Ο κύριος Μαμσάκος δεν θέλει την θερινή δημιουργική απασχόληση των παιδιών

Ο παραπάνω τίτλος δεν είναι υπερβολικός. Δεν χρειάζεται κάποιος να δηλώσει ότι δεν θέλει την θερινή απασχόληση των παιδιών του δήμου Δράμας, όταν η απραξία του έχει ακριβώς ως αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας υποδομών θερινής δημιουργικής απασχόλησης για τους μαθητές από 5 ως 12 ετών.

Το θέμα έθεσε εκ μέρους της παράταξής μας η υποψήφια δήμαρχος Δράμας του Project, η Παρθένα Κιόρτεβε. Από τις 15 Ιούνιου, όταν και κλείνουν τα σχολεία, εκατοντάδες παιδιά και γονείς θα βρεθούν σε αδιέξοδο, καθώς ο κ. Μαμσάκος δεν φρόντισε, για άλλη μια χρονιά, να προνοήσει για τη λειτουργία ενός προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Θυμίζουμε ότι κάθε χρονιά, από το 2017 και μετά, το Project φέρνει το θέμα και η δημοτική αρχή τρέχει από την ώρα που τελειώνουν τα σχολεία να προετοιμάσει βιαστικά κάποιο πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης.

Πόσο δύσκολο όμως είναι να τρέξει ένα πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης στον Δήμο Δράμας;

Αν δούμε παραδείγματα άλλων δήμων, καθόλου δύσκολο. Κάποιοι δήμοι, έχοντας εκμεταλλευτεί χρηματοδοτικά προγράμματα, διαθέτουν τη δυνατότητα αυτήν στους δημότες τους δωρεάν, ενώ άλλοι δήμοι τη διαθέτουν με πολύ μικρό οικονομικό αντάλλαγμα. Το μόνο που ο Δήμος έπρεπε να κάνει είναι να προετοιμαστεί και να έχει προσλάβει για αυτούς τους δύο μήνες το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό για να τρέξει το πρόγραμμα. Επιπλέον, ο Δήμος θα μπορούσε με αυτό το προσωπικό να τρέχει αντίστοιχα προγράμματα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, τόσο με δημιουργική απασχόληση μαθητών, όσο και με μαζικά προγράμματα που θα απευθύνονται στην τρίτη ηλικία, στα ΑΜΕΑ, στις γυναίκες, σε ευπαθείς ομάδες κτλ. Δυστυχώς, η δημοτική αρχή του κυρίου Μαμσάκου δεν κατάφερε να κρατήσει ούτε ένα από τα έξι ΚΔΑΠ που δημιούργησε και υποτίθεται έπρεπε να λειτουργούν από Σεπτέμβριο μέχρι και Ιούλιο. Και τώρα, δεν μπορεί να τρέξει ένα θερινό πρόγραμμα 2 μηνών, που θα διευκολύνει τις Δραμινές οικογένειες.

Οδεύουμε λοιπόν σε ακόμη ένα καλοκαίρι, όπου οι γονείς που δεν έχουν την δυνατότητα να στείλουν τα παιδία τους σε ιδιωτικά κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, θα πρέπει να βρούνε άλλες λύσεις, γιατί κάποιοι στον δήμο Δράμας, με πρώτο τον Δήμαρχο, δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Άλλωστε, ο κύριος Μαμσάκος μάλλον έχει βάλει ως προτεραιότητές του για αυτό το καλοκαίρι τις (υπερκοστολογημένες) φιέστες και, φυσικά, το μόνο που πραγματικά τον ενδιαφέρει, την εξεύρεση νέων υποψηφίων, προφανώς για να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο στον Δήμο Δράμας. Αυτή είναι η θλιβερή, για την Δράμα, πραγματικότητα.

Please follow and like us:
fb-share-icon