Δερμεντζόγλου Ιωάννης: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος (Άρθρο στο proklitiko.gr)

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Ε.Α.Π. και μεταπτυχιακός φοιτητής στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων. Είναι επίσης μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Δράμας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Δράμας «Οι Ρίζες μας». Νυμφευμένος με την Αλτάνα Σιάτρα και για δεύτερη φορά υποψήφιος με το Project Δράμα 2020 στις εκλογές του Μαΐου.

Φίλοι και φίλες συνδημότες,

με εξαίρεση τους 23 μήνες της στρατιωτικής μου θητείας, βρίσκομαι στη Δράμα αδιάλειπτα και αφουγκράζομαι τους ρυθμούς της πόλης. Το 2014 κάναμε την αρχή. Μαζί με τον Αλέξανδρο Τσιαμπούση ιδρύσαμε την παράταξη.

Στις εκλογές αποδείχτηκε η δυναμική μας. Έκτοτε, οι ομάδες της παράταξης εργάζονται ακατάπαυστα, κατόπιν ζυμώσεων, παρουσιάζοντας εμπεριστατωμένες λύσεις στα προβλήματα της πόλης μας.

Η ομάδα μας, πλήθυνε. Μας προσέγγισαν νέοι, συμπολίτες μας, με την ίδια αγωνία για το μέλλον, με την ίδια όρεξη για δουλειά. Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό. Θα μπορούσα λοιπόν να απουσιάζω από μία τέτοια προσπάθεια; Η χώρα, η κοινωνία, η οικονομία και φυσικά η κατάσταση στην πόλη μας, βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι φοιτητές (και όχι μόνο) φεύγουν και δύσκολα επιστρέφουν στην πόλη τους. Έχετε αναρωτηθεί πόσοι θα μείνουμε σε 20 έτη; Αυτό μας προβληματίζει έντονα.

Οι λύσεις είναι στα χέρια μας, αλλά θα χρειαστεί και η συνδρομή του κράτους. Απευθύνομαι στους νέους: Βασικό μας στοίχημα είναι να μειώσουμε το ποσοστό της αποχής από τις εκλογές. Εάν ενδιαφερόμαστε πραγματικά για την πόλη που ζούμε, οφείλουμε να εκφράσουμε την επιλογή μας στις εκλογές. Το μόνο όπλο που μας δίνει ο νόμος είναι η ψήφος. Διαφορετικά, δεν δικαιούμαστε να γκρινιάζουμε για ό,τι στραβό συμβαίνει.

Η διοίκηση του Δήμου έχει αρκετές ομοιότητες με τη διοίκηση μιας επιχείρησης. Χρειάζεται να γίνει ένα restart, να μελετήσουμε τις δυνάμεις μας, τις αδυναμίες, τις ευκαιρίες και τις απειλές. Επιβάλλεται η ανάταξη της τοπικής οικονομίας για να βρει γρήγορα το βηματισμό της. Οι στόχοι μας διακρίνονται από ρεαλισμό. Είμαστε βέβαια ανοικτοί στις αλλαγές, οι οποίες αποτελούν νόμο της προόδου.

Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε θετικά στοιχεία και από ανθρώπους άλλων παρατάξεων. Η ζωή κυλάει μπροστά και θέλουν δε θέλουν κάποιοι, εμείς είμαστε το μέλλον στη διοίκηση του δήμου μας. Δεν έχουμε βάλει τον πήχη ψηλά. Απλά, συμβαδίζουμε με τα κελεύσματα των καιρών. Η επιτυχία έρχεται σε αυτόν που κάνει σήμερα αυτό που οι άλλοι σκέφτονται να κάνουν αύριο.

Το Project Δράμα 2020 είναι η πιο δυναμική παράταξη / ομάδα. Να θυμάστε πως «τα ταλέντα κερδίζουν αγώνες, αλλά οι ομάδες πρωταθλήματα!» Σας ευχαριστώ!

48362391_1137941129701756_5705734301773987840_n
Please follow and like us:
fb-share-icon