Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου

Ας διηγηθούμε τώρα μια ιστορία στους συνδημότες μας σχετικά με την αντιμετώπιση που έχει ο δήμαρχος Δράμας απέναντι στα σπουδαία θέματα του δήμου Δράμας:

Το Υπουργείο Παιδείας, πριν 3 χρόνια, στα πλαίσια της συρρίκνωσης των τμημάτων ΤΕΙ ανά την Ελλάδα, έχει εντάξει και το Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου, που εδράζεται στη Δράμα, σε αυτά που δεν θα δέχονται νέους φοιτητές από το 2018 και έπειτα. Το σχέδιο ονομάστηκε “Αθηνά”.

Όταν λήφθηκε η απόφαση, ξεσηκώθηκαν οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες, λέγοντας πως είναι αδικία για την περιοχή μας, κάτι το οποίο προφανώς και είναι αληθές, αν και γενικά το ζήτημα της εξάπλωσης τμημάτων ΤΕΙ στην επικράτεια είναι μια πονεμένη ιστορία, που ξεκίνησε με ρουσφετολογική λογική.

Ο δήμαρχος Δράμας, κύριος Μαμσάκος, ξαφνικά πριν από 4 μέρες έστειλε μια επιστολή προς την υφυπουργό Παιδείας, κυρία Αναγνωστοπούλου, προκειμένου να ζητήσει να επανεξετάσει το θέμα του κλεισίματος του τμήματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου, αναφέροντας και τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να προχωρήσει αυτή η απόφαση. Ως εδώ, μαζί του και φυσικά, αν το έφερνε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε μόλις πριν λίγες μέρες, την επιστολή του θα την υπέγραφαν, θεωρούμε, και όλες οι παρατάξεις.

Ποιο το κακό, θα αναρωτηθεί ο καθένας;

Ακούστε λοιπόν:
Την επόμενη μέρα, σε συνέντευξη τύπου για το θέμα της έδρας της Unesco, ρωτήθηκε από τους δραμινούς δημοσιογράφους ο αντιπροέδρος του ΤΕΙ-ΑΜΘ, κύριος Εμμανουλούδης, για την επιστολή του κυρίου Μαμσάκου. Σύμφωνα και με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Πρωινός Τύπος, αλλά και με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Χρονικά της Δράμας ο κύριος Εμμανουλούδης είπε ότι γνωρίζει για την επιστολή, ότι σκοπεύει και το ΤΕΙ να κάνει μια αντίστοιχη επιστολή και -προσέξτε αυτό- αποκάλυψε ότι “η υφυπουργός ζήτησε η ίδια από τα Ιδρύματα που κατά κάποιο τρόπο θίγονται από την απόφαση του σχεδίου “Αθηνά” να υποβάλλουν ένα αίτημα θεραπείας, λαμβάνοντας η Σύγκλητος μια απόφαση, με την οποία να ζητούν την επανόρθωση και την επαναγωγή στην προηγούμενη κατάσταση.”

Για να μην παρεξηγηθεί η παρέμβασή μας, τονίζουμε ότι συντασσόμαστε με το αίτημα και του ΤΕΙ και του δημάρχου Δράμας, παρότι δε θεωρούμε ότι η ανάπτυξη στη Δράμα θα έρθει με το να κρατήσουμε ένα τμήμα ΤΕΙ ή (μακάρι) αν δημιουργήσουμε και ένα αυτόνομο ΤΕΙ στην Δράμα.

Ωστόσο, θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν οι πολιτικοί αυτού του τόπου να κοροϊδεύουν τους πολίτες και να αφήσουν επιτέλους πίσω την τακτική του “κατόπιν ενεργειών μου”. Αν θέλουμε να λύσουμε βασικά προβλήματα αυτού του τόπου πρέπει να συνεργαστούμε. Ο δήμαρχος Δράμας, όχι μόνο δεν έχει καμία κουλτούρα συνεννόησης και συνεργασίας, αλλά προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις πληροφορίες που έχει για να προλάβει και να καπελώσει ενέργειες που ήδη έχουν δρομολογηθεί, απλά για να κομπάζει αργότερα ότι αυτός πέτυχε εκεί που οι άλλοι απέτυχαν.

Ελπίζουμε ο ανασχηματισμός που έγινε χθες και η απομάκρυνση της κυρίας Αναγνωστοπούλου από το Υπουργείο Παιδείας να μην επηρεάσει την αναίρεση της αδικίας που δρομολογήθηκε για το τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου.
Σε κάθε περίπτωση, ας στείλει ο κύριος Μαμσάκος μια επιστολή ακόμη στον αντικαταστάτη της κυρίας Αναγνωστοπούλου.
Κατόπιν ενεργειών του, άλλωστε…

Please follow and like us:
fb-share-icon