Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας: Αποκέντρωση, στο κέντρο

Δελτίο Τύπου

Δράμα, 16 Οκτωβρίου 2015

Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας: Αποκέντρωση, στο κέντρο

Και ξαφνικά διαβάζεις σε μια από τις πιο γνωστές ελληνικές ιστοσελίδες για το σινεμά:

«Ο Μπόμπι Ροθ του «Lost» και του «Agents of S.H.I.E.L.D.» έρχεται στην Αθήνα, προσκεκλημένος του Φεστιβάλ Δράμας»
Μεταξύ άλλων, το άρθρο αναφέρει πως το Masterclass “A director prepares” με το γνωστό σκηνοθέτη γίνεται στα πλαίσια του “Drama Mini Talent Lab” και την 1η Νοεμβρίου θα προβληθεί εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ του Μπόμπι Ροθ και μετά θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, ενώ τη 2α Νοεμβρίου οι «νέοι σκηνοθέτες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με έναν διεθνώς καταξιωμένο σκηνοθέτη, αλλά και τους παράγοντες εκείνους οι οποίοι θα τους δώσουν τη δυνατότητα να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στην προώθηση των ιδεών και των σεναρίων τους στο ευρύτερο κοινό».

Καταρχάς, να συγχαρούμε το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, που οργανώνει από το 2014 αυτό το εργαστήρι, που φαίνεται να είναι πολύ ενδιαφέρον για τους νέους κινηματογραφιστές και το οποίο μάλιστα γίνεται με την ευγενική χορηγία της Finos Film, του ΟΤΕ TV, καθώς και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. Επίσης, να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας για το γεγονός ότι έρχεται ένα καλό σκηνοθετικό όνομα στα πλαίσια του Φεστιβάλ.

Πάνω από όλα όμως, να συγχαρούμε τη δημοτική αρχή, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ, που κατάφεραν επιτέλους να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο της αποκέντρωσης. Της αποκέντρωσης προς την Αθήνα. Της αποκέντρωσης προς…το κέντρο.

Υ.Γ. Η τελευταία παράγραφος προφανώς είναι ειρωνική. Τις σοβαρές απαντήσεις σχετικά με το γιατί δεν έγινε η συγκεκριμένη δράση του “Drama Mini Talent Lab” στη Δράμα, στη φυσική έδρα του Φεστιβάλ, θα τις ζητήσουμε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο από τον κ. Μαμσάκο. Κύριε Δήμαρχε, σας δίνουμε και χρόνο να ετοιμαστείτε αυτή τη φορά για να απαντήσετε, αφού, μέχρι σήμερα, δεν έχετε απαντήσει σε καμία από τις ερωτήσεις που έχουν γίνει από το Project και φοβόμαστε πως δεν μπορείτε να απαντήσετε, αν δεν είσαστε έτοιμος…

Please follow and like us:
fb-share-icon