Καταδίκη της βεβήλωσης του μνημείου Ολοκαυτώματος στη Δράμα

Το Project Δράμα 2020 καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος των Ελλήνων εβραϊκής καταγωγής που συνέβη στη Δράμα τις τελευταίες ημέρες του 2020.

Η ανιστόρητη και προκλητική ενέργεια, που γίνεται περαιτέρω προσβλητική και για την ίδια την Ορθόδοξη πίστη, με τη χρήση Χριστιανικών συμβόλων, εκεί που οι ακόλουθοι της σβάστικας μεθόδευσαν την εξολόθρευση των συνδημοτών μας, πρέπει να τύχει ευρύτατης αποδοκιμασίας από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, μιας και είναι φανερό ότι ο αντισημιτισμός και κάθε άλλη μισάνθρωπη ιδεολογία, δεν έχουν θέση στη Δράμα και πουθενά.

Ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο Πρασίνου κύριο Μουρβετίδη, ο οποίος ενήργησε άμεσα έπειτα από τη συνομιλία που είχε με τον επικεφαλής της παράταξής μας και δημοτικό σύμβουλο, Αλέξανδρο Τσιαμπούση, για το θέμα και μερίμνησε για την αποκατάσταση του μνημείου. Ελπίζουμε οι δράστες της ενέργειας να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και για αυτό το λόγο ζητήσαμε από τον αναπληρωτή δημάρχου, κύριο Τάσσου να γίνουν μηνύσεις έναντι αγνώστων, όπως έγινε και στην περίπτωση του βανδαλισμού γκράφιτι στην ίδια περιοχή πριν μερικές εβδομάδες. Λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι η Αστυνομία ήδη ερευνά και αυτήν την υπόθεση και ενδεχομένως τα δύο συμβάντα να συσχετίζονται μεταξύ τους.

Είμαστε αποφασισμένοι όχι μόνο να προστατεύουμε, αλλά και να αναδεικνύουμε συνεχώς την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου μας, σε όλο τον πλούτο και την ποικιλομορφία της. Ειδικά το μνημείο του Ολοκαυτώματος ανεγέρθηκε από το Δήμο Δράμας και ανήκει σε όλους τους δημότες, λειτουργώντας ως κιβωτός μνήμης.

facebook: www.facebook.com/project.drama2020

Instagram: www.instagram.com/project.drama2020/

web: www.projectdrama2020.gr/ 

youtube: Project Δράμα 2020

e-mail: project.drama2020@gmail.com

Please follow and like us:
fb-share-icon