Καθαριότητα – Αγία Βαρβάρα – Δημοτικός κήπος

Αυτές είναι μερικές φωτογραφίες από την Αγία Βαρβάρα που αναρτήθηκαν σε πολλά timelines συνδημοτων μας μέσα στο Σαββατοκύριακο. Η εικόνα αυτή δεν τιμά κανέναν μας. Ούτε εμάς ως δημότες, ούτε τον Δήμο.

Είχαμε κάνει ως παράταξη εδώ και 3 χρόνια πρόταση να κατέβει το δημοτικό συμβούλιο στην Αγία Βαρβάρα, να κάτσει με τους νέους συμπολίτες μας που περνάνε αρκετές ώρες στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας αλλά και στην δημοτικό κήπο, να συζητήσει, να μοιράσει ενδεχομένως κάποια φυλλάδια, ορισμένες χάρτινες σακούλες, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά αυτά, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν λειτουργούν έτσι. Σέβονται κατά βάση τον κοινόχρηστο χώρο. Υπάρχουν και κάποιοι λίγοι που δεν το κάνουν. Αυτό όμως σημαίνει ευαισθητοποίηση. Να δίνεις λόγο στους πολλούς να καλύπτουν και τις "αταξίες" των λίγων.

Επίσης, προτείναμε να αυξηθούν οι κάδοι στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Σήμερα, γύρω από την κεντρική λίμνη δεν υπάρχει κανένας κάδος σε απόσταση 100μ. Μικρός ή μεγάλος. Και επειδή όντως είναι μια περιοχή απείρου κάλλους, η πρόταση μας είναι να μπούνε υπογειοποιημενοι κάδοι πρώτα στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Έχουμε υπόγειους κάδους στην πλατεία και γύρω από αυτήν, όπου συγχρόνως υπάρχουν και αμέτρητα σημεία κανονικών κάδων απορριμμάτων.

Μπορεί να πει εύκολα κάποιος "ε, και; Θα αλλάξει τίποτε; Πάλι δεν θα υπάρχουν κάποιοι που θα εξακολουθούν να μη σέβονται τον κοινόχρηστο χώρο;". Η απάντηση είναι, ναι, θα εξακολουθούν να υπάρχουν και τέτοιοι. Έχοντας όμως κάνει μια ευρεία καμπάνια ευαισθητοποίησης, έχοντας βάλει μεγάλο αριθμό κάδων, υπόγειων και επίγειων, έχοντας ένα καθημερινό (και σαββατοκύριακα) πρόγραμμα καθαρισμου από υπηρεσίες του Δήμου (ακόμη και ιδιωτικές αν δεν είναι εφικτό να καλύπτονται τα σαββατοκύριακα) τότε δικαιολογείται και το τελευταίο μέτρο, που είναι πρόστιμα στους παραβάτες.

Δυστυχώς, η δημοτική αρχή είναι κατώτερη των περιστάσεων. Και έχει ως μόνιμη δικαιολογια ότι για όλα φταίνε οι ασυνείδητοι νέοι που δε μαζεύουν τα σκουπίδια τους. Κανείς δεν μας έχει απαντήσει τι έχει κάνει η δημοτική αρχή για αυτό το ζήτημα. Εμείς έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας. Η απάντησή τους πριν 3 χρόνια ήταν ότι στην περιοχή μαζεύονται όλοι οι παραβατικοι της Δράμας. Έτσι αντιλαμβάνονται τα πράγματα... Κι αν όντως δεν μας αξίζει αυτή η τόσο κακή δημοτική αρχή, ας κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μας αξίζει τουλάχιστον η ομορφιά του δημοσίου χώρου στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και του δημοτικού κήπου.

Please follow and like us:
fb-share-icon