Δώρο από “καρδιάς”

Η δημοτική παράταξη Project για τη Δράμα, μένοντας σταθερή στον κοινωνικό προσανατολισμό της, διοργάνωσε Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ μαζί με τους Δραμινούς Εθελοντές Διάσωσης Καρδιακής Ανακοπής  .

Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Δράμας και ήταν ανοιχτό στο κοινό, η συμμετοχή του οποίου ήταν συγκινητική.

Η υποψήφια Δήμαρχος Παρθένα Κιόρτεβε , δήλωσε πως τις γιορτινές αυτές μέρες δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ποια είναι τα σημαντικά δώρα ζωής που πρέπει να κάνουνε όλοι στον εαυτό μας και στους γύρω μας και ένα τέτοιο είναι η εκμάθηση πρώτων βοηθειών και ΚΑΡΠΑ. Είναι ένδειξη πολιτισμένης κοινωνίας και σεβασμού προς τη ΖΩΗ η ικανότητα προσφοράς βοήθειας στον συνάνθρωπο, για αυτό και το Project για τη Δράμα αγκάλιασε αυτήν την προσπάθεια του συλλόγου Δ.Ε.Δ.Κ.Α. και συνδιοργάνωσαν το σεμινάριο ΚΑΡΠΑ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου Δ.Ε.Δ.Κ.Α., Αχιλλέας  Παπαδόπουλος, Καρδιολόγος, η Δράμα αυτή τη στιγμή έχει 40 περίπου απινιδωτές, των οποίων η διαχείριση, η συντήρηση και  ο έλεγχός τους αλλά και η εκπαίδευση των διασωστών βρίσκεται στην αρμοδιότητα του συλλόγου Δ.Ε.Δ.Κ.Α. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και ο Καρδιολόγος Καϊρης Χρήστος, αντιπρόεδρος Δ.Ε.Δ.Κ.Α. καθώς και ο Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Γ.Ν.Δράμας,  Χατζηελευθερίου Χρήστος. Όλοι οι ομιλητές τόνισαν  την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών, γνώσης ΚΑΡΠΑ και χρήσης των εξωτερικών απινιδωτών, δεξιότητες που μπορούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Οι Δραμινοί Εθελοντές Διασώστες Καρδιακής Ανακοπής (Δ.Ε.Δ.Κ.Α.), άρτια εκπαιδευμένοι και επιστημονικά καταρτισμένοι, παρουσίασαν ένα υψηλού επιπέδου σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον και την προσοχή των παρευρισκομένων. Πρόκειται για τους: Μπακάλη Αλεξάνδρα, Νοσηλεύτρια Γ.Ν.Δράμας, εκπαιδεύτρια πρώτων βοηθειών της Rescue training international ,γραμματέας συλλόγου ΔΕΔΚΑ, Κρουσόβαλη Μαρία, Μαία, Νοσηλεύτρια, Msc εκπαιδεύτρια ενηλίκων ΕΟΠΠΕΠ, Τσακμάκη Ελπινίκη, Νομικός, LIFE COACH, Αθανασιάδης Κωνσταντίνος, Πυροσβέστης-Διασώστης.

Το Project για τη Δράμα δεν είναι άλλη μία δημοτική παράταξη. Το Project για τη Δράμα είναι οι άνθρωποί του, είστε όλοι εσείς που μας στηρίζετε σε κάθε μας προσπάθεια.

Χρόνια Πολλά, Καλές Γιορτές σε όλους, με υγεία, δημιουργία, ανθρωπιά!

321432561_679893437017643_701144057599809879_n
Please follow and like us:
fb-share-icon