Δίκαια και επιτακτικά τα αιτήματα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας

Δελτίο Τύπου / Δράμα, 23-08-2023

Τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δράμας επισκέφθηκε η υποψήφια Δήμαρχος Παρθένα Κιόρτεβε συνοδευόμενη από υποψήφιους συμβούλους του “Project για τη Δράμα”.

Πρόκειται για έναν εθελοντικό μη κερδοσκοπικό σύλλογο που αριθμεί περίπου 1000 μέλη με σκοπό να αναδείξει και να προασπίσει τα δικαιώματα των ογκολογικών ασθενών. Εκτός από την πληροφόρηση, την ψυχολογική προετοιμασία και την αλληλοβοήθεια που προσφέρει στους ασθενείς, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Δράμας αγωνίζεται για τη στελέχωση και λειτουργία ογκολογικής μονάδας βραχείας νοσηλείας στη Δράμα για τη χορήγηση των χημειοθεραπευτικών σχημάτων στους ογκολογικούς ασθενείς.

Το “Project για τη Δράμα” και η κα Κιόρτεβε δηλώνουν αρωγοί και υποστηρικτές του πάγιου και αναγκαίου αιτήματος του συλλόγου περί στελέχωσης και λειτουργίας ογκολογικής μονάδας βραχείας νοσηλείας στη Δράμα και πρόκειται να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την άμεση υλοποίησή του.

Η χάραξη πολιτικής για την υγεία αποτελεί προτεραιότητα και ανάγκη σε έναν Δήμο σύγχρονο και ανθρώπινο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει πλέον τα αναγκαία εργαλεία για την εφαρμογή της.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, το “Project για τη Δράμα” δεσμεύεται για την ίδρυση και λειτουργία ΚΕΠ Υγείας, Δημοτικού Ιατρείου, Κοινωνικού Φαρμακείου, Συμβουλευτικού Γραφείου Διατροφής και Ψυχολογικής υποστήριξης των δημοτών.

Η άσκηση κοινωνικής πολιτικής από τους δήμους κρίνεται πλέον επιτακτική. Βοηθώντας τους συνδημότες μας να μην απομονώνονται εξαιτίας σοβαρών οικονομικών, κοινωνικών και  προβλημάτων υγείας, ενδυναμώνουμε την κοινωνική συνοχή και συνεργασία.

Στη Δράμα γυρίζουμε σελίδα. Είσαι μέσα;

Please follow and like us:
fb-share-icon