Ιωαννίδου Πολυξένη/ Πόλυ – Δήμος Δράμας – Δημοτικές εκλογές 2019

 Ιωαννίδου Πολυξένη / Πόλυ
Υποψήφια Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Δράμας
Project Δράμα 2020

DSC_0224e

Γεννήθηκε και ζει στην Δράμα. Εργάστηκε για είκοσι χρόνια σε κοσμηματοπωλείο (οικογενειακή επιχείρηση).

Έχει δύο κόρες, η πρώτη 27 χρόνων απόφοιτη σχολής Τουριστικών επαγγελμάτων η οποία εργάζεται σε ναυτιλιακή εταιρεία στην Θεσσαλονίκη και η δεύτερη 22 ετών φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο Μακεδονία στο τμήμα Οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων.

Είναι εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο τμήμα νοσηλευτικής από το 2009. Συμμετείχε εθελοντικά στην εβδομαδιαία υποδοχή των προσφύγων με την παροχή ρουχισμού και τροφίμων στο λιμάνι της Καβάλας τον χειμώνα του 2016 με το ΚΙΦΑ (κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο).

Συμμετείχε σαν μέλος του Ερυθρού Σταυρού στην παροχή νοσηλευτικής φροντίδας στα ιατρεία στην Δομή φιλοξενίας των προσφύγων στην βιομηχανική περιοχή. Γνωρίζει αγγλικά.

Ανήκει στο τμήμα ενηλίκων του ΚΟΔ Δράμας (κολυμβητικός σύλλογος Δράμας) και χρησιμοποιεί ποδήλατο συχνά για μετακινήσεις μέσα στην πόλη. Ήταν μέλος του Δ.Σ για έξη χρόνια στον σύλλογο Φιλοζωική Εταιρία Δράμας και ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος στον σύλλογο Φίλοι των Ζώων Δράμας έως το 2015.

Αποχώρησε από τους φιλοζωικούς συλλόγους της πόλης και ήταν μια συνειδητή επιλογή της.

Θα αγωνίζεται πάντα για τα δικαιώματα των ζώων συντροφιάς και των παραγωγικών ζώων που δυστυχώς καταπατώνται οικτρά από τους ανθρώπους γιατί πιστεύει ότι η ‘φιλοζωία‘ μετράει την ανθρωπιά και τον πολιτισμό μας.

Απολαμβάνει τα θετικά της πόλης, την ενοχλεί η ‘’ασχήμια‘’ σε κτίρια και δρόμους και θυμώνει με τα αρνητικά της ειδικά όταν δεν βλέπει να ασχολούνται ουσιαστικά οι αρχές της πόλης για να τα διορθώσουν.

IMG_1338
IMG_1167
IMG_1165
IMG_1336
IMG_1333
IMG_1267

Σε όλες τις υπάρξεις που βάζουμε στο περιθώριο των κοινωνιών μας, φαίνεται πεντακάθαρα το χάσμα μεταξύ του πολιτισμού που έχουμε και του πολιτισμού που διαδίδουμε ότι έχουμε.

Τα ζώα συντροφιάς αδύναμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, γίνονται υποχρεωτικά αποδέκτες της καθε συμπεριφοράς απέναντι τους, νόμιμης ή παράνομης, ηθικής ή ανήθικης... φιλοζωικής ή φιλοζωικής ... υπό όρους... Γίνονται έρμεα Νόμων που γράφονται αλλά δεν εφαρμόζονται ποτέ στην χώρα μου, πολιτικών προσώπων γύρω μου που τα θυμούνται μόνο προεκλογικά ή ανθρώπων που τα χρησιμοποιούν για προσωπική, κοινωνική προβολή.

Αγωνίζομαι για τα δικαιώματα των ζώων συντροφιάς τους συνοδοιπόρους μας στη γη απο την στιγμή που θυμάμαι τον εαυτό μου. Δεν θα κατανοήσω ποτέ ανευθυνότητα ή κακοποίηση εναντίον ζώων συντροφιάς που η ψυχούλα τους και το μυαλό τους παραμένει σαν παιδί πέντε χρόνων σε όλη τους την ζωή.

Γνωριζω οτι δεν μπορώ να σώσω τα πάντα , δεν μπορώ να διορθώσω τα πάντα αλλα μπορώ να αγωνιστώ να προσθέτω με οση δύναμη έχω ένα - ένα λιθαράκι κάθε τόσο ελπίζοντας να γίνει μια ημέρα τεράστιος βράχος!

Σαν ανθρωπος, γυναίκα και μητέρα ονειρεύομαι εναν δήμο, μια χώρα που θα αφήσω κληρονομιά στα παιδιά μου χωρις ταλαίπωρα αδέσποτα ζώα στον δρόμο, με δημοτες ενημερωμενους για τις ευθυνες τους απέναντι στα ζώα συντροφιας που υιοθετούν και γιαυτο θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις .

52599184_326745281283436_4412600183880155136_n