Άναρχη πόλη

Τα γραφεία της δημοτικής παράταξης ”Project για τη Δράμα” επισκέφθηκε ομάδα πολιτών που διαμαρτύρονται για την καταπάτηση δημόσιων χώρων και την ηχορρύπανση μέσα στον αστικό κλοιό.

Η δημοτική αρχή κωφεύει απέναντι στα προβλήματα μετακίνησης των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως, ΑμεΑ, γονείς με παιδικά καροτσάκια, ηλικιωμένοι, καθώς δεν φαίνεται να εφαρμόζει τους νόμους και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που εξασφαλίζουν το δικαίωμα απρόσκοπτης διέλευσης των πολιτών στο κέντρο της πόλης.

Εξίσου σημαντικό πρόβλημα αποτελεί και η ηχορρύπανση που προκαλείται κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μετατρέποντας τη Δράμα σε μια πόλη εχθρική για τους ίδιους τους κατοίκους της.

Το “Project για τη Δράμα”  έχει συγκεκριμένες προτάσεις για τη διαχείριση των παραπάνω ζητημάτων όπως, η απομάκρυνση κάθε είδους μουσικού φεστιβάλ από τον χώρο των γρασιδιών της Αγίας Βαρβάρας με γνώμονα την προστασία του οικοσυστήματος και καταθέτει εναλλακτικές προτάσεις χώρων διεξαγωγής των φεστιβάλ (Στρατόπεδο Ανδρικάκη, ανάπλαση κλπ). Πρότασή μας είναι και η τουριστική αξιοποίηση και ανάδειξη του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας, εναρμονισμένη, ωστόσο, στο φυσικό περιβάλλον και με σεβασμό στους κατοίκους της περιοχής.

Η δημοτική παράταξη ”Project για τη Δράμα” θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να ζουν σε μια πόλη σύγχρονη και φιλική με σεβασμό της προσβασιμότητας, του ιστορικού χαρακτήρα και της δημόσιας αισθητικής αλλά και απαρέγκλιτη υποχρέωση της εκάστοτε δημοτικής αρχής να εφαρμόζει τους νόμους.

Στη Δράμα γυρίζουμε σελίδα.

#είσαι μέσα;

facebook page: Project για τη Δράμα

web page: www.projectdrama2020.gr/

youtube account: https://www.youtube.com/@project-drama

email: project.drama2020@gmail.com

instagram: https://www.instagram.com/project_drama

Please follow and like us:
fb-share-icon