Διαχείριση κοινόχρηστων χώρων.

                                                   Δελτίο τύπου

                                                                                        Δράμα, 2 Αυγούστου 2016

Διαχείριση κοινόχρηστων χώρων.

 Πολιτική αποτίμηση: Το ζήτημα της διαχείρισης των κοινόχρηστων χώρων είναι από τα πιο σημαντικά που έχει να αντιμετωπίσει η τοπική αυτοδιοίκηση. Θα περίμενε λοιπόν κανείς ότι η κάθε παράταξη- ειδικά αν αυτή φιλοδοξούσε να ηγηθεί του Δήμου- θα είχε μια συγκεκριμένη προσέγγιση και φιλοσοφία γύρω από αυτό το ζήτημα. Δυστυχώς, όμως, η νυν δημοτική αρχή μετρήθηκε και βρέθηκε ελλιπής και σε αυτό το κομμάτι! Έχοντας αγνοήσει την άναρχη εικόνα των τραπεζοκαθισμάτων σε όλη την πόλη από την αρχή της θητείας της, έχοντας λάβει αποφάσεις για παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τον σχετικό κανονισμό – παράδειγμα, η πλατεία- αγνοώντας τέλος την έκκληση του Project Δράμα 2020 να συσταθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή ώστε να μπει τάξη στα φαινόμενα αυτά από τον Απρίλιο του 2016- πριν δηλαδή ξεκινήσει η σαιζόν- έσπευσε καθυστερημένα να αναγνωρίσει την ανάγκη βοήθειας από τις αντιπολιτεύσεις σε αυτό το – πολιτικά κοστοβόρο- ζήτημα.

Επειδή το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό κι επειδή το Project Δράμα 2020 ΔΕ σπεκουλάρει πάνω στα υπαρκτά προβλήματα των δημοτών για να αποκομίσει πολιτικά κέρδη – όπως έκαναν άλλοι στο πρόσφατο παρελθόν-  είναι η τελευταία φορά που καλύπτουμε την ανεπάρκεια αυτής της δημοτικής αρχής, που θυμάται να επιμερίσει το πολιτικό κόστος, όποτε αντιμετωπίζει πρόβλημα! Δε θα ανεχτούμε πλέον να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από μια κουτοπόνηρη διοίκηση η διάθεση μας για προσφορά και λύση των ζητημάτων του Δήμου!

Η δική μας θέση:  Το Project Δράμα 2020 υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρχει ένας κανονισμός παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων που να αφορά όσο γίνεται πιο συγκεκριμένες οδούς και περιοχές της πόλης. Με αυτό τον τρόπο και ο επιχειρηματίας θα γνωρίζει επακριβώς τι ακριβώς μπορεί να περιμένει όταν επενδύει σε μία περιοχή και τα σχετικά αιτήματα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων θα σταματούν στην αρμόδια υπηρεσία χωρίς να φτάνουν στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να μετατραπούν σε δυνάμει αντικείμενα πελατειακής εξυπηρέτησης. Έχουμε ήδη κάνει λόγο για την ανάγκη επικαιροποίησης του κανονισμού προς αυτή την κατεύθυνση.

Απαιτείται εφαρμογή αυτού του κανονισμού από όλους και προς όλους, στοιχείο που είναι στον πυρήνα ενός κράτους δικαίου που πρέπει να επικρατεί στο Δήμο μας, ώστε να μην νιώθει κάποιος που επιχειρεί ότι αδικείται από τη δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα για το χώρο του ιστορικού κέντρου, χρειάζεται να αποδελτιωθούν τα συμπεράσματα και να μπουν σε εφαρμογή τα βήματα για την υλοποίηση της ανάδειξης του ιστορικού κέντρου της πόλης μας. Με αφορμή και τις εν λόγω πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα στην περιοχή πρέπει να φροντίσουμε να δοθεί ένας χαρακτήρας στην περιοχή που θα αναδεικνύει την ιστορική ταυτότητα της πόλης. Και τις βασικές, τις κατευθυντήριες γραμμές αυτής της πολιτικής πρέπει να τις χαράξει ο Δήμος, συνεπικουρούμενος από τους δημότες και τους επιχειρηματίες της περιοχής.

Τέλος, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι οι δημότες και οι επιχειρηματίες μπορούν να απευθύνονται στο Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, στον πρώτο όροφο του Δημαρχείου Δράμας, όταν αισθάνονται ότι τα συμφέροντα και τα δικαιώματα τους θίγονται, επειδή ο Δήμος Δράμας επέλεξε τρεις μήνες να είναι απών από την περιοχή!

Please follow and like us:
fb-share-icon