Δημήτρης Ιωαννίδης – Δήμος Δράμας – Δημοτικές εκλογές 2023

Δημήτρης Ιωαννίδης
Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Δράμας
Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Δράμας
Project για τη Δράμα
Δημοτικές Εκλογές 2023

Dsc01817

Ονομάζομαι Ιωαννίδης Δημήτρης του Κωνσταντίνου και της Παγώνας και έχω δύο αδέλφια, τον Αριστείδη και την Ραχήλ. Είμαι παντρεμένος με την Ροδάνθη Παπαδοπούλου και είμαι πατέρας δύο κοριτσιών που φοιτούν στο γυμνάσιο.

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη το 1978 και μεγάλωσα στην Δράμα, όπου και έζησα μέχρι που τελείωσα το ΕΠΛ Δράμας. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ και κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών στην Ηλεκτρονική τεχνολογία Τηλεπικοινωνίων (Ραδιοηλεκτρολογίας) στο ΑΠΘ. Είμαι επίσης κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών στην Διοίκηση επιχειρήσεων & Οργανισμών για Στελέχη (Executive MBA) από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.

Παράλληλα με τις πρώτες μου μεταπτυχιακές σπουδές δούλευα ως ωρομίσθιος καθηγητής στην δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση και ήμουν προϊστάμενος σε ιδιωτική σχολή μεταδευτοροβάθμιας εκπαίδευσης στους τομείς των Τηλεπικοινωνιών, Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικής.

Ολοκλήρωσα την στρατιωτική μου θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός του Πεζικού.

Έχω εργαστεί σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και συγκεκριμένα στην Nokia Siemens Networks. Τα κύρια καθήκοντα μου ήταν η υλοποίηση μεγάλών τηλεπικοινωνιακών κέντρων για εταιρείες όπως ο ΟΤΕ & Deutsche Telekom από την θέση του ως υπεύθυνου μηχανικού (Project Leader).

Εδώ και περίπου 14 χρόνια έχω επιστρέψει στην Δράμα και εργάζομαι σε διευθυντική θέση στην μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας του νομού μας, με αντικείμενο την ερεύνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων, την πιστοποίηση της ποιότητας των προϊόντων, την ανάπτυξη και συντήρηση φωτοβολταϊκών πάρκων μεγάλης κλίμακας, την μελέτη και υλοποίηση ενεργειακών κέντρων για βιομηχανική χρήση, καθώς και την τεχνική υποστήριξη σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Έχω βραβευτεί με το 1ο βραβείο εφαρμοσμένης έρευνας στον διαγωνισμό “Η Ελλάδα καινοτομεί” με την ομάδα της εν λόγω εταιρείας.

Στις δημοτικές εκλογές του 2019, οι Δραμινοί με τίμησαν με την ψήφο τους και εκλέχθηκα 3ος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Project για την Δράμα. Στην παρουσία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας την περασμένη τετραετία, κατέθεσα πληθώρα προτάσεων μαζί με τους του υπολοίπους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης μας, αρκετές εκ των οποίων έγιναν δεκτές από το σώμα και κάποιες άλλες όχι. Ενδεικτικά:

  • Μπορέσαμε με την πρόταση μας ένα χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων του Πανοράματος της Δράμας, να επιλυθεί (μπήκαν οδοί & κατοχυρώθηκαν τα κοινόχρηστα οικόπεδα του οικισμού στο κτηματολόγιο από τον Δήμο Δράμας), το οποίο σημαίνει ότι ο δήμος θα μπορεί από τώρα και στο εξής να δημιουργήσει παιδικές χαρές, γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ σε αυτά τα οικόπεδα
  • Καταθέσαμε πρόταση για την δημιουργία μιας εφαρμογής ώστε ο πολίτης από το κινητό του να ενημερώνει τον Δήμο Δράμα για οτιδήποτε πέφτει στην αντίληψη του
  • Καταθέσαμε πρόταση για την δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων, ώστε ο δήμος να μπορέσει να γίνει ενεργειακά αυτόνομος και να αυτό θα είχε ανταποδοτικό χαρακτήρα προς τον Δραμινό πολίτη