Εκδήλωση «Θετική Ψυχολογία και ποιότητα ζωής των νέων»

Ομιλία για την Εκδήλωση «Θετική Ψυχολογία και ποιότητα ζωής των νέων»

Κυρίες και κύριοι, νέες και νέοι,

 προτεραιότητα της παράταξής μας, Project για τη Δράμα, είναι η κοινωνική πολιτική, η ισότιμη αντιμετώπιση των δημοτών, ο πολίτης ως πρωταγωνιστής και συνδιαμορφωτής των εξελίξεων που αφορούν τον δήμο της Δράμας.

Θέλουμε έναν δήμο Δράμας σύγχρονο και ανθρωποκεντρικό, έναν δήμο με κοινωνικές ευαισθησίες, με στήριξη και ενίσχυση όλων των κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα των ευάλωτων .

Μία ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα είναι η νεολαία, με πλείστα θετικά χαρακτηριστικά όπως η αμφισβήτηση και ο δυναμισμός, η ευαισθησία και η αισιοδοξία, η αγνότητα και η ανιδιοτέλεια.

Οφείλουμε, ωστόσο, να παραδεχτούμε πως οι σημερινές κοινωνικές συνθήκες δεν είναι ιδανικές για τους νέους. Ζουν σε μια κοινωνία που βίωσε όλων των ειδών τις κρίσεις, οικονομική κρίση, υγειονομική κρίση, ενεργειακή κρίση, κλιματική κρίση.  

Έχουμε, λοιπόν,  υποχρέωση να τους στηρίξουμε σε αυτήν την καθοριστική περίοδο για τη μελλοντική τους εξέλιξη, να σταθούμε δίπλα τους ως συμπαραστάτες και αρωγοί , να τους παρέχουμε  τα πρώτα ερεθίσματα πολιτικής σκέψης και προβληματισμού.

Για αυτό και σήμερα διοργανώνουμε αυτήν την εκδήλωση, ως μία ένδειξη της αγάπης μας προς τη νέα γενιά, της πίστης μας στις ικανότητές της, ως μία απόδειξη του πόσο σημαντική είναι για το Project για τη Δράμα η στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Αποτελεί προτεραιότητα και δέσμευση της παράταξής μας η υποστήριξη του δήμου σε ομάδες νέων για υλοποίηση προγραμμάτων Youth, Erasmus, κλπ., η ενεργοποίηση των τοπικών συμβουλίων νέων (ΤΟΣΥΝ) , τα οποία αν και νομοθετικά υφίστανται, , εντούτοις πρακτικά έχουν αδρανοποιηθεί με αποτέλεσμα την απομάκρυνση των νέων από τα πολιτικά δρώμενα του δήμου. Στόχος μας είναι η ενθάρρυνση και η υποστήριξη ίδρυσης δομών ενεργοποίησης νέων και οργάνωσης συμμετοχικών δράσεων και εκδηλώσεων στα κοινά του δήμου (δημοτικά συμβούλια, ημερίδες ενημέρωσης κλπ).

Εμείς στο Project για τη Δράμα, εμπιστευόμαστε τους νέους  ανθρώπους. Εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους  με νέες ιδέες. Εμπιστευόμαστε τους ενεργούς και σκεπτόμενους πολίτες και σε αυτούς απευθύνω κάλεσμα από αυτό εδώ το βήμα, να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας, όλοι μαζί,  για έναν δήμο Δράμας δυνατό, σύγχρονο, ευαίσθητο, με προοπτική και εξέλιξη για εμάς και τα παιδιά μας.

Το μέλλον ανήκει στους νέους. Το μέλλον ανήκει σε εμάς.

Σας ευχαριστώ.

Υποψήφια δήμαρχος Δράμας Κιόρτεβε Παρθένα

Please follow and like us:
fb-share-icon