Υπευθυνότητα και σοβαρότητα για ένα εθνικό θέμα

Το Project Δράμα 2020, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, υπερψήφισε το κοινό ψήφισμα για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, το οποίο, άλλωστε, συνδιαμορφώθηκε από τους επικεφαλής της πλειοψηφίας των δημοτικών παρατάξεων.

Παρότι το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων είναι εθνικό, οι συνομιλίες γίνονται στο ανώτερο δυνατό επίπεδο και, εκ των πραγμάτων, δεν είναι της αρμοδιότητας των ΟΤΑ, ωστόσο, είναι χρέος των δημοτικών παρατάξεων να εκφράσουν τις ανησυχίες των πολιτών, ενωτικά, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Αυτός ήταν και ο λόγος που έγινε μια σοβαρή προσπάθεια από όλες τις παρατάξεις, ακόμη και από αυτές που τελικά δεν υπερψήφισαν το  κοινό ψήφισμα, να καταλήξουμε σε μία πρόταση, που να αντιπροσωπεύει και την πλειοψηφία των δραμινών.

Το ψήφισμα συνοψίζεται στις παρακάτω θέσεις:

  • Δεν επιθυμούμε, έναντι όλων, το όνομα Μακεδονία ή παράγωγό του να χρησιμοποιείται στην ονομασία των Σκοπίων
  • Δεν μπορεί να υπάρξει λύση του θέματος της ονομασίας, αν δε συνοδεύεται από την πλήρη εξάλειψη των αλυτρωτικών βλέψεων όπως διατυπώνονται  στο Σύνταγμα και στα επίσημα έγγραφα των Σκοπίων
  • Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η λέξη Μακεδονία για να προσδιορίσει την εθνική ταυτότητα και τη γλώσσα των κατοίκων των Σκοπίων

Χαιρόμαστε που αυτό το σοβαρό θέμα αντιμετωπίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο με την πρέπουσα υπευθυνότητα και αποτράπηκαν οι στείρες αντιπαραθέσεις. Μπορεί πολλά να μας χωρίζουν από τις υπόλοιπες παρατάξεις, ωστόσο, πιστεύουμε ότι η αφετηρία όλων μας είναι η διαφύλαξη του εθνικού συμφέροντος, με ενωτικό λόγο από όλους.

Please follow and like us:
fb-share-icon