Πολιτισμός και Άνθρωπος

Η δημοτική παράταξη “Project για τη Δράμα“ παρουσίασε το πρόγραμμα για τον τομέα του πολιτισμού, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου. Παράλληλα, και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας πλημμυροπαθείς, ως μια μικρή ένδειξη αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης απέναντι στον ανθρώπινο πόνο.

«Δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε τη σημερινή εκδήλωση χωρίς να εκφράσουμε τη θλίψη μας για τις τραγικές στιγμές που ζει η χώρα μας. Εκφράζουμε την ειλικρινή και βαθύτατη οδύνη μας για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν άδικα καθώς και τη συμπαράστασή μας στους οικείους τους και σε όλους τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν», δήλωσε χαρακτηριστικά η υποψήφια δήμαρχος Παρθένα Κιόρτεβε.

Ο πολιτισμός αποτελεί βασική προϋπόθεση ανάπτυξης ενός τόπου. Οι κοινωνίες που σέβονται και προωθούν τον πολιτισμό και όλες τις μορφές τέχνης, είναι κοινωνίες που σέβονται τον άνθρωπο. Ο πολιτισμός   οδηγεί σε πνευματική ανάταση, προστατεύει την ψυχική υγεία, συμβάλλει στην απόκτηση αυτογνωσίας, συντελεί στη δημιουργία κοινωνικής συνείδησης και οδηγεί σε  ηθική συγκρότηση. Για αυτό κι εμείς θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να αναδείξουμε την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να γίνουμε όλοι μας κοινωνοί όλων όσων η τέχνη και ο πολιτισμός έχει να μας δώσει.

Η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης θα συνεχιστεί έως τη Δευτέρα το βράδυ στο εκλογικό μας κέντρο, στην οδό Αμύντα 46. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον δοκιμαζόμενο λαό της Θεσσαλίας.

Η Δράμα γυρίζει σελίδα.

#Είσαι_μέσα;

facebook page: Project για τη Δράμα

web page: www.projectdrama2020.gr/

youtube account: https://www.youtube.com/@project-drama

email: project.drama2020@gmail.com

instagram: https://www.instagram.com/project_drama

podcast: https://podcasters.spotify.com/pod/show/project-ekloges2023-drama

Please follow and like us:
fb-share-icon