Ενώνουμε τη φωνή μας για ένα δίκαιο αίτημα

Το αγαθό της δημόσιας υγείας είναι αδιαπραγμάτευτο, όπως αποδείχτηκε πλήρως από την πανδημία. Όλοι πρέπει να έχουμε άμεση πρόσβαση σε δημόσιες και δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Αντίθετα, αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι η απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με άμεσα αρνητικές συνέπειες και για το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας.  Το ΓΝΔ λειτουργεί στα όριά του, όπως γλαφυρά παρουσιάστηκε στην ανακοίνωση των Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας. Και παρότι ο δήμος Δράμας, υιοθέτησε την πρόταση της παράταξής μας κατά την περασμένη δημοτική περίοδο για επιδότηση ενοικίου σε επικουρικούς ιατρούς, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι τραγική.

Αυτή η πραγματικότητα δεν μπορεί να μας βρίσκει ευχαριστημένους και δεν μπορεί να μας βρίσκει απαθείς. Στο κάλεσμα που κάνουν τα σωματεία εργαζομένων του ΓΝΔ για συλλαλητήριο την ερχόμενη Δευτέρα δεν μπορούμε παρά να είμαστε δίπλα τους. Να φωνάξουμε ότι δεν ανεχόμαστε άλλο την απαξίωση του ΓΝΔ και δεν θα δεχτούμε την οποιαδήποτε συγχώνευση με άλλα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής, γεγονός που θα υποβαθμίσει περαιτέρω την Δράμα.

Η Δράμα έμεινε έξω από την οδική σύνδεση με την υπόλοιπη χώρα, ενώ μένει, κατά τα φαινόμενα, εκτός και της Σιδηροδρομικής Εγνατίας. Όμως το κλείσιμο τμημάτων του ΓΝΔ μάς καθιστά πολίτες δεύτερης κατηγορίας και αυτό είναι απαράδεκτο.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς του ΕΣΥ του τόπου μας και απαιτούμε από την Κυβέρνηση να βάλει στο ντουλάπι τις όποιες σκέψεις για συγχώνευση του ΓΝΔ. Για το λόγο αυτό, ζητάμε επίσημα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας να αναβάλει την προγραμματισμένη για Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην διαμαρτυρία που έχουν προγραμματίσει τα σωματεία εργαζομένων του ΓΝΔ.

Τέλος, καλούμε τους Δραμινούς σήμερα στις 7 στην Πλατεία Ελευθερίας της Δράμας για να δυναμώσουμε τη φωνή μας για μια δίκαιη απαίτηση.

Please follow and like us:
fb-share-icon