Εισήγηση για Ψήφιση Κανονισμού μοριοδότησης Πολιτιστικών Σωματείων και Συλλόγων

Δράμα, 11/09/2018

Το καλοκαίρι του 2017, η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε ότι θα καθορίσει σύστημα μοριοδότησης για τις επιχορηγήσεις των Πολιτιστικών Σωματείων ή Συλλόγων, ώστε αυτό να ισχύσει από το 2018 και έπειτα. Με βάση αυτήν τη δέσμευση και του ίδιου του δημάρχου Δράμας, η οποία είναι καταγεγραμμένη στα επίσημα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική μας παράταξη, καθώς και άλλες αντιπολιτεύσεις, υπερψήφισαν την επιχορήγηση των Σωματείων για το 2017 με το παλαιό σύστημα.

Ένα χρόνο αργότερα, ακόμη η δημοτική αρχή δεν έχει φέρει προς ψήφιση κανονισμό με βάση τον οποίο θα γίνεται με μοριοδότηση βάσει συγκεκριμένων στοιχείων από το δήμο και τις δημοτικές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα οι πολιτιστικοί σύλλογοι να μην έχουν εισπράξει ακόμη επιχορηγήσεις από το δήμο για το 2018. Σημειώνεται ότι από τις δημοτικές επιχειρήσεις δίνονται κανονικά χρηματοδοτήσεις σε συλλόγους που τις αιτούνται.

Σήμερα, 10 Σεπτεμβρίου 2018, καταθέτουμε σχέδιο προκειμένου να ψηφιστεί κανονισμός με τον οποίο θα ορίζεται ο τρόπος που θα επιχορηγούνται οι πολιτιστικοί σύλλογοι από το 2019 και έπειτα από το δήμο και τις δημοτικές επιχειρήσεις και ζητούμε να συζητηθεί ως τακτικό θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή η πρότασή μας από τη δημοτική αρχή και υπερψηφιστεί από το σώμα, ζητούμε την συζήτηση, ως τακτικό θέμα του δημοτικού συμβουλίου, αυτό της επιχορήγησης των πολιτιστικών συλλόγων για το 2018, όπως αυτό έχει έρθει στο δημοτικό συμβούλιο, δηλαδή με τον παλαιό τρόπο επιχορήγησης, προκειμένου να αρχίσει η χρηματοδότηση των συλλόγων άμεσα.

Ο κανονισμός που καταθέτουμε έχει βασιστεί στην πρόταση που μας δόθηκε από τη δημοτική αρχή το καλοκαίρι του 2017, με μικρές αλλαγές, οι οποίες βασίστηκαν και σε προτάσεις πολιτιστικών συλλόγων.

Προτείνουμε την ψήφισή του και την άμεση έναρξη διαβούλευσης με τους πολιτιστικούς συλλόγους για τροποποίηση-βελτίωση του κανονισμού σύμφωνα με όσα προταθούν από αυτούς ως το τέλος του 2018. Σε κάθε περίπτωση, οι επιχορηγήσεις του 2019 θα γίνουν με τον κανονισμό που προτείνουμε σήμερα να ψηφιστεί και με όποιες τροποποιήσεις του.

Ακολουθεί συνημμένα η ολοκληρωμένη πρόταση.

Με εκτίμηση,

Αλέξανδρος Τσιαμπούσης

Επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος του Project Δράμα 2020

 

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ Κανονισμό – Εισήγηση για το δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης 18 Σεπτεμβρίου

 

Παρεμβάσεις STAR Β Ελλάδος 7 Σεπτεμβρίου 2018
Πολιτιστικοί σύλλογοι Δήμου Δράμας – Τσιαμπούσης Αλέξανδρος – Project Δράμα 2020 – Δημοτικές εκλογές

Please follow and like us:
fb-share-icon