Στο σκοτάδι το δημοτικό σχολείο Κουδουνίων!

Έκπληκτοι παρακολουθούμε ακόμη ένα περιστατικό αδιαφορίας του δήμου για την περιουσία του και τα κτίρια που ανήκουν στην ιδιοκτησία του.

Αυτή τη φορά, θύμα εγκατάλειψης είναι  το δημοτικό σχολείο Κουδουνίων, το οποίο, όπως πληροφορηθήκαμε, έμεινε χωρίς ρεύμα, λόγω των απλήρωτων λογαριασμών του από τον Δήμο Δράμας.

Το δημοτικό σχολείο Κουδουνίων είναι κλειστό τα τελευταία χρόνια και γίνεται μερική χρήση του από τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού.

Ο Δήμος Δράμας έχει υποχρέωση να συντηρεί τα σχολικά κτίρια ακόμη κι όταν είναι κλειστά καθ΄ότι είναι ο ιδιοκτήτης αυτών, ωστόσο, καμία μέριμνα δεν υπάρχει για τη συντήρησή τους με δεδομένο ότι θα μπορούσε να επαναλειτουργήσει ως σχολείο κάποια στιγμή ή να παραχωρηθεί νομίμως για άλλη χρήση.

Το ζήτημα της διαχείρισης, συντήρησης και ορθής λειτουργίας των δημοτικών κτιρίων και ειδικά των σχολικών είναι ευρύτερο και φλέγον. Γεννιούνται μία σειρά από καίρια ερωτήματα, όπως η αδειοδότηση, η πυρασφάλεια, η περιποίηση του αύλειου χώρου τους, για τα οποία ο Δήμος Δράμας οφείλει να δώσει απαντήσεις κατά πόσο φροντίζει για όλες αυτές τις υποχρεώσεις του.

Η δημοτική παράταξη Project για τη Δράμα και όλοι οι Δραμινοί περιμένουμε με ενδιαφέρον να ακούσουμε την εξήγηση της δημοτικής αρχής για όλα αυτά τα πρωτοφανή και τραγελαφικά  που συμβαίνουν στον Δήμο μας.

Please follow and like us:
fb-share-icon