Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος

Σε ηλικία μόλις 56 ετών, εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος, βυθίζοντας στο πένθος την Εκκλησία μας και όλη την πόλη μας.

Ο Μητροπολίτης μας ήταν ένας άνθρωπος με πλούσιες σπουδές, μεγάλο συγγραφικό έργο και ιδιαίτερα αγαπητός ιεράρχης, με σημαντικό έργο τόσο για την τοπική Εκκλησία όσο όμως και για τον Ποντιακό Ελληνισμό. Μεγάλο μάλιστα μέρος του συγγραφικού και εκδοτικού έργου του ήταν αφιερωμένο στον Ποντιακό Ελληνισμό, ενώ μέσω αυτού κατάφερε να αναδειχθούν οι γνωστές και άγνωστες πτυχές της ιστορίας, της παράδοσης και της θρησκευτικής κληρονομιάς του Πόντου.

Επέδειξε ιδιαίτερη θέρμη για την επιστροφή των θησαυρών της Ιεράς Μονής Παναγίας Εικοσιφοίνισσας, καθώς επέτυχε την παράδοση χειρόγραφου κειμένου του 9ου αιώνα αλλά και άλλων κειμηλίων που εκλάπησαν το 1917 από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής.

Η ξαφνική του απώλεια, σε τόσο μικρή ηλικία, είναι σοκαριστική και θλιβερή. Η παράταξη «Project για τη Δράμα» μετέχει στο πανδημοτικό πένθος, εκφράζοντας τα ειλικρινά της συλλυπητήρια σε όλη την Εκκλησία και τους οικείους του ανθρώπους.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα του. Αιωνία του η μνήμη.

 

Για την Ομάδα Τύπου «Project για τη Δράμα»

Η Εκπρόσωπος Τύπου

Βασιλική Κασάπη

Please follow and like us:
fb-share-icon