυνομίας όσο αφορά την υπεύθυνη συμπεριφορά τους προς τα ζώα τους την στείρωση και την ηλεκτρονική τους σήμανση.
🔶️Καταγραφή των οικόσιτων ζώων των δημοτών και κυνηγόσκυλων -τσομπανόσκυλων με την βοήθεια – συνεργασία των συλλόγων τους.
🔶️Επιδοτούμενες στειρώσεις από τον Δήμο σε δεσποζόμενους σκύλους και γάτες ( οι οποίες είναι εντελώς παραμελημένες από τον Δήμο με ελάχιστες στειρώσεις τον χρόνο σε σχέση με την τεράστια ανάγκη ) σε δημότες με βάση τα εισοδηματικά τους κριτήρια.
🔶️Παροχή κινήτρων για σήμανση, στείρωση, υιοθεσία σκύλων κι γάτων μετά από απόφαση του ΔΣ ( άρθρο 12 ) με μείωση των δημοτικών τελών ανά έτος κατά ανώτατο ποσοστό έως δέκα τοις εκατό (10%) για τους ιδιοκτήτες στειρωμένων, σημασμένων και καταχωρημένων στο ΕΜΖΣ ζώων.

🔴 ///Μελέτες και προετοιμασία για τις επόμενες κρατικές επιχορηγήσεις ΜΕ ΣΤΟΧΟ περισσότερες στειρώσεις, δημιουργία νέου υπερσύγχρονου καταφυγίου, αποτεφρωτηρίου, και δεύτερου πάρκου σκύλων.
52599184_326745281283436_4412600183880155136_n