Δημίου Φωτεινή – Δήμος Δράμας – Δημοτικές εκλογές 2023

Δημίου Φωτεινή
Υποψήφια Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Δράμας

Project για τη Δράμα
Δημοτικές Εκλογές 2023

Είμαι η Φωτεινή Δημίου και γεννήθηκα στην όμορφη πόλη της Δράμας, με γονείς τη Χρυσάνθη, υπάλληλο στο Ειρηνοδικείο Δράμας και τον Ευθύμη, αυτοδημιούργητο κοσμηματοπώλη, που μου έδωσαν αρχές και αξίες, έχτισαν τις βάσεις και με ώθησαν να γίνω αυτό που είμαι σήμερα.

Έχω επίσης την τύχη, να έχω μια υπέροχη αδελφή, την Έλσα, Οπτικό – Οπτομέτρη και τον γαμπρό μου Χρυσόστομο Αστεριάδη, Γενικό Ιατρό, που με στηρίζουν σε κάθε γενναίο μου βήμα, αλλά και τον γιο μου Φίλιππο, 17 χρονών, που φωτίζει την ζωή μου και μου δίνει έμπνευση να παλεύω με όραμα για τις επόμενες γενιές της Δράμας.

Μετά την αποφοίτησή μου από το 1ο Λύκειο Δράμας, το 1990, έφυγα στη Γερμανία για σπουδές. Επέστρεψα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα το 2003, όπου διέμενα μέχρι το 2017. Καθώς μου έλειπε πολύ η πόλη μου αλλά και οι δικοί μου άνθρωποι, το 2017 πήρα την απόφαση να επιστρέψω και γύρισα με ένα όραμα: Να επηρεάσω θετικά, να εμπνεύσω, να εμψυχώσω και να καθοδηγήσω, μέσα από στρατηγικές προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, καθώς και να προωθήσω την επιχειρηματικότητα στην πόλη μου, μέσα από τις γνώσεις, την εμπειρία και τις εικόνες που φέρω από το «ταξίδι» της ζωής μου.

Λίγα λόγια για το βιογραφικό μου:

Είμαι απόφοιτη Οικονομικών Επιστημών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Στρατηγική και το Ανθρώπινο Δυναμικό, του Πανεπιστημίου Univesity of Passau, ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης και σε εξέχουσα θέση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έχω αποκτήσει δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο Master in Business Administration, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το 2008 όταν ο γιος μου ήταν 2 ετών.

Εξειδικεύτηκα στο Coaching με Επιστημονική Τεκμηρίωση το 2017, με πιστοποίηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Mentoring & Coaching (EMCC).

Έχω ολοκληρώσει με επιτυχία στο Harvard University, προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων, σε θέματα Διαχείρισης Άγχους και Βελτίωσης Ποιότητας Ζωής.

Στα πρώτα βήματα της καριέρας μου, στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, υπήρξα ιδρυτικό στέλεχος σε ένα από τα πρώτα start up της Ευρώπης.

Στη συνέχεια ήμουν ειδικός σύμβουλος σε θέματα διαχείρισης έργου, για την διοίκηση (CEO, CFO) της Deutsche Telekom, στη Βόννη της Γερμανίας.

Στην Αθήνα, έχω συνεργαστεί με πολλές μεγάλες και πολυεθνικές εταιρείες, όπως η Nestle, Pepsi, Samsung κτλ., ως σύμβουλος, εξωτερικός συνεργάτης.

Από τον Μάιο 2021 έως τον Μάιο 2023 υπήρξα Διευθύντρια και Coach των ομάδων της Δομής Στήριξης Επιχειρηματικότητας «Lab40», του Επιμελητηρίου Δράμας.

Είμαι ιδρυτικό μέλος της επιστημονικής ομάδας «Οψόμεθα εις Φιλίππους» και μέντορας του Δ.Σ. της ομάδας.

Είμαι εισηγήτρια και ομιλήτρια παρακίνησης σε θέματα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, ηγεσίας, κοινωνικής επιχειρηματικότητας και έχω μιλήσει εθελοντικά στο Επιμελητήριο Δράμας, στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας αλλά και σε πολλά άλλα Συνέδρια και Εργαστήρια.

Έχω γράψει κατά καιρούς ενημερωτικά άρθρα και έχω δώσει συνεντεύξεις σε έγκριτα μέσα, όπως το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και την ΕΡΤ, σε θέματα που αφορούν στην κοινωνία και στην Επιχειρηματικότητα.

Αξιοποιώ την παρουσία μου στα ΜΜΕ για να παρακινήσω, να εμψυχώσω αλλά και να συμβάλλω με λύσεις ανάπτυξης.

Μιλάω άπταιστα αγγλικά και γερμανικά.


Η απόφασή μου να συμμετέχω στην παράταξη «Project για τη Δράμα» ήταν μονόδρομος και συνειδητή επιλογή. Μοιράζομαι τις ίδιες αξίες, την ίδια ιδεολογία και οπτική.
Το Project για εμένα είναι ένα φαινόμενο «βέλτιστης πρακτικής» σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς πλαισιώνεται από νέους ανθρώπους, με σπουδές, όραμα, ποιότητα, επαγγελματισμό και ομαδική συνοχή. Τίποτα δεν αφήνετε στην τύχη του!
Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η παράταξη γιγαντώθηκε, και οι άνθρωποι του, με μπροστάρη την Παρθένα Κιόρτεβε, έγιναν μια γροθιά με όραμα να φέρουν φρέσκο αέρα και να αλλάξουν τα δεδομένα στην πόλη.
Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν πολύ καλά ότι κινούμαι με γνώμονα πάντα το κοινό καλό, και προσφέρω χωρίς αντάλλαγμα, όταν και όπου διαπιστώνω πως υπάρχει ανάγκη. Τώρα, μέσα από την υποψηφιότητά μου, ήρθε η ώρα να ζητήσω τη δική σας στήριξη, για να δώσουμε στην Δράμα που αγαπάμε, το διαμάντι του βορρά, αυτό που πραγματικά της αξίζει! Το καλύτερο για τη Δράμα! "
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ!!! Αυτοί είναι οι άνθρωποι, που μπορούν με όλα αυτά τα εφόδια, που διαθέτουν , να αλλάξουν την πορεία του Δήμου μας.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΛΕΟΝ!!! Όλοι οι δρόμοι της Δράμας οδηγούν σε αυτούς που έχουν project!!!