Πυροπροστασία στο δήμο Δράμας

Δύσκολες στιγμές περνά η χώρα μας το τελευταίο 48ωρο. Η τραγωδία, ανείπωτη. Το να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας προς τους συγγενείς των θυμάτων της πυρκαγιάς της Δυτικής Αττικής είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε.

Ο δήμος Δράμας πρέπει να σταθεί δίπλα στους δήμους που επλήγησαν από την πυρκαγιά στη Δυτική Αττική, με οτιδήποτε χρειαστεί. Ήδη κινητοποιήθηκε, μαζί με συλλόγους και ιδιώτες, ώστε να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης και η ανταπόκριση των Δραμινών ήταν συγκινητική.

Επειδή τα λόγια και η ανάληψη της ευθύνης του καθενός δεν έχουν καμία σημασία, αν έρχονται μετά την τραγωδία, επαναφέρουμε, την τραγική αυτή στιγμή, την πρότασή μας στη δημοτική αρχή για ενημέρωση όλων των δημοτών σχετικά με την υποχρέωσή τους, βάσει της νομοθεσίας, να κρατούν καθαρές τις αυλές των σπιτιών τους εντός των οικισμών και εντός 100μ. από αυτούς, υπό το φόβο πυρκαγιάς τους καλοκαιρινούς μήνες. Το δελτίο τύπου του δήμου, της περασμένης εβδομάδας, έπειτα από δύο διαδοχικές ερωτήσεις στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου από τον επικεφαλής του Project Δράμα 2020, Αλέξανδρο Τσιαμπούση, ανέφερε μόνο την ευθύνη των δημοτών.

*************************

11-06-2018

*************************

Πρέπει, σήμερα κιόλας, ο δήμος να ενημερώσει τους Δραμινούς ότι η δημοτική αρχή έχει με τη σειρά της την ευθύνη, βάσει του νόμου, σε περίπτωση που δεν συμμορφώνονται οι ιδιοκτήτες, να κινήσει τη νόμιμη διαδικασία, με πρόστιμα, αυτεπάγγελτο καθαρισμό των οικοπέδων με την επιβάρυνση των ιδιοκτητών και μήνυση εναντίον τους.

Καλούμε και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων να αναφέρουν στις υπηρεσίες του δήμου αντίστοιχες περιπτώσεις στα όρια των οικισμών τους για να κινηθεί ο δήμος αναλόγως, πρώτα με έγγραφη προτροπή και ενημέρωση των ιδιοκτητών για την υποχρέωσή τους και έπειτα, αν χρειαστεί, με όλα τα υπόλοιπα μέσα.

Καλούμε τέλος τη δημοτική αρχή να επικαιροποιήσει τα σχέδια της πολιτικής προστασίας, τόσο για περιπτώσεις πυρκαγιάς όσο και για ακραία καιρικά φαινόμενα, να κλείσει κάθε παράνομη χωματερή, βάζοντας πρόστιμα επιτέλους σε όσους εναποθέτουν τα σκουπίδια τους σε τέτοιους χώρους και να κρατάει καθαρούς τους κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους.

Η ανάληψη της ευθύνης έρχεται συνήθως όταν το κακό έχει γίνει. Για όσους έχουν πληγεί, είτε χάνοντας τη ζωή τους είτε την περιουσία τους, το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη είναι δευτερευούσης ή και καμίας σημασίας. Ας κάνει επιτέλους και στο δήμο Δράμας ο καθένας μας όσα εκ θέσεως είναι υποχρεωμένος να κάνει. Κι αν κάποιοι φοβούνται το πολιτικό κόστος, εμείς, ως αντιπολίτευση, είμαστε έτοιμοι να το μοιραστούμε με τη δημοτική αρχή για την ασφάλεια και την προστασία των συνδημοτών μας.

Please follow and like us:
fb-share-icon