Το “Project για τη Δράμα” είναι η επιλογή της πλειοψηφίας του κόσμου

Συνέντευξη στον Γιώργο Μάρκου / Fdrama free press magazine

· Κυρία Κατρανίτσα δείχνετε έμπρακτα τη στήριξή σας στο Project για τη Δράμα και θέτετε τον εαυτό σας για δεύτερη φορά στις εκλογές, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος. Πείτε μας για αυτήν σας την κίνηση.

Η δημοτική παράταξη Project για τη Δράμα με εκφράζει πλήρως ως πολίτη. Επιτακτικό για μένα ήταν να τιμήσω τους συνδημότες μας που με ψήφησαν στις προηγούμενες εκλογές, οπότε και παρέμεινα ενεργό μέλος της παράταξης, η οποία  με τίμησε εκλέγοντας με ως πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής στην Ετήσια Γενική Συνέλευση μετά από εκλογική διαδικασία τον Νοέμβριο του 2021.

Από τη θέση μου αυτή συνέβαλα ενεργά σε δράσεις της παράταξης οργανώνοντας θεματικές ημερίδες όπως "Θετική Ψυχολογία και Ποιότητα Ζωής στους Νέους", ως μία ένδειξη της αγάπης μας προς τη νέα γενιά, της πίστης μας στις ικανότητές της, ως μία απόδειξη του πόσο σημαντική είναι για το Project για τη Δράμα η στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων καθώς και την ημερίδα "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο" ένα άκρως σημαντικό θέμα της εποχής μας.

Το 2019 μου προτάθηκε από την σημερινή υποψήφια δήμαρχο Δράμας της παράταξής μας και φίλη μου, Παρθένα Κιόρτεβε, να συνδράμω με την εμπειρία και τις γνώσεις μου σε ένα οργανωμένο πρόγραμμα μιας παράταξης που απαρτίζεται από ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά με στόχο την πρόοδο της πόλης μας. Μελέτησα τις αρχές και τις θέσεις της παράταξης, οι οποίες είναι διαθέσιμες σε όλους τους πολίτες στην άρτια οργανωμένη σελίδα μας και οι οποίες παρουσιάζουν τις θέσεις της παράταξης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις απολύτως συμμετοχικές, δημοκρατικές και πλειοψηφικές διαδικασίες με τις οποίες λειτουργεί και εφαρμόζει ώστε να μετατραπεί ο πολίτης σε πρωταγωνιστή. Η ανάγκη για διαφάνεια, αξιοκρατία και ισότιμη αντιμετώπιση των δημοτών όπως  και η ανάδειξη του τόπου μας είναι ζητήματα τα οποία με αφορούν ως Δραμινή. Γνωρίστε την παράταξη μας, τις θέσεις μας και τις αξίες μας, διαβάστε το νέο μας πρόγραμμα και ενημερωθείτε σχετικά στις εκδηλώσεις μας.

Μετά από αυτή την πορεία τα τελευταία τέσσερα χρόνια συνεχίζω να υποστηρίζω την επιλογή μου με αμείωτο ενθουσιασμό έχοντας αποκομίσει μόνο θετικά και θέλοντας να βρεθώ στην πρώτη γραμμή με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να επιτευχθεί το ποθητό αποτέλεσμα και η κα. Κιόρτεβε  να αναδειχθεί η επόμενη δήμαρχος Δράμας.

· Στο τιμόνι της παράταξης μια δυναμική γυναίκα, η Παρθένα Κιόρτεβε. Ήρθε η ώρα πιστεύετε, να έχουμε γυναίκα στο τιμόνι του δήμου; Είναι η γυναικεία παρουσία μια από τις αλλαγές που ψάχνει η Δράμα προς το καλύτερο;

Ήρθε η ώρα να έχουμε για δήμαρχο έναν άνθρωπο με άλφα κεφαλαίο. Για μένα η Παρθένα Κιόρτεβε είναι πρώτα από όλα αυτό. Νοιάζεται ουσιαστικά για τον άνθρωπο και τα προβλήματά του. Είναι δυναμική και διεκδικητική γιατί γνωρίζει πως ο τόπος μας έχει ανάγκη από φροντίδα σε όλους τους τομείς του δήμου. Σίγουρα ήρθε η ώρα να έχουμε μια αξιόπιστη Δήμαρχο, έντιμη, οργανωτική και πάντα σε ετοιμότητα να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του Δήμου Δράμας.

Το γεγονός ότι μια γυναίκα, ένας τέτοιος άνθρωπος με αυτή την ποιότητα του χαρακτήρα και αυτή την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο έως τώρα, θέλει να προσφέρει απλόχερα στο τόπον μας από τη θέση της δημάρχου μας τιμά συνολικά ως δημότες ασχέτως φύλου. Η Δράμα ψάχνει καλύτερο δήμαρχο. Η Παρθένα Κιόρτεβε είναι αυτή που θα οδηγήσει την Δράμα σε ένα καλύτερο μέλλον και είναι αποφασισμένη να δουλέψει σκληρά για αυτό.

· Σε τι κατάσταση βρίσκεται κατά τη γνώμη σας ο δήμος Δράμας σήμερα;

Λυπάμαι που το λέω, βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση που ήταν ποτέ. Δεν είναι απλά η γνώμη μου, δυστυχώς. Είναι τα σχόλια που έχω από φίλους μου που επισκέπτονται την πόλη μας, μου λένε για την Αγία Βαρβάρα: Τόσο όμορφο μέρος, μα τόσο αφρόντιστο….. Είναι η θλιβερή διαπίστωση μου όταν συγκρίνω τον τόπο μας με άλλα μέρη της Ελλάδας, έχουμε μείνει πολύ πίσω….. Είναι τα καθημερινά παράπονα των κατοίκων για τους δρόμους που είναι σε άθλια κατάσταση, για τα αδέσποτα, για την έλλειψη ανάπτυξης και ποιότητας στην διαβίωση τους.

· Γιατί κάποιος να επιλέξει εσάς και το Project για τη Δράμα; Που διαφέρετε από τις άλλες παρατάξεις;

Να μας επιλέξει γιατί θέλουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας μέσα από (νέα) έργα που σκοπό έχουν την ανάπτυξη του τόπου μας. Να έχουν οι δημότες μας κίνητρα να μείνουν στη Δράμα έχοντας δουλειά σε μια πόλη που θα έχει συνθήκες και κοινωνικές παροχές τέτοιες για τις οποίες θα είναι περήφανοι. Με τη συμμετοχή μου ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Δράμας γνωρίζω τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου  και ο δήμος δεν πρέπει να μένει αμέτοχος σε αυτά. Η παράταξη μας Project για την Δράμα και η δική μου συμμετοχή στις επόμενες εκλογές θέλει να συμβάλει τα μέγιστα στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από καινοτόμα προγράμματα και συμμετοχή σε έργα υποδομών και ψηφιακής αναβάθμισης. Αυτή είναι και η ουσιαστική διαφορά μας από τις άλλες παρατάξεις οι οποίες αν και είχαν έως τώρα την ευκαιρία να το έχουν ήδη πράξει δεν το έκαναν και βρισκόμαστε στο σημείο αυτό σήμερα.

· Για ελάχιστους ψήφους εκτός δεύτερης Κυριακής στις προηγούμενες εκλογές. Αισιόδοξη για καλύτερο αποτέλεσμα αυτήν τη φορά;

Είμαι αισιόδοξη γιατί το Project για τη Δράμα είναι η επιλογή της πλειοψηφίας του κόσμου. Των δημοτών που θέλουν να δουν τον τόπο τους να αλλάξει προς το καλύτερο. Είναι μια παράταξη για την οποία συζητούν όλοι οι δημότες και έχει συνεχή ανοδική πορεία. Όπως εξαιρετικά ο κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, ως υποψήφιος δήμαρχος Δράμας στις προηγούμενες εκλογές και επικεφαλής της παράταξης μας, οδήγησε το Project για τη Δράμα σε ποσοστό πράγματι πολύ υψηλό έτσι η κα. Παρθένα Κιόρτεβε με την στήριξη όλων μας θα φέρει το νικηφόρο αποτέλεσμα με θετικό πρόσημο για το μέλλον του τόπου.

· Χρειάζονται χρίσμα από κόμματα οι δημοτικές παρατάξεις; Θα ζητήσει κάποιο χρίσμα το Project για τη Δράμα;

Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα έπρεπε να εξαρτάται από την κεντρική πολιτική σκηνή. Οι δήμοι είναι απαραίτητο να συνεχίζουν την ομαλή λειτουργία τους ακόμα και με την αλλαγή του κυβερνώντος κόμματος. Η θέση της παράταξης μας για μια ακομμάτιστη Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι από τις θεμελιώδεις και είναι κριτήριο για πολλά μέλη της παράταξης μιας και το Project για τη Δράμα απαρτίζεται από ανθρώπους που ξεκινούν από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες. Αυτό αναφέρεται στο κείμενο των αρχών και των θέσεων μας από το 2014: «Στα πλαίσια αυτά, δεσμευόμαστε πως δεν θα ζητήσουμε, αλλά ούτε και θα δεχτούμε, στηρίξεις και χρίσματα από πολιτικά κόμματα, την ύπαρξη των οποίων σεβόμαστε, αλλά δε μας δεσμεύουν.»

· Ποιο θα είναι το πρώτο σας μέλημα για το καλό της πόλης και των δημοτών, εφόσον εκλεγείτε ως δημοτική σύμβουλος;

Η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία του δήμου, τον εκσυγχρονισμό των σχολείων, την εξωστρέφεια και την προβολή της Δράμας ώστε να είναι πλέον μια έξυπνη πόλη. Η εκπαίδευση είναι ο χώρος από τον οποίο προέρχομαι επαγγελματικά και η χρήση της τεχνολογίας είναι απαραίτητη στη διδασκαλία σε καθημερινή βάση. Η ψηφιακή αναβάθμιση του εκπαιδευτικού κέντρου μου ήταν επιτακτική ανάγκη με τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, της οργάνωσης και της διοίκησης των γραφείων μας. Οι δημότες έχουν ανάγκη να ζουν σε μια σύγχρονη πόλη με προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες προς εξυπηρέτηση της καθημερινότητας τους.

· Ποιες τρεις λέξεις εκφράζουν την Θεοδώρα Κατρανίτσα σαν άνθρωπο και ‘’πολιτικό’’;

Επιμονή

Εργατικότητα

Καινοτομία

· Σας ευχαριστούμε πολύ κυρία Κατρανίτσα.

Σας ευχαριστώ για την εποικοδομητική συζήτηση.

Ο στόχος μας είναι το καλύτερο μέλλον του Δήμου Δράμας.

Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε! Είμαι σίγουρη!

Please follow and like us:
fb-share-icon