Ηλίας Τζαμτζής – Το «Project για τη Δράμα» είναι η μοναδική επιλογή για τη Δράμα.

Ειδικός Καρδιολόγος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δράμας «Project για τη Δράμα»

Με την πεποίθηση ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει η νοοτροπία στην τοπική αυτοδιοίκηση, να αλλάξουν τα πρόσωπα που ανακυκλώνονται στις διάφορες επιτελικές θέσεις. Να φύγουν οι «επαγγελματίες» πολιτικοί που έχουν δοκιμαστεί σε όλα τα πόστα κι έχουν αποτύχει κι έχουν αφήσει τη Δράμα στάσιμη για περισσότερα από 25 χρόνια… ο Ηλίας Τζαμτζής συμπορεύεται με την Παρθένα Κιόρτεβε και το «Project για τη Δράμα». Εκτιμά την προσωπικότητάς της, την εμπιστεύεται, πιστεύει στο όραμα και τις ιδέες της. Θέλει να συμβάλει, όσο είναι δυνατόν, στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των συμπολιτών του και στην ικανοποίηση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας.

-κ. Τζαμτζή είναι αλήθεια ότι η ανακοίνωση του ονόματος σας ως υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση. Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

– Πράγματι, η αλήθεια είναι ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχα ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική. Από τη μια ωστόσο η εκτίμηση που έχω στο πρόσωπο της Παρθένας Κιόρτεβε κι η εμπιστοσύνη στο όραμα και τις ιδέες της για τη Δράμα και από την άλλη η αγάπη για την πόλη, όπου εδώ και είκοσι χρόνια ζω κι εργάζομαι, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε το παιδί μου, την πόλη που με τιμά και με εμπιστεύεται, με ώθησαν στη συγκεκριμένη απόφαση.
Θα ήθελα λοιπόν να συμβάλω, όσο είναι δυνατόν, στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των συμπολιτών μου και στην ικανοποίηση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας.

«Ήρθε η ώρα να φύγουν οι «επαγγελματίες» πολιτικοί που έχουν δοκιμαστεί σε όλα τα πόστα κι έχουν αποτύχει κι έχουν αφήσει τη Δράμα στάσιμη για περισσότερα από 25 χρόνια»

– Γιατί με το «Project για τη Δράμα» και την Παρθένα Κιόρτεβε;

– Εκτιμώ πολύ την Παρθένα Κιόρτεβε, φίλη μου, συνάδερφο, καταξιωμένη, μάχιμη γιατρό, άξια μητέρα και σύζυγο, που παλεύει καθημερινά σ’ ένα πολύ δύσκολο χώρο, ανακουφίζοντας τον πόνο των ασθενών. Στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης έχει εμπειρία, όραμα, ξεχωριστές ιδέες και προτάσεις. Με εμπνέει και με πείθει. Όσον αφορά το «Project για τη Δράμα» είναι μια ομάδα, μια «παρέα» ανθρώπων, νέων ανθρώπων, επιτυχημένων ο καθένας στον επαγγελματικό του χώρο. Είναι μια παράταξη πολυσυλλεκτική, χωρίς συγκεκριμένο κομματικό χρώμα, χωρίς εξάρτηση και στήριξη από κάποιο πολιτικό κόμμα, χωρίς σχέση με βουλευτές και παρατάξεις. Όλα αυτά ήταν το κίνητρο να συνταχθώ με το «Project για τη Δράμα» και να στηρίξω την Παρθένα Κιόρτεβε στο όραμά της.

– Ικανοποιημένος από την πορεία της παράταξης «Project για τη Δράμα» στο Δημοτικό Συμβούλιο;

– Η παρουσία του Project στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ενεργή. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι καταθέτουν προτάσεις, θέτουν ερωτήσεις, ψηφίζουν προτάσεις, ακόμη και «αντίπαλης» παράταξης, εφόσον κρίνουν ότι εξυπηρετούν το συμφέρον των συμπολιτών μας.

– Πώς κρίνετε συνολικά το έργο της δημοτικής αρχής του κ. Μαμσάκου;

– Δυστυχώς η σημερινή δημοτική αρχή αποδείχτηκε ανίκανη να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών και να υλοποιήσει σημαντικά έργα. Μάλιστα αποδείχτηκε ανάξια της εμπιστοσύνης και της ψήφου των Δραμινών, οι οποίοι έδωσαν και δεύτερη ευκαιρία στον κ. Μαμσάκο με την ελπίδα ενός ισχυρού δήμου και μιας ποιότητας στην καθημερινότητα, η οποία δυστυχώς ποτέ δεν ήρθε.

«Δυστυχώς η σημερινή δημοτική αρχή αποδείχτηκε ανίκανη να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών και να υλοποιήσει σημαντικά έργα»

– Αν κάνατε μια ιεράρχηση, ποια πιστεύετε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που υπάρχουν στον Δήμο της Δράμας;

– Η Δράμα είναι μία πόλη με απίστευτη φυσική ομορφιά, παράδοση, ιστορία και πολιτισμό. Καμία σοβαρή προσπάθεια δεν έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια για προβολή, διαφήμισή της ώστε να αυξηθεί ο τουρισμός της.
Ο τομέας του αθλητισμού επίσης πλήττεται. Με ένα ταρτάν στίβου που παραδόθηκε προβληματικό μετά από 460 ημέρες, με ετοιμόρροπες κερκίδες και με ένα κολυμβητήριο ανύπαρκτο, που αναγκάζει τους αθλητές να προπονούνται στην Καβάλα, είναι αδύνατος και ο μαζικός αθλητισμός και ο πρωταθλητισμός.

Οι συνεχείς διακοπές νερού σε συνδυασμό με τα υψηλά τιμολόγια είναι ακόμη ένα σοβαρό πρόβλημα του δήμου μας.

Τα αδέσποτα επίσης, που συνεχώς πληθαίνουν σε όλες τις γειτονιές, προσβάλλουν την εικόνα της πόλης και θέτουν συχνά σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών. Τέλος οι δρόμοι της πόλης είναι παντού σκαμμένοι, γεμάτοι λακκούβες, με κάδους απορριμμάτων κι ανακύκλωσης κατεστραμμένους και εξαιρετικά βρώμικους.

«Εκτιμώ την Παρθένα Κιόρτεβε, εμπιστεύομαι το όραμα και τις ιδέες της»

– Θα θέλατε πολύ συνοπτικά να μας περιγράψετε τις δικές σας θέσεις για το αύριο του Δήμου Δράμας και τον τρόπο διοίκησης του;

– Απαιτείται λήψη κι εφαρμογή μέτρων που θα λύσουν τα επείγοντα προβλήματα του Δήμου. Πρέπει να κατασκευαστούν μεγάλα έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των Δημοτών και θα αλλάξουν προς το καλύτερο την εικόνα της πόλης ώστε να επιτευχθεί και η προσέλευση των τουριστών κι ίσως και νέων κατοίκων.

Προτείνουμε λοιπόν Ανάπλαση του Πάρκου της Αγίας Βαρβάρας που θα πετύχει την ανάδειξη του χώρου και θα επιτρέπει την πρόσβαση για όλους σε αυτόν. Επιπλέον την ανάπτυξη του ορεινού όγκου του Δήμου Δράμας με την συνεργασία όλων των φορέων που εμπλέκονται. Έτσι , με την ανάπτυξη και συντήρηση του οδικού δικτύου και με projects για την προβολή του, θα διαφημιστεί ως μοναδικός προορισμός στη Β. Ελλάδα.

Σημαντικότατο έργο στον τομέα της καθαριότητας θα είναι η συλλογή των απορριμμάτων και η διαχείριση της ανακύκλωσης, με αύξηση του ποσοστού της ανακύκλωσης, κομποστοποίηση οργανικών απορριμμάτων, προσλήψεις επιπλέον προσωπικού, πιο συχνή καθαριότητα των κάδων κι άμεση αντικατάσταση των παλιών και κατεστραμμένων.

Για τα αδέσποτα θα πραγματοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης και καλλιέργειας φιλοζωικής παιδείας των δημοτών, βελτίωση εγκαταστάσεων και λειτουργίας του κυνοκομείου, αυστηρές κυρώσεις για τις περιπτώσεις εγκατάλειψης ζώων.

Τέλος, η αναβάθμιση των μεγάλων πολιτιστικών γεγονότων του Δήμου, όπως Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους , Ονειρούπολη, Δραμοινογνωσία, Καρναβάλι Χωριστής κ.ά, και η σύνδεσή τους με τουριστικούς προορισμούς του νομού (Χιονοδρομικό Φαλακρού, Σπήλαια, Ιστορία Παρανεστίου κ.ά ) θα προβάλει τη Δράμα αποτελεσματικά.

– Ποιο το διακύβευμα των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών;

– Ήρθε η ώρα να αλλάξει η νοοτροπία στην τοπική αυτοδιοίκηση, να αλλάξουν τα πρόσωπα που ανακυκλώνονται στις διάφορες επιτελικές θέσεις. Να φύγουν οι «επαγγελματίες» πολιτικοί που έχουν δοκιμαστεί σε όλα τα πόστα κι έχουν αποτύχει κι έχουν αφήσει τη Δράμα στάσιμη για περισσότερα από 25 χρόνια.

Ήρθε η ώρα να αναλάβουν νέοι, άφθαρτοι άνθρωποι με όραμα για ένα ισχυρό Δήμο, με ποιότητα στην καθημερινότητα των δημοτών, για ανάδειξη της Δράμας τουριστικά και πολιτιστικά.

– Γιατί οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν την παράταξη «Project για τη Δράμα»;

– Το «Project για τη Δράμα» είναι μια δημοτική παράταξη ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική, μια παράταξη προσηλωμένη στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας με ένα πρόγραμμα που είναι σωστά σχεδιασμένο κι άμεσα υλοποιήσιμο, χάρη στη συμμετοχικότητα, το δυναμισμό, την εργατικότητα και το όραμα τόσο της Παρθένας Κιόρτεβε όσο και των συνεργατών της.

Το «Project για τη Δράμα» είναι η μοναδική επιλογή για τη Δράμα.

Ζητούμε λοιπόν από τους Συμπολίτες μας στις επερχόμενες εκλογές να γυρίσουν σελίδα και να μας εμπιστευθούν για ένα Δήμου ανθρώπινο και σύγχρονο.

– κ. Τζαμτζή σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή συνέχεια στον προεκλογικό σας αγώνα.

– Εγώ σας ευχαριστώ για το βήμα που μου δώσατε!

Please follow and like us:
fb-share-icon