Δημοτικό Κολυμβητήριο: ένα παραμύθι, δίχως δράκους

Τρία χρόνια μετά την ανάληψη της δημαρχίας από τον κο Μαμσάκο και έπειτα από αμέτρητες εξαγγελίες της δημοτικής αρχής για το Κολυμβητήριο, φτάσαμε σήμερα ο αθλητικός αυτός χώρος, που τόσα παιδιά προπονούνται και τόσοι ενήλικες αθλούνται, να κλείσει για δύο (τουλάχιστον) ημέρες λόγω πτώσης ενός κομματιού από την τοιχοποιία.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, που συνοδεύουν το δελτίο τύπου του Project Δράμα 2020, το πεσμένο τμήμα του τοίχου δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Μούχλα, υγρασία και τμήματα υπό κατάρρευση συνθέτουν την εικόνα του δημοτικού κολυμβητηρίου. Το χειρότερο;

Η δημοτική αρχή θα μπαλώσει κάποιες τρύπες και θα βγάλει και δελτίο τύπου για να αναζητήσει τα συγχαρητήρια των δημοτών για το αυτονόητο, δίχως φυσικά να δίνεται οριστική λύση. Ξέχασαν βέβαια να ενημερώσουν οι ίδιοι τους αθλητές, μικρούς και μεγάλους, και τις οικογένειές τους ότι το κολυμβητήριο θα μείνει κλειστό γιατί είναι ανίκανοι να το λειτουργήσουν δίχως προβλήματα. Το γραφείο τύπου του κου Μαμσάκου, που μας έχει συνηθίσει για ψύλλου πήδημα να μας ενημερώνει (βλέπε βάψιμο διαβάσεων και επίγειων στοπ, καθαρισμό ρεμάτων και γενικά πράγματα που δεν είναι τίποτε παραπάνω  από την υποχρέωσή τους να κάνουν), είναι σε διακοπές όταν πρόκειται για παραλείψεις της δημοτικής αρχής, που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των δραμινών.

Έχουμε καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και δημόσια, την άποψή μας για το κολυμβητήριο. Αφού γίνει η οικονομοτεχνική μελέτη για το αν μπορεί το σημερινό κολυμβητήριο να εκσυγχρονιστεί και να καταστεί σε μια λειτουργική δομή και, αφού εξεταστεί το κόστος και η αντίστοιχη εύρεση χρηματοδότησης για την κατασκευή νέου κολυμβητηρίου, θα πρέπει να κινηθούμε άμεσα προκειμένου να αποκτήσει η Δράμα στέγη για τους συλλόγους που φέρνουν τόσες επιτυχίες, κυρίως όμως για τους δημότες που αξίζουν ένα σύγχρονο δημοτικό κολυμβητήριο.

Καταθέσαμε ωστόσο και τον προβληματισμό μας για την, έως σήμερα, στάση της δημοτικής αρχής. Πολύ φοβόμαστε ότι ο κος Μαμσάκος είτε περιμένει καταστάσεις σαν τη σημερινή προκειμένου να κλείσει τελείως το κολυμβητήριο και, όταν βρει τη χρηματοδότηση, να αρχίσει την ανακατασκευή του υπάρχοντος κτιρίου (που θα κρατήσει για τουλάχιστον μια διετία κατά τις προβλέψεις μας) είτε περιμένει το προεκλογικό 2019 προκειμένου να μετατοπίσει την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου για την επόμενη τετραετία. Σε κάθε περίπτωση, για πόσο ακόμη θα πιστεύει ο δήμαρχος Δράμας ότι κοροϊδεύει τους δραμινούς, κάνοντας μικροπαρεμβάσεις και εγγράφοντας ποσά στους προϋπολογισμούς του δήμου, δίχως όμως να ξεκινήσουν τα έργα που θα δώσουν οριστική λύση;

Η δημοτική αρχή θα μας πει ότι βρήκε την κατάσταση όπως είναι σήμερα από τους προηγούμενους. Είναι (και αυτό) αλήθεια. Όπως είναι αλήθεια ότι και οι προηγούμενοι θα πούνε ότι τα βρήκαν έτσι από τους προ-προηγούμενους (που ήταν οι σημερινοί). Το αποτέλεσμα είναι ότι η Δράμα είναι το θύμα των αποτυχημένων πολιτικών που ακολούθησαν οι τωρινοί και οι χθεσινοί.

Η λύση είναι η συνολική αλλαγή του μοντέλου αυτοδιοίκησης. Project λοιπόν, γιατί αλλιώς, πάλι τα ίδια! 

Δείτε περισσότερα δελτία τύπου

Please follow and like us:
fb-share-icon