Κοινή συνέντευξη τύπου για το θέμα των καθαριστριών του Δήμου Δράμας
Στην κοινή συνέντευξη τύπου των αντιπολιτεύσεων για το θέμα της μετατροπής του μειωμένου ωραρίου των καθαριστριών του δήμου Δράμας, που έχουν σύμβαση Αορίστου χρόνου, σε πλήρες, το Project εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής, Αλέξανδρο Τσιαμπούση, ο οποίος δήλωσε:
«Το θέμα αυτό, που προέκυψε εδώ και αρκετό καιρό είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και πρέπει να αντιμετωπιστεί με σύνεση από όλους μας, αλλά κυρίως με αποτελεσματικότητα από τη δημοτική αρχή.
Μακριά από στείρες αντιπολιτευτικές διαθέσεις, η παράταξή μας, αλλά και το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, εξάντλησαν τα περιθώρια ενημέρωσης και συζήτησης, είτε σε συναντήσεις με τις ίδιες τις εργαζόμενες είτε με ερωτήσεις στο δημοτικό συμβούλιο.
Οι ίδιες οι εργαζόμενες συνάντησαν τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Δράμας, ενώ ο δήμαρχος Δράμας αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί τους.
Χθες, τέθηκε από κοινού, εκ μέρους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου οι καθαρίστριες πρώτα, αλλά και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, να ενημερωθούμε για τις προθέσεις του κυρίου Μαμσάκου σχετικά με την μετατροπή της εργασιακής σχέσης που αφορά το ωράριο αυτών των γυναικών, κάτι που προβλέπεται, δυνητικά πάντως, και από τη νομοθεσία.
Οι απαντήσεις της δημοτικής αρχής δεν έπεισαν κανέναν. Η δημοτική αρχή δεν μπορεί να πείσει ότι εδώ και ένα εξάμηνο περίπου δεν έχει καταφέρει να πάρει απάντηση για το κόστος αυτής της εργασιακής αλλαγής. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι αυτήν την απάντηση η δημοτική αρχή, αν το ήθελε, θα την είχε ακόμη και με ένα τηλεφώνημα στο αρμόδιο τμήμα του δήμου. Πόσο μάλλον όταν η ίδια διαδικασία μαθαίνουμε ότι ακολουθήθηκε πρόσφατα στο Δημοτικό Ωδείο, με τη σύμφωνη γνώμη φυσικά της δημοτικής αρχής. Την τοποθέτηση του αντιδημάρχου Οικονομικών κυρίου Σολάκη μέσα στο δημοτικό συμβούλιο για γυναίκες που μπορεί να φύγουν με σύνταξη τα επόμενα δύο χρόνια ή για το αν θα μπορούν οι καθαρίστριες να προσφέρουν όσα τώρα προσφέρει ιδιωτική εταιρεία τη θεωρούμε ανάξια σχολιασμού και εξαιρετικά ατυχή.
Προφανώς και συντασσόμαστε με τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης και ζητάμε να υπάρχει λύση στην εργασιακή ομηρία αυτών των γυναικών, αφού και ο νόμος το προβλέπει και θεωρούμε ότι μπορούν να εξοικονομηθούν τα χρήματα για να γίνει η μετατροπή.
Με αφορμή αυτό το ζήτημα, θέλουμε ως παράταξη να σημειώσουμε ότι τέτοιες καταστάσεις θα έχουμε συνέχεια, όσο η δημοτική αρχή δεν αποφασίζει να προχωρήσει στη σύνταξη νέου Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών, θέμα που η ίδια άνοιξε το φθινόπωρο του 2014 και σήμερα, δυόμιση χρόνια μετά, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε. Προφανώς, η αναβλητικότητα του δημάρχου Δράμας κάποιους βολεύει. Σίγουρα όμως δεν βολεύει την αναδιοργάνωση των εσωτερικών υπηρεσιών του δήμου Δράμας με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχονται στους δημότες το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες εκ μέρους του δήμου.
Παρότι το θέμα της ανασυγκρότησης του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών του δήμου Δράμας δεν είναι το μοναδικό θέμα που χρονίζει δίχως εξήγηση επί δημαρχίας Χριστόδουλου Μαμσάκου (αγνοείται η τύχη για παράδειγμα της Χάρτας Κοινωνικής Πολιτικής, που εμείς σαν Project έχουμε υποβάλει τις προτάσεις μας από το καλοκαίρι του 2015) θεωρούμε ότι και με δεδομένη την έναρξη της κινητικότητας των υπαλλήλων στο δημόσιο, ο κύριος Μαμσάκος πρέπει να στρωθεί επιτέλους στη δουλειά και να φέρει άμεσα για συζήτηση το σχέδιο για νέο ΟΕΥ του δήμου Δράμας.