Αναστασιάδης Ιωάννης – Δήμος Δράμας – Δημοτικές εκλογές 2023

Αναστασιάδης Ιωάννης
Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Δράμας
Project για τη Δράμα
Δημοτικές Εκλογές 2023

Ο Γιάννης Αναστασιάδης διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας καθώς και στη σχολή MODERN MUSIC ACADEMY.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Κοιν.Σ.Επ Undercurrent, μέσω της οποίας διοργανώνεται το Undercurrent Festival στην πόλη της Δράμας.

 


Εννέα λόγοι ενίσχυσης του σύγχρονου «πολιτισμού»

1. Ο πολιτισμός καθώς συναρτάται με τον τουρισμό είναι η «παγκόσμια βιομηχανία» του καιρού μας. Η Δράμα πρέπει να αναδειχθεί σε «πολιτιστική Ευρωπαϊκή πόλη- κέντρο των Βαλκανίων» σε συνάρτηση με τα τουριστικά της αξιοθέατα (Πηγές Αγίας Βαρβάρας, Δάσος Ελατιάς, Μοναστήρι Εικοσιφοίνισσας, αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας, Πάρκο αρπακτικών και Ημερόβιων και νυκτόβιων πτηνών, Κορύλοβος, Δημοτικός κήπος Δράμας κ.α).

2. Ο πολιτισμός  είναι μορφή έκφρασης του ελεύθερου χρόνου. Οι πολίτες της Δράμας χαίρονται να συμμετέχουν ενεργά σε πολιτιστικά δρώμενα και να αξιοποιούν  τον ελεύθερο χρόνο τους, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της δράσης τους σε ντόπιους και ξένους τουρίστες.

3. Ο πολιτισμός  ασκεί θετικές επιδράσεις στους τομείς της οικονομίας και της ζωής, καθώς αφενός αυξάνει την επισκεψιμότητα τουριστών στη Δράμα αφετέρου ενεργοποιεί τους ίδιους τους πολίτες της Δράμας και των περιχώρων της Δράμας να έρθουν και να απολαύσουν πνευματικές  ευκαιρίες.  Άμεσες οικονομικές επιπτώσεις, ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ  και νέες θέσεις εργασίας και εισοδήματος  στην εκάστοτε πολιτιστική δράση.

4. Ο πολιτισμός παρέχει τις πιο ισχυρές ευκαιρίες και δυνατότητες προβολής υψηλών στόχων, που γεμίζουν τις καρδιές των συμμετεχόντων από περιεχόμενο αξιών.

5. Ο πολιτισμός δεν είναι προνόμιο των ολίγων αλλά δικαίωμα όλων των ανθρώπων.

6. Ο πολιτισμός ετοιμάζει μια κοινωνία χωρίς τείχη και ο άνθρωπος αισθάνεται οικουμενικός. Έτσι ενισχύεται η κοινωνική συνοχή μέσω της τόνωσης της τοπικής υπερηφάνειας και ταυτότητας.

7. Ο πολιτισμός ικανοποιεί την περιέργεια, τη χαρά την αλλαγή και τη γοητεία του αγνώστου. Έχει εκπαιδευτικές συνέπειες μέσω της συμμετοχής ομάδων και οργανισμών.

8. Ο πολιτισμός εκδηλώνεται με τη μετακίνηση πολλών ανθρώπων-καλλιτεχνών σε τόπους άγνωστους και φημισμένους μέσα και έξω από τα εθνικά τους σύνορα, ώστε να μεταδώσουν τις καλλιτεχνικές τους ιδέες. Έτσι ενισχύεται το κοσμοπολίτικο περιβάλλον με την ζωντανή πολιτιστική δράση καθότι η θετική πολιτιστική δράση προσελκύει τη λεγόμενη «δημιουργική τάξη» δηλαδή ανθρώπους που είναι σε θέση να παράγουν πρωτότυπες ιδέες και να δημιουργούν νέα γνώση και αγαθά.

9. Ο πολιτισμός αποκαλύπτει όλο το πνευματικό περιεχόμενο, την ειλικρίνεια, την αγάπη, την ωριμότητα και την καλλιέργεια που διαθέτει ένας λαός ή ένας τόπος.

Πόσο επηρεάζουν τον τουρισμό και την οικονομία οι πολιτιστικές διοργανώσεις;

Ο τουρισμός εκδηλώσεων είναι μια σημαντική και ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία στον διεθνή τουρισμό. Ο τουρισμός εκδηλώσεων πρέπει να εξεταστεί τόσο από την πλευρά ζήτησης όσο και από την πλευρά της προσφοράς. Από πλευρά του καταναλωτή, διερωτάται ποιος ταξιδεύει για εκδηλώσεις και γιατί και επίσης ποιος παρευρίσκεται σε εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του. Επίσης, γνωρίζουμε τι κάνουν οι τουρίστες σε αυτές τις εκδηλώσεις και τι ξοδεύουν. Έρχονται σε επαφή με άλλους τουρίστες μέσα από μεγάλη προσέλευση στον χώρο και ανταλλάσσουν απόψεις και ιδέες σχετικά με τον πολισμό και τα έργα που αντικρίζουν. Πολλοί κρατικοί φορείς προωθούν events διαφόρων τύπων, εντάσσοντάς τα στην γενικότερη στρατηγική τους για τουριστική και επομένως οικονομική ανάπτυξη. Ακόμη, οργανισμοί και ιδιωτικές εταιρείες, χρησιμοποιούν τα events ως βασικά στοιχεία της στρατηγικής marketing που εφαρμόζουν.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου χρειάζεται ένα ΜΑΚΡΟΠΡΌΘΕΣΜΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΤΗΣΙΟ για την πολιτιστική, οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντολογική εξέλιξη του τόπου.