Πόσες ψήφους αξίζει ένα εμβόλιο;

Η Υποψήφια Δήμαρχος Δράμας κ. Παρθένα Κιόρτεβε και η Δημοτική Παράταξη «Project για τη Δράμα», προέβησαν χτες, 20-09-2023 σε καταγγελία ενώπιον της Διοίκησης της 4ης Υ.Π.Ε., τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας, το Κέντρο Υγείας Δράμας και την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Δράμας σε βάρος της Ιατρού Ρευματολόγου με βαθμό Δ/ντριας ΕΣΥ και υπεύθυνης ΚΟΜΥ – ΕΟΔΥ Δράμας κ. Ελένης Γαμβρέλη – Μεταξά, υποψηφίας Δημοτικής Συμβούλου της παράταξης «Πόλη και Ζωή», με υποψήφιο δήμαρχο τον κύριο Χαρακίδη.

Ύστερα από προφορικές καταγγελίες πολιτών που περιήλθαν σε γνώση της παράταξης «Project για τη Δράμα», μας γνωστοποιήθηκε ότι άντρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, έχοντας στη διάθεσή του τηλεφωνικούς αριθμούς πολιτών, προέβη σε τηλεφωνική επικοινωνία και επαφή με τους ως άνω καταγγέλλοντες πολίτες και με το επιχείρημα ότι η κ. Γαμβρέλη – Μεταξά, κατά την περίοδο της πανδημίας και του μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού «έκανε τα πάντα» και μερίμνησε για τον εμβολιασμό τους, ζητούσε από τους πολίτες την στήριξη προς το πρόσωπο της υποψήφιας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Βέβαια, απορίας άξιον είναι πώς ο άντρας αυτός είχε στη διάθεσή του τα προσωπικά στοιχεία των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι δέχτηκαν ιατρική περίθαλψη στα εμβολιαστικά κέντρα του ΚΟΜΥ-ΕΟΔΥ και επιπλέον πόσοι ακόμη πολίτες έγιναν αποδέκτες ανάλογων τηλεφωνημάτων.

Πέραν των ποινικών αδικημάτων που θα διερευνήσει η Δικαιοσύνη, αλλά και πέραν των πειθαρχικών αδικημάτων που θα διερευνήσει παραλλήλως ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας, η παράταξή μας καταδικάζει κάθε συμπεριφορά, που εκφεύγει των ορίων της ηθικής και του πλαισίου εντός του οποίου κάθε υποψήφιος και κάθε παράταξη διεξάγει τον προεκλογικό της αγώνα. Σε κάθε περίπτωση, εμείς είμαστε διατεθειμένοι να  συνδράμουμε στην έρευνά τους αυτή, δίνοντας όλα τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας, προκειμένου να αποδοθούν τυχόν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες.

Καλούμε όλους τους Δραμινούς πολίτες να καταδικάσουν αντίστοιχες αθέμιτες και ανήθικες πρακτικές, όπως επίσης καλούμε και όλους τους Δραμινούς πολίτες, που έγιναν ομοίως αποδέκτες τέτοιων τηλεφωνημάτων, να το καταγγείλουν στις αρμόδιες αρχές. Δεν είναι δυνατό σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα, όπως αυτόν της υγείας των πολιτών, να καταπατείται η προστασία των προσωπικών τους δεδομένων για μικροπολιτικούς σκοπούς, όπως είναι η εξασφάλιση μιας ψήφου.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κύριος Χαρακίδης δεν γνώριζε την αθέμιτη και ανήθικη δράση της υποψήφιας δημοτικής του συμβούλου. Σε κάθε περίπτωση όμως, τον καλούμε, τώρα που γνωρίζει, να καταδικάσει την δράση της κυρίας Γαμβρέλη-Μεταξά και να την απομακρύνει από το ψηφοδέλτιο της παράταξής του.

Ο τόπος μας αξίζει διαφάνεια, εντιμότητα και πυγμή. Η παράταξή μας διαθέτει όλα τα εχέγγυα για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών και αυτό ακριβώς έπραξε δια της χτεσινής μας καταγγελίας. Σας καλούμε συμπαραστάτες στον αγώνα για τη δικαιοσύνη, την αλήθεια και τη δημιουργία μιας κοινωνίας, όπου οι πολίτες θα προσέρχονται στην κάλπη, αφού θα έχουν αυθόρμητα αποφασίσει για την ψήφο τους.

Η Δράμα γυρίζει σελίδα!
#είσαι μέσα;

facebook page: Project για τη Δράμα

youtube account: https://www.youtube.com/@project-drama

email: project.drama2020@gmail.com

instagram: https://www.instagram.com/project_drama

podcast: https://podcasters.spotify.com/pod/show/project-ekloges2023-drama

Please follow and like us:
fb-share-icon