Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Ξεκινάει σήμερα το , το πιο σημαντικό πολιτιστικό γεγονός στην πόλη μας, με το ελληνικό τμήμα να διανύει το 39ο έτος του και το διεθνές το 22ο.

Σε μια χρονιά που έχουμε ρεκόρ αιτήσεων συμμετοχής, αλλά και το πλουσιότερο διαγωνιστικό τμήμα σε όλη την ιστορία του φεστιβάλ, η Δράμα παραμένει με μια κινηματογραφική αίθουσα (και μάλιστα όχι την καλύτερη δυνατή) για να παρουσιαστούν οι ταινίες των ελλήνων και των ξένων δημιουργών.

Σήμερα δεν είναι η μέρα για κριτική. Είναι όμως απαραίτητο, με την ολοκλήρωση του φεστιβάλ, να γίνει ένας απολογισμός, αλλά και μια σοβαρή συζήτηση για το μέλλον του φεστιβάλ. Φέτος, άλλωστε, είναι η χρονιά που ο δήμος έχει, ιστορικά, τη μεγαλύτερη οικονομική συνεισφορά στη λειτουργία του φεστιβάλ (κατά τα λεγόμενα και του αρμόδιου προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού). Και είναι σίγουρο ότι όσο δυσκολεύουν τα οικονομικά των ΟΤΑ θα δυσκολεύει και η άρτια διοργάνωση του φεστιβάλ, αν δεν βρεθούν εναλλακτικές λύσεις.

Καλή θέαση σε όσες και όσους σπεύσουν να παρακολουθήσουν τις ταινίες ελλήνων και ξένων δημιουργών, που φέτος υπόσχονται ποιότητα και ποσότητα.

Το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας αξίζει να στηριχθεί, πρώτα από τους δραμινούς!

Please follow and like us:
fb-share-icon