Είναι μεγάλη ευλογία να έχεις ιδιώτες-ευεργέτες όπως οι κύριοι Θεοδωρίδης και Αποστολίδης

«Κατάγομαι από το μεγαλύτερο τοπικό διαμέρισμα του δήμου τον Ξηροπόταμο. Η συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο είναι εξαιρετική θα έλεγα. Όσων αφορά τα έργα, δεν μπορώ να πω ότι είμαστε ικανοποιημένοι. Υπάρχουν έργα περασμένων ετών που ακόμα εκκρεμούν αδικαιολογήτως. Ελπίζω να βρεθεί πολιτική βούληση από την δημοτική αρχή για την υλοποίηση τους» τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Δράμας με το Project Γιώργος Μουχτάρης.

Υπογραμμίζει ότι τι έχουν γίνει συνεργασίες και με την δημοτική αρχή αλλά και με την μείζων αντιπολίτευση και δηλώνει ότι ο δήμος λειτούργησε αρκετά καλά με την απλή αναλογική.

Χαρακτηρίζει μεγάλη ευλογία για τη Δράμα να έχεις ιδιώτες-ευεργέτες όπως ο κύριος Θεοδωρίδης και ο κύριος Αποστολίδης που να σου λύνουν τόσο σημαντικά και πολυετή προβλήματα.

Τέλος αναφέρεται και στην Κοινότητα Ξηροποτάμου, από όπου κατάγεται σε προβλήματα παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες.

– Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα κύριε Μουχτάρη και με το άνοιγμα των λυκείων. Αισιόδοξα τα μηνύματα μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο…

– Καλησπέρα σας. Πραγματικά δεν είμαι σίγουρος, όπως όλοι μας, για το πως θα γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα μετά από τόσο καιρό. Βέβαια δε γνωρίζουμε ποια θα είναι η νέα πραγματικότητα από δω και πέρα και το πως θα λειτουργεί η καθημερινότητα μας.
Βρισκόμαστε σε έναν δρόμο που δεν τον έχουμε ξανά περπατήσει και χρειάζεται υπομονή. Ανοίγουν και τα Λύκεια αυτήν την εβδομάδα μετά από μια μεγάλη διακοπή αλλά και μια ταλαιπωρία των μαθητών άνευ προηγουμένου. Εύχομαι να μην χρειαστεί να ξανά κλείσουν τα σχολεία και να μπουν οι μαθητές γρήγορα σε έναν ρυθμό διότι έχει χαθεί σημαντικός εκπαιδευτικός χρόνος κυρίως για τα παιδιά της Γ Λυκείου που είναι σε προετοιμασία Πανελλαδικών Εξετάσεων. Θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα σε αυτά τα παιδιά με κάθε τρόπο και θα τα προστατέψει διότι φέτος σε μια τόσο δύσκολη χρονιά κρίνεται το μέλλον τους αλλά και η επαγγελματική τους αποκατάσταση.

– Αυτό φυσικά που απασχολεί την Ελληνική κοινωνία είναι που οδηγούνται τα πράγματα από εδώ και πέρα και έως πότε θα ζούμε σε συνθήκες αβεβαιότητας. Εδώ πιστεύω δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη…

– Εδώ και ένα χρόνο είμαστε παρατηρητές μιας κατάστασης που δεν μπορεί να γίνει καμία απολύτως πρόβλεψη σε επίπεδο καθημερινότητας, πόσο δε μάλλον για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.
Περιοχές και νομοί «κοκκινίζουν» από την μια στιγμή στην άλλη. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα.
Οι ειδικοί είναι αυτοί που πρέπει να μας δίνουν συμβουλές και κατευθύνσεις και δεν χωράει πολιτική σε αυτό το πρόβλημα.

«Μπήκα στο δημοτικό συμβούλιο για να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα του δήμου και της πόλης»

– Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται. Τι λέτε σε όσους προβληματίζονται για το αν θα εμβολιαστούν;

– Όπως ακούμε καθημερινά υπάρχει μεγάλη ανησυχία όσον αφορά τα εμβόλια και τις εταιρίες παραγωγής. Κάποια κράτη επιτρέπουν τους εμβολιασμούς μιας εταιρείας και κάποια άλλα τους απορρίπτουν. Αυτό καταλαβαίνετε ότι δημιουργεί μεγάλη ανησυχία σε όλους τους πολίτες και είναι λογικό. Έχω εμπιστοσύνη στους ειδικούς και πιστεύω πως σύντομα θα ξεπεραστούν οι όποιες αμφιβολίες σχετικά με το αν υπάρχουν παρενέργειες και πως θα τις αντιμετωπίσουμε αλλά και να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για το αποτέλεσμα των εμβολίων.

– Η πανδημία άλλαξε πολλά και στην λειτουργία του Δήμου. Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών με τηλεδιάσκεψη είναι πλέον θεσμός θα λέγαμε…

– Πλέον η τηλεδιάσκεψη-τηλεργασία έχουν μπει στη ζωή μας για τα καλά και αν θέλετε την άποψη μου, ήρθαν για να μείνουν. Όλες οι συνεδριάσεις γίνονται με αυτόν τον τρόπο και στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στις επιτροπές και στα Νομικά Πρόσωπα. Εγώ προσωπικά συμμετέχω και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΚΠΟΤΑ όπου και εκεί λειτουργούμε με τον ίδιο τρόπο.

– Θα περιμένατε καλύτερη συνεργασία των παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο;

– Όπως έχω ξανά πει, η απλή αναλογική στον δικό μας Δήμο δούλεψε καλά σε σχέση με άλλους Δήμους. Θεωρώ ότι έχουν γίνει συνεργασίες και με την δημοτική αρχή αλλά και με την μείζων αντιπολίτευση ανάλογα με το θέμα και τις θέσεις μας. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από τις συνεργασίες που έχουμε πετύχει.

– Είχαμε πρόσφατα την απόφαση αποδοχής των χρεών της παλιάς Επιχείρησης Φεστιβάλ ΤΜΜ Δράμας. Πώς είδατε αυτήν την εξέλιξη;

– Η εκκαθάριση του παλιού φεστιβάλ είναι μια ιστορία που κρατάει χρόνια. Ήρθε η ώρα των αποφάσεων και έπρεπε να βρεθεί λύση. Νομίζω ότι παρά τα όσα προβλήματα υπήρχαν στο να γίνει η εκκαθάριση εμείς σαν δημοτικό συμβούλιο κινηθήκαμε προς την σωστή κατεύθυνση.

«Θεωρώ ότι έχουν γίνει συνεργασίες και με την δημοτική αρχή αλλά και με την μείζων αντιπολίτευση»

– Πάμε στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Πώς κρίνετε τις εξελίξεις με την συνεισφορά ιδιωτών για το Εθνικό Στάδιο αλλά και το Κολυμβητήριο;

– Πραγματικά είναι μεγάλη ευλογία να έχεις ιδιώτες-ευεργέτες όπως ο κύριος Θεοδωρίδης και ο κύριος Αποστολίδης που να σου λύνουν τόσο σημαντικά και πολυετή προβλήματα και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Το θέμα είναι όμως γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Με ένα κλειστό κολυμβητήριο και μια κερκίδα του εθνικού που απαγορεύεται η πρόσβαση εδώ και χρόνια. Με ένα κολυμβητήριο που δεν γνωρίζουμε τον ακριβή χρόνο που θα χρειαστεί για να είναι και πάλι λειτουργικό και με μια κερκίδα του εθνικού σταδίου που δεν γνωρίζουμε αν τελικά θα μπορέσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Για αυτό λοιπόν οι ευθύνες έχουν ονόματα και επίθετα και το γνωρίζουν καλά οι δημότες.

– Είστε από τον Ξηροπόταμο. Ικανοποιημένος από την συνεργασία με το Συμβούλιο Κοινότητας. Πώς πάει η εξέλιξη των έργων της Κοινότητας;

– Σωστά. Κατάγομαι από το μεγαλύτερο τοπικό διαμέρισμα του δήμου τον Ξηροπόταμο. Η συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο είναι εξαιρετική θα έλεγα. Έχουμε δημιουργήσει μια εθελοντική ομάδα με πολλά μέλη και πραγματοποιούμε διάφορες εθελοντικές δραστηριότητες. Όσων αφορά τα έργα, δεν μπορώ να πω ότι είμαστε ικανοποιημένοι. Υπάρχουν έργα περασμένων ετών που ακόμα εκκρεμούν αδικαιολογήτως. Ελπίζω να βρεθεί πολιτική βούληση από την δημοτική αρχή για την υλοποίηση τους.

– Είδαμε και μια πρωτοβουλία σας για την ανάδειξη μιας εμβληματικής γέφυρας στο φαράγγι του Ξηροποτάμου. Έχουμε κάποια εξέλιξη;

– Πραγματικά ασχοληθήκαμε με την εθελοντική ομάδα που προανέφερα για την ανάδειξη του παλιού γεφυριού που βρίσκεται δυτικά του Ξηροποτάμου.
Είναι μία γέφυρα που ακόμα δεν έχουμε σαφή εικόνα για την χρονολογία της. Κάναμε μία επαφή με την κυρία Πουλιούδη από την εφορία αρχαιοτήτων Δράμας η οποία μας ήρθε στον χώρο και μας έδωσε κατευθύνσεις για το πως πρέπει να κινηθούμε έτσι ώστε να δώσουμε οντότητα και χαρακτήρα σε αυτό το επιβλητικό γεφύρι. Θέλω να την ευχαριστήσω δημόσια διότι πραγματικά από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα μας σε αυτό το εγχείρημα. Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις για το θέμα αυτό. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.

«Ασχοληθήκαμε με την εθελοντική ομάδα για την ανάδειξη του παλιού γεφυριού που βρίσκεται δυτικά του Ξηροποτάμου»

– Η κυβέρνηση αλλάζει τον εκλογικό νόμο στην Αυτοδιοίκηση. Απλή αναλογική τέλος. Ποια η άποψή σας για τις αλλαγές που προωθούνται;

– Ναι οι εξελίξεις τρέχουν και η κυβέρνηση προωθεί ένα νομοσχέδιο που καταργεί την απλή αναλογική. Η άποψή μου είναι ότι σαν δήμος τα πήγαμε αρκετά καλά με την απλή αναλογική και δώσαμε άλλον αέρα στο δημοτικό συμβούλιο. Όπως και να έχει οι νόμοι είναι νόμοι και οφείλουμε να τους σεβόμαστε. Έτσι οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε στον εκάστοτε εκλογικό νόμο και να δίνουμε έναν αξιοπρεπή προεκλογικό αγώνα.

– Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;

– Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη σε κάθε δραμινό διότι η δοκιμασία του Covid-19 είναι αρκετά ψυχοφθόρα. Εδώ και πάνω από ένα χρόνο ζούμε με αυτό και ο κόσμος έχει κουραστεί σε ψυχολογικό κυρίως επίπεδο. Εύχομαι σύντομα να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης και να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα που μας αξίζει. Από την μεριά μου θέλω να διαβεβαιώσω τον δραμινό πολίτη ότι μπήκα στο δημοτικό συμβούλιο για να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα του δήμου και της πόλης και αυτό θα συνεχίσω να κάνω όπως καθημερινά αγωνίζομαι με διάφορες προτάσεις για να μπορέσω να βάλω ένα θετικό λιθαράκι στην καθημερινότητα των πολιτών.

https://psithiri.gr/giorgos-moychtaris/

Please follow and like us:
fb-share-icon