Το (αδιαφανές) προσωπείο του κύριου Μαμσάκου

Μεγάλη κουβέντα έγινε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με τις αναθέσεις, από το Δήμο Δράμας, τις οποίες υπογράφει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κύριος Εφραιμίδης, προς συγγενικό του πρόσωπο και οι οποίες έγιναν στα πλαίσια της Ονειρούπολης.

Ο κ. Εφραιμίδης επικαλέστηκε άγνοια του νόμου και ανακοίνωσε την ανάκληση των αποφάσεων, που ο ίδιος υπέγραψε. Πέραν όμως της παράβασης των διατάξεων περί σύγκρουσης καθηκόντων, που όφειλε να γνωρίζει, δεν έδωσε καμία εξήγηση για το ηθικό ζήτημα, που προέκυψε. Προτίμησε να επιτεθεί, βαφτίζοντας την κριτική, που θεσμικά πρέπει η αντιπολίτευση να ασκεί, σε ανθρωποφαγία. Όμως ακόμα και αν δεχτούμε ότι κανείς από την δημοτική αρχή δεν γνώριζε τον νόμο, γιατί από κανέναν δεν πέρασε ούτε ως σκέψη ότι κάτι τέτοιο μπορεί να είναι παράνομο, δε μπορούμε να δεχτούμε το γεγονός ότι σε χαλεπούς καιρούς για τους Δραμινούς επιχειρηματίες, ο κ. Εφραιμίδης αδιαφόρησε για το ηθικό ζήτημα, και συνυπέγραψε τις αποφάσεις απευθείας ανάθεσης στον αδερφό του.

Αυτός βέβαια που έλαμψε ακόμα μία φορά με την αφωνία του ήταν ο κύριος Μαμσάκος, που ουδεμία ευθύνη ανέλαβε και, φυσικά, ουδεμία απάντηση έδωσε. Προτίμησε, ακόμα μία φορά, να κρυφτεί και να αφήσει τα στελέχη του να εκτεθούν, δημιουργώντας, ευλόγως, την απορία μας, αν το κάνει τελικά επίτηδες. Άλλωστε, όλα αυτά τα χρόνια μονίμως κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί και μεταφέρει τις ευθύνες του σε τρίτους για να μην τσαλακώσει την εικόνα του.

Βεβαίως, όλα τα παραπάνω προέκυψαν από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή την διοργάνωση της Ονειρούπολης. Μόνο με διαδικασίες απευθείας ανάθεσης και μόνο για την εξυπηρέτηση των ημετέρων. Ένα ακόμα εργαλείο για το μοναδικό θέμα που τους ενδιαφέρει, την επανεκλογή τους. Η παράταξή μας όλα αυτά τα χρόνια απαιτεί διαγωνιστικές διαδικασίες με διαφάνεια, αλλά δυστυχώς δεν βρίσκει ευήκοα ώτα.

Αυτό όμως που μας άφησε έκπληκτους ήταν οι δηλώσεις που έκανε την επόμενη μέρα του δημοτικού συμβουλίου σε ΜΜΕ ο κύριος Εφραιμίδης. Όχι μόνο προσπάθησε να διαστρεβλώσει την εικόνα, αλλά μίλησε για συγνώμες προς το πρόσωπό του από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης (αλήθεια από ποιούς;) επιθυμώντας να παρουσιάσει τον εαυτό του ως δικαιωμένο. Η μοναδική αλήθεια είναι πως αυτή η υπόθεση έπρεπε, έστω και τυπικά, να κλείσει με την καταδίκη της παράνομης διαδικασίας από τον δήμαρχο και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο κύριος Μαμσάκος όμως έδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι έρμαιο της δίψας του να κρατηθεί στην δημαρχιακή του θέση, ακόμη και αν αυτό γίνεται με αδιαφάνεια, ταξίματα, ικανοποίηση ημετέρων και ρουσφέτια. Δυστυχώς για αυτόν, ευτυχώς για την Δράμα, το προσωπείο του «καλού παιδιού» καταρρέει και το ψεύτικο χαμόγελό του σβήνει όσο βαδίζουμε προς τις εκλογές του 2023.

Όσο για την Ονειρούπολη και την εικόνα της; Πολύ σύντομα, με τη λήξη της διοργάνωσης, θα πούμε πολλά.

Please follow and like us:
fb-share-icon