Έναρξη συσσιτίου για συνδημότες μας

Ψηφίστηκε σήμερα στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου μας η έναρξη συσσιτίου για συνδημότες μας που το έχουν ανάγκη. Ένα πλήρες γεύμα για κάθε Δραμινό, που το έχει ανάγκη, θα πηγαίνει στο σπίτι του, ώστε να αποφεύγονται και οι άσκοπες μετακινήσεις.

Έχουν ψηφιστεί κονδύλια για 8.400 γεύματα ως τις 31/5. Σε περίπτωση που χρειαστεί να παραταθεί η ημερομηνία λόγω συνθηκών ή υπάρχει ανάγκη επειδή οι δικαιούχοι θα είναι περισσότεροι, θα γίνει συμπληρωματική ανάθεση σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους.

Το Project ήταν η πρώτη δημοτική παράταξη που ζήτησε από τη δημοτική αρχή να μη μείνει κανείς συμπολίτης μας αβοήθητος σε αυτές τις έκτακτες στιγμές, που ζούμε παγκοσμίως. Δίχως πολιτική εκμετάλλευση και με απόλυτη σοβαρότητα, ήρθαμε σε επικοινωνία με τη δημοτική αρχή και καταφέραμε όλες οι δημοτικές παρατάξεις να καταλήξουμε σε εφικτό τρόπο δημιουργίας συσσιτίου.

Για όσους συνδημότες μας υπάρχει ανάγκη ένταξης στη λίστα των δικαιούχων, θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από πλευράς δήμου Δράμας για τις προϋποθέσεις και τον τρόπο. Από την πλευρά μας, εκφράσαμε τη βεβαιότητα ότι συνδημότες μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη, ακόμη και αν δεν τηρούν τις προϋποθέσεις, θα μπορούν να ενταχθούν στο συσσίτιο, έπειτα από έλεγχο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου, η οποία εδώ και μέρες δούλεψε ώστε να ετοιμαστεί άμεσα το πλαίσιο για τη δημιουργία του συσσιτίου.

Στις δύσκολες στιγμές, πρέπει να είμαστε όλοι ένα, ώστε να επιτυγχάνεται η κοινωνική συνοχή.

Μένουμε σπίτι, στεκόμαστε δίπλα σε όσους μας έχουν περισσότερη ανάγκη!

Please follow and like us:
fb-share-icon