Δικαίωση, τρία χρόνια μετά

Έπειτα από την δημόσια δήλωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κυρίου Χαρακίδη, με την οποία αναγνωρίζει, έπειτα από τρία χρόνια, ότι ο επικεφαλής του Project και υποψήφιος δήμαρχος κατά τις δημοτικές εκλογές του 2019, Αλέξανδρος Τσιαμπούσης ουδέποτε χρησιμοποίησε μειωτικούς χαρακτηρισμούς έναντι των ψηφοφόρων της παράταξης «Πόλη και Ζωή», ο κύριος Τσιαμπούσης απέσυρε τη μήνυση που είχε υποβάλει το 2019 εναντίον του κυρίου Χαρακίδη για συκοφαντική δυσφήμιση και προβαίνει στην παρακάτω δήλωση:

«Τον Ιούνιο του 2019, λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση των δημοτικών εκλογών, είχα προαναγγείλει ότι θα καταθέσω μήνυση εναντίον του κυρίου Χαρακίδη για συκοφαντική δυσφήμιση, αλλά θα την αποσύρω αμέσως, αν ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη και Ζωή» ζητήσει συγνώμη αναγνωρίζοντας ότι ουδέποτε χρησιμοποίησα μειωτικούς χαρακτηρισμούς έναντι των ψηφοφόρων του, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του έπειτα από την δημοσιοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών του 2019.

Έτσι και έγινε, έπειτα από την δημόσια δήλωση του κυρίου Χαρακίδη, που φιλοξενείται σε σελίδα της παράταξης «Πόλη και Ζωή» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι πολιτική γίνεται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην Βουλή των Ελλήνων, στα ΜΜΕ κτλ και όχι στις δικαστικές αίθουσες.

Όσο κι αν δεν μας αρέσει, όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο, πολιτικό πρόσωπο, είσαι στο επίκεντρο των γεγονότων. Ακόμη και η προσωπική και επαγγελματική μας ζωή είναι ως ένα βαθμό δημόσια. Κρινόμαστε, καλώς ή κακώς, σε όλα τα επίπεδα. Για αυτό τον λόγο επέλεξα τότε να υποβάλω τη μήνυση για κάτι που ήταν απολύτως αναληθές.

Είναι μια προσωπική δικαίωση, έπειτα από 3 χρόνια και μια αποκατάσταση της αλήθειας για μια αναληθή δήλωση που με έπληξε προσωπικά και επαγγελματικά και, πιθανότατα, κάποιοι θα προσπαθούσαν στο μέλλον να τη χρησιμοποιήσουν για να με πλήξουν και πολιτικά.

Συνεχίζω, ως δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του Project ως τις 31-12-2023, αλλά κυρίως και συνεχώς ως ενεργός πολίτης να μάχομαι πολιτικά για αυτόν τον τόπο και ελπίζω να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να καταφύγω σε τελείως άγνωστες σε μένα διαδικασίες, όπως αυτές των μηνύσεων, για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, την επαγγελματική μου υπόσταση και την οικογένειά μου.»

 

Γραπτή δήλωση Αλέξανδρου Τσιαμπούση / 05-06-2019

 

facebook:                    Project για τη Δράμα

youtube:                      Project για τη Δράμα

e-mail:                         project.drama2020@gmail.com

Ομάδα τύπου Project για τη Δράμα

Please follow and like us:
fb-share-icon